Starší žáci v domácím zápase na UMT nezaváhali (+foto)

[7. 11. 2019 8:11:41]
Starší žáci v domácím zápase na UMT nezaváhali (+foto)

Starší žáci – TJ Unhošť   3:0 (1:0)

 

Sestava:
Jiráček, Chlasták, Matoušek, Pešta, Plachý F., Novák, Pechač, Hodouš J., Pudil, Barták, Hodouš T., Timofte, Zapach

Fotogalerie z utkání: ZDE (Vojtěch Konopištský)

 

V předposledním domácím zápase nás čekal nováček soutěže z Unhoště. Zápas se hrál z důvodu časové kolize na UMT a před zápasem jsme museli řešit sestavu, když nám z důvodu nemoci nebo zranění vypadla celá záložní řada a útočník. Chyběli nám Brunclík, Pšenička, Jindráková, Špitalík, Macháček, Kuba, Plachý a Krajdl. I přes tyto ztráty jsme do utkání šli s odhodláním zvítězit a předvést pěkný fotbal a mít z utkání radost.

Všechna předsevzetí jsme začali naplňovat hned od začátku. Od první minuty jsme na soupeře nastoupili s napadáním rozehrávky a úmyslem přinutit soupeře k chybám v rozehrávce. Tato taktika přinesla ovoce již ve 40.vteřině zápasu, kdy jsme po napadání soupeře při rozehrávce získali míč, Kuba Pechač našel Davida Bartáka, který chladnokrevně po vzoru Krmenčíka přehodil vyběhnuvšího brankáře, který mu šel pod nohy a bylo 1:0. Po vstřelené brance jsme se snažili hrát na přihrávku po zemi, s odskočením a pohybem tak, abychom eliminovali fyzickou a výškovou převahu soupeře. Do 10.minuty jsme si vypracovali ještě dvě zajímavé brankové šance, ale bohužel se špatným finálním řešením. Od 15.minuty se nám hra změnila, když soupeř začal hrát nakopávané míče a my jsme se bohužel přizpůsobili. Na hřišti bylo k vidění hodně soubojů o vysoké míče, které jsme s naším výškovým průměrem 110 cm J  nemohli vyhrávat, a tak to byla spíše atletika a běhání bez míče nahoru dolu. Bohužel jsme nedodrželi hru na dva doteky, podržení míče, více přihrávek, otočení hry. Ve 30.minutě jsme, ale zahráli díky mladým puškám z mladších žáků nádhernou akci na dva doteky a kluci se od postranní čáry prokombinovali až do velkého vápna, kde po nádherné finální přihrávce a střele J.Hodouše byl proti jen brankář soupeře.

V poločasové přestávce jsme klukům vysvětlovali, že všechny naše pěkné akce vznikly hrou po zemi na dva doteky a do pohybu. Soupeř s touto hrou má problém a nestíhá dostupovat a obsazovat. Musím všechny pochválit, protože druhý poločas byl z naší strany podle představ a soupeře jsme kromě dvou PVK k ničemu nepustili a určovali jsme tempo hry. Hned ve 40.minutě se nám dostalo odměny a po další pěkné akci a bezchybném finálním zakončení - J.Chlasták 2:0. Po vstřelené druhé brance jsme stále drželi nastavený model – vysoko napadat, být důrazní v osobních soubojích, hrát míče rychle a přesně od nohy a dostávat soupeře pod tlak. Další odměna přišla ve 45.minutě, kdy jsme opět výborně zakombinovali a zaslouženou odměnu za výborné výkony v posledních zápasech si vybral J.Hodouš, který krásně zakončil na 3:0. Do konce druhého poločasu jsme měli hru pevně pod kontrolou a vypracovali jsme si ještě další gólové šance a měli několik PVK ze zajímavých vzdáleností, ale bohužel žádná již neměla gólovou tečku.

 

Za dnešní výkon a hlavně za hodně zlepšený ve druhém poločasu si všichni zaslouží velkou pochvalu. Na hřišti jsme byli jeden tým, starší hráči burcovali a povzbuzovali mladší hráče na hřišti a zasloužená odměna se dostavila. Po závěrečném hvizdu jsme si opět s chutí zahulákali bojovku a šli si plácnout s našimi skvělými fandícími diváky.

 

 

 

Zpět na články »