Starší žáci odehráli další utkání krajského přeboru

[3. 10. 2017 10:51:26]
Starší žáci odehráli další utkání krajského přeboru

Starší žáci odehráli další čtyří zápasy krajského přeboru a byli v nich úspěšní na 50 %. V následujícím článku se pojďme podívat na jednotlivá utkání.

17.9.2017     TJ Tatran Sedlčany – TJ Baník Švermov    0:1 (0:1)


Sestava: Jindrák – Macháč L., Hrabák, Machač P., Brejšková, Bartáková, Macháček, Štemberk Š., Štemberk O., Čížek, Jenčík

Střídali: Hasman, Varga, Jindráková



V prvním domácím zápase jsme chtěli navázat na dobrý výkon z SK Rakovník. V tomto zápase potvrdila pravda o tom, že fotbal nemá logiku.

Jedinou příležitost vstřelit gól jsme soupeři darovali sami nepřesností v rozehrávce a při vší smůle jsme si gól dali sami. Jinak jsme po celou dobu utkání byly více na míči, kombinovali jsme, ale bez finálního efektu. V tomto zápase mě nejvíce mrzí, že pokud se některým hráčům nedaří, nejsou ochotni zapnