Starší žáci předvedli v Brandýse skvělý obrat; mladším se tolik nedařilo

[25. 9. 2015 12:12:08]
Starší žáci předvedli v Brandýse skvělý obrat; mladším se tolik nedařilo

V dalším kole krajského přeboru (neděle 20.9.2015) zajížděli žáci na hřiště mužstva FK Brandýs – Boleslav a obě mužstva se chtěla pokusit zvítězit. 

FK Brandýs-Boleslav – Sedlčany   4:6 (3:0)  starší žáci       /zápis o utkání/       
G: Žižka 2x , Kouklík, Kubín, Macháček, Krotil

 

Začátek zápasu nás, ale zastihl v nedbalkách a lehce spící a soupeř toho ve 12 min. využil a šel do vedení 1:0 po nedohodě v naší obraně. V 19. min. bylo ještě hůře a opět ta samá písnička, špatná komunikace v přebírání hráčů, nedůsledná obrana a 2:0. Po druhé vstřelené brance jsme udělali změny v rozestavení mužstva a hra se začala vyrovnávat a začali přicházet i naše šance. Martin Barták po samostatném úniku obešel i brankáře, ale bohužel jeho střela z úhlu šla jen do boční sítě. Následovali další dvě gólové šance ovšem bez toho hlavního – gólu. A tak v poslední minutě prvního poločasu přišel trest po naší chybě, kdy jsme opět nechali samotného hráče domácích neobsazeného a on si to namířil rovnou do našeho pokutového území a tam přišel úplně zbytečný faul z naší strany a pokutový kop – domácí nezaváhali a bylo 3:0. Poté jsme zamířili do kabiny a bylo o čem hovořit.

 

Do hráčů jsme se snažili vlít sebevědomí a nabudit je do druhého poločasu a zdůraznili jsme jim, že věříme, že je v jejich silách tento zápas otočit a zvítězit. Asi slova padla na úrodnou půdu, protože za předvedený výkon v druhém poločase, nasazení a bojovnost klobouček dolu! Hned ve 36.min. jsme šli do brejku, kdy Martin Barták běžel sám na brankáře, těsně pře ním si balon lehce píchnul (což mu zachránilo obě nohy, neboť brankář hostí do souboje naskočil oběma nohama napřed a to nám zatrnulo) míč se od hrudi brankáře odrazil a Víťa Macháček “bombou” z 30m trefil prázdnou branku soupeře - 3:1. To nás nakoplo a ve 40, min. po naší pěkné akci dával Max Kubín už na 3:2. A začínala jízda , kterou se snažili domácí zastavit střelou z 25 m, kdy se balon odrazil od břevna dolu a ven do pole, HR byl od situace 27 m ( za střílejícím hráčem), ale na základě signalizace AR 2 ( laik ) byla uznána branka domácích 4:2 – je nutné objektivně podotknou, že oba AR laici (domácí) celý zápas posuzovali naprosto objektivně.

 

Po tomto malém zádrhelu jsme opět ožili a přepnuli na ještě vyšší výkon v 53. po dobře sehrané útočné situaci, kterou jsme dohráli až do konce Kryštof Žižka 4:3. Na našich hráčích byla vidět chuť a touha zvítězit a odměna přišla za pět minut – 58.min.  dohraný souboj až do konce a Kuba Kouklík 4:4. Mnoho mužstev by v této situaci na hřišti začala hrát na remízu a udržení remízy, ale nám byl bod málo. Kluci jezdili a nechali na hřišti všechno a odměna přišla za 6 minut, kdy se podruhé v zápase trefil Kryštof Žižka po velmi dobré práci Maxe Kubína ve středu hřiště, kdy naši ofenzívu zásoboval krásnými balony – 4:5. Poslední hřebíček pro  domácí zatloukl v 69. min. Pavel Krotil , který se předtím 3x zastřeloval a nyní si metr za půlkou postavil míč na přímý volný kop a zahrál ho skutečně přímo pod břevno domácí branky a bylo 4:6. 

