Starší žáci pokračují v pěkných výkonech a bojují o nejvyšší příčky

[24. 10. 2017 14:45:45]
Starší žáci pokračují v pěkných výkonech a bojují o nejvyšší příčky

Starší žáci odehráli další utkání krajského přeboru. Z Povltavské akademie přivezli bod, a ze zápasů s Dobříší a Berounem si připsali plný bodový zisk.

7.10.2017  Povltavská FA – TJ Tatran Sedlčany       3:3  (0:3)

 

Sestava: Jindrák – Macháček, Hrabák, Štemberk O., Brejšková – Jindráková, Čížek, Štemberk Š., Rákosník – Machač L., Jenčík

Střídali: Chlasták

Branky: 2x Jenčík L., Machač L.

 

Po nevydařeném zápase s Hořovickem jsme další zápas hráli ve Štěchovicích s Povltavskou FA a k zápasu jsme odjížděli s cílem přivézt 3 body.

K zápasu jsme odjížděli ve značně oslabené a redukované sestavě pouze s jedním hráčem na střídání a to ještě s ročníkem 2005.

I přes takto polepovanou sestavu jsme do zápasu vstoupili aktivně, hráli jsme fotbal s nahrávkou a rychlým přechodem do útoku. Již v začátku zápasu jsme si vytvořili několik velmi dobrých gólových příležitostí, ale v koncovce jsme byli zbrklý. Další nepříjemný okamžik přišel ve 20.min kdy ze zdravotních důvodů musel střídat L.Rákosník a na lavičce náhradníků bylo vymeteno.

Takže na první branku jsme si museli počkat až do 24.min kdy se gólově prosadil L.Machač po pěkné kombinaci a kolmé přihrávce na Š.Štemberka, který zatáhl míč až k brankové čáře a přihrávkou pod sebe vyzval Lukáše ke skórování - 0:1.

Vstřelená branka nás ještě více nakopla a pokračovali jsme hlavně po levé straně v pěkných kombinacích a hráli fotbal, který se líbil. Ve 31. min se po další kolmé nahrávce dostal do zakončení L.Jenčík a tentokrát s přehledem proměnil - 0:2.

Stále jsme nepolevovali a tlačili soupeře před jeho branku, kombinovali a vyplatilo se před odchodem do kabin se znovu individuálně prosadil L.Jenčík (0:3) a šli jsme do kabin.

V kabině jsme se snažili mužstvo upozornit, abychom nepolevovali v držení míče, kombinovali a hráli svojí hru, která nám může pomoc zápas kontrolovat.

Bohužel druhý poločas tedy jeho 9 minut bylo jak ze špatné komedie.

Ve 40. min. po centru ze strany si nešťastně vstřelil vlastní branku O.Štemberk  - 1:3. Tato branka nás zmrazila a najednou jsme úplně vypnuli a jako bychom se báli, cokoliv udělat . Ve 42.min přišel faul tak 30 m od branky. Domácí hráč využil sluníčka, které svítilo do očí brankáři a poslal míč na úroveň penalty – náš brankář nevyběhl, naopak útočník domácích zaběhl za naše zamrzlé hráče a špičkou kopačky bylo 2:3.

A abychom si to vyžrali úplně, přišla 49.min Matěj Hrabák šel do souboje s domácím útočníkem na hranici vápna tělo na tělo náš brankář vyběhl na předkopnutý balon, ale byl u něj o sekundu déle a útočník domácích stačil špičkou poslat míč kolem něj a bylo vymalováno 3:3.

Po této ledové sprše nám trvalo 10 min. než jsme začali znovu hrát, ale i přesto, že jsme měli ještě několik pokusů o zakončení střelou, několik slibných průnikových přihrávek na útočníky tak jsme je již nedokázali řešit s lehkostí a jednoduchým zakončením.

Tento zápas byl jako noc a den. Za první poločas pochvala, druhý poločas velké poučení a lekce, že je potřeba makat až do závěrečného hvizdu.

 


15.10.2017  TJ Tatran Sedlčany – MFK Dobříš   8:2  (5:1)


Sestava: Jindrák – Macháček, Hrabák, Macháč P., Brejšková – Bartáková , Čížek, Štemberk O., Štemberk Š. – Jenčík, Machač L.

Střídali: Jindráková, Vodrážka, Varga, Rákosník, Hasman

Branky: 3x Štemberk O., 2x Čížek, Štemberk Š., Machač L., Jenčík


V dalším domácím zápase nás čekalo derby s Dobříší a chtěli jsme vyhrát.

Do zápasu jsme byli konečně v úplné sestavě a od začátku jsme chtěli být aktivní a určovat hru. Již v první minutě jsme měli 100% gólovku, ale bohužel těsně vedle. Další akce se na hostující branku valily jedna za druhou a ve 3.min po nádherné kolmé přihrávce si to Š. Štemberk namířil rovnou na branku a svůj únik s přehledem proměnil - 1:0 .

Dál jsem drželi míč kombinovali zkoušeli kolmé přihrávky za obranu soupeře a další se nám povedla v 11.min, kdy se prosadil L.Machač -  2:0.

Po druhé brance jsme se snažili stále hrát kombinovat a nedržet dlouho míč. To se nám i dařilo, ale první chybu, kterou jsme v rozehrávce udělali hosté v 18.min potrestali a bylo 2:1.

Proti předchozímu utkání jsme se však nenechali rozhodit a přidali ještě více a začali hosty pěkně mačkat a odměna se dostavila ve 26.min - nádherná branka O.Štemberka na 3:1. Ve 27.min. další krásná branka L.Jenčíka (4:1) a ve 29.min. opět O.Štemberk (5:1). Je pozitivní, že jsme na obdrženou branku hned odpověděli a přidali další.

V kabině byla vidět na mužstvu chuť a odhodlání zápas si užít a přidat ještě další branky.

Ve druhém poločase jsme sáhli do sestavy a postupně jsme prostřídávali všechny hráče z lavičky, a tak chvíli trvalo, než hra zase vypadala podle našich představ. Stále jsme se snažili hrát fotbal plný přihrávek a náběhů a s tím i přicházeli šance jedna za druhou, ale je až s podivem kolik tutovek dokážeme nedat a co se dá netrefit – zvlášť L.Machač měl v tomto zápase sám min. 6 gólů na kopačkách.

A tak známé nedáš dostaneš platilo i tentokrát, my jsme hráli a hosté v 56.min snížili z ojedinělé akce na 2:5 .

Ale naše odpověď přišla rychle a byl z toho krásný gól po střele O.Štemberka (6:2) a Ondra tím završil svůj hattrick . Další lahůdkové góly si schoval na konec zápasu T.Čížek , který nejprve v 62.min nádhernou střelou z 30 metrů dal na 7:2 a poté po krásné spolupráci a přihrávce L.Jenčíka na 8:2.

Ke vstřelení branky jsme vybídli i skvěle hrajícího Matěje Hrabáka a to když byl nařízen PK, ale Matěj se rozhodl, že 8 je pro soupeře dost a branku přestřelil.

Za předvedenou hru s množstvím šancí, krásných průnikových přihrávek a vstřelených branek chválím celé mužstvo.

 

 

21.10.2017   Český lev -Union Beroun – TJ Tatran Sedlčany  0:3 (0:2)


Sestava: Jindrák – Varga, Hrabák, Machač P., Brejšková – Jindráková, Čížek, Štemberk O., Habart – Jenčík, Štemberk Š.

Střídali: Voháňka , Křesina, Hasman

Branky: 2x Habart , Jenčík

 

V dalším kole nás čekala odveta předehrávaného zápasu z 19.11., který jsme odehráli vítězně doma 28.9. (3:0). I do odvety jsme šli s odhodláním Beroun porazit, i když jsme museli z důvodu absencí měnit sestavu, do které od začátku nastoupil Jonáš Habart (05) na pozici levého záložníka a zápas se mu velmi povedl.

Od začátku zápasu jsme hráli dobrý fotbal snažili jsme se o rychlé kombinace po stranách a hlavně levá strana hodně zatápěla domácím a byla radost sledovat rychlé kombinace na dva doteky s náběhy za obranu a zpětné přihrávky pod sebe.

Po jedné takové akci, kdy míč putoval rychle z nohy na nohu jsme rozebrali domácí a ve 13.min „nejvyšší„ hráč na hřišti Jonáš Habart po krásném centru hlavou - 0:1 .

Po vstřelené brance jsme domácí nešetřili a v 15.min po spolupráci celé levé strany jsme viděli akci jako z učebnice na dva doteky si kluci rozebrali domácí Jonáš poslal kolmou přihrávkou na bránu Šimona Štemberka , který šel z boku sám na brankáře, který mu vyběhl, Šimon mu udělal kličku až brankové čáře a krásně proti noze vrátil Jonášovi skvělou přihrávku - ten z jedné do prázdné branky a bylo 0:2.

Po vstřelené brance pokračoval náš koncert. Opět náběh za obranu, krásný centr Jonáše na L.Jenčíka , který místo zakončení z jedné na penaltě si chtěl míč připravit a na nevyzpytatelné umělce mu míč uskočil. Další útoky na sebe nenechali čekat a po dalším závaru před brankou odehráli domácí míč jen kousek za velké vápno a pěknou střelou zakončoval P.Machač . Soupeře jsme nepouštěli k žádným nebezpečným akcím a celá obrana pracovala výborně a navíc hodně podporovala dobrou rozehrávkou naše útočné akce a rychlé přechody do útoku . Po dalším závaru domácí kopali od branky jejich výkop zachytil na velkém vápně L.Jenčík , ale místo zpracování a doběhnutí s míčem do branky tentokrát volil zakončení z druhého doteku a minul branku.

Celý první poločas jsme odehráli výborně a vedení bylo zcela zasloužené a mělo být vyšší.

V poločasové přestávce jsme upozornili na dobře rozehraný zápas s Povltavskou a varovali jsme mužstvo, aby nepřestávalo hrát svůj fotbal.

Do druhého poločasu jsme hráče prostřídávali a trochu se to odrazilo v kvalitě hry, kdy jsme více kazili a fotbal z naší strany nebyl tak pohledný. Domácí se dostali za celý zápas pouze ke dvěma střelám na naší branku, které brankář vyřešil.

V závěru zápasu jsme měli zase úsek velkého tlaku, kdy dle hráčů po střele Kačky Brejškové byl již celý míč za brankovou čárou, ale nějak nebyla vidět radost ze vstřeleného gólu, a tak domácí míč vykopli a hrálo se dál. Další šance měl po střelách L.Jenčík, krásnou střelou po pěkné akci s bráchou předvedl Š.Štemberk, ale zazvonila jen tyč a míč se odrazil mimo branku. Další slibnou šanci měl po krásné individuální akci T.Čížek, který se dostal přes dva obránce, ale jeho střela z hranice penalty skončila v náručí gólmana.

A tak závěrečnou gólovou tečku v 65.min udělal po nahrávce T.Čížka a individuálním se prosazení přes obránce jeden na jednoho a zakončení střelou L.Jenčík - 0:3.

Zápas hodnotím velmi pozitivně a za předvedený fotbal všechny chválím.

 

Petr Jindrák - trenér

Zpět na články »