 

V tomto zápase musím pochválit všechny hráče, že za stavu 3:0 po prvním poločase zápas nezabalili a věřili v obrat. Zápas velmi dobře odehrál Vašek Varga ( 2004 !!!!! ) , který naskočil do zápasu v 18.min. a odehrál jej až do konce. Mužstvo ukázalo morálku a touhu - v týdnu před zápasem jsme vypadali jako lazaret – R.Bareš, V.Procházka, K.Kouklík (marodi) Max Kubín zranění kolena (do zápasu nedovolilo zranění nastoupit M.Jirákovi) – přesto v neděli na hřišti makali na 100%. Velmi dobrou formu a chuť předvádí Martin Barták, který i přes hodně nahuštěný program, kdy hraje ještě hokej, je velkou oporou a dokáže v soupeřových obranách udělat pořádný vítr a dokážeme z toho těžit. A až se Martinovi seštelují mířidla tak to bude kanonáda, protože v každém zápase je schopný si vypracovat min. 3-4 tutové šance. V tomto zápase musím pochválit za velmi dobrý výkon hlavního rozhodčího Václava Petýrka, který byl naprosto přesný a přispěl k velmi pěknému zápasu.

 

 

Brandýs-Boleslav – Sedlčany   3:2  (1:2)  mladší žáci       /zápis o utkání/
G: Macháček, Hasman

 

Stejně jako starší žáci, tak i mladší chtěli v tomto zápase získat tři body. Do zápasu jsme vstupovali s pouze s 11 hráči, z nichž Vašek Varga a Víťa Macháček odehráli skoro celý zápas za starší žáky. V prvním poločase jsme i přes výškovou převahu soupeře a starší kluky u soupeře byli lepším mužstvem, které chtělo hrát fotbal, vytvářelo si šance a udávalo tempo zápasu. Do vedení nás poslal stejně jako u st. žáků výborně hrající Víťa Macháček ve 12.min., kdy po rychlé a přesné kombinaci šel sám na brankáře a nemýlil se - 0:1 . O šest minut později bylo ještě veseleji, kdy po rozebrání obrany domácích propálil vše David Hasman - 0:2. Jelikož jsme dlouho slavili a včas neobsadili soupeře bylo v 19.min. sníženo po ojedinělé akci domácích - 1:2. Do konce prvního poločasu jsme si vytvořili ještě pár slibných akcí, kterým chybělo to hlavní – gólové zakončení. Domácí měli dvě nebezpečné střeli, které zlikvidoval dobře chytající Peťa Jindrák. O poločasové přestávce jsme se snažili hráče povzbudit, že je dál nutné pokračovat v předváděné hře kombinovat netahat balony a nesoutěžit s tělesně vyspělejšími hráči domácích.

 

Ale již v 39. min. jsme nezvládli vyřešit situaci před naší brankou a míč, který jsme měli na kopačce a měli si ho rozehrát jsme nesmyslně chtěli odkopnout trefili jsme jen hráče domácích, který z 12 m nekompromisně zavěsil - 2:2. I přes obdrženou branku jsme se snažili hrát, ale na rozdíl od prvního poločasu jsme moc kazili už první nahrávkou, odevzdávali míč domácím a stálo nás spoustu sil zpátky o něj bojovat. Druhý poločas byl i ze strany domácích hodně nepřesný, a tak to nebyl moc pohledný fotbal a bylo to o tom, kdo udělá méně chyb a vydrží mu více sil. Bohužel v obojím zvítězili domácí, neboť nám síly docházely a nestíhali jsme důrazněji a včas bránit a po další naší nahrávce ve středu hřiště na kopačku domácích šel domácí hráč sám na našeho brankáře, který výborným zákrokem vyrazil, kryl i následnou dorážku a až třetí střela za nečinného přihlížení našich hráčů skončila v brance - 3:2.

 

I přes porážku chci všechny pochválit za bojovnost a snahu dotáhnout zápas k vítězství. Velmi dobře zahráli Vašek Varga a Víťa Macháček i se zápasem st.žáků v nohách, ale na konci zápasu už prostě chyběly síly. Dobrý výkon podal také brankář Péťa Jindrák.

Zpět na články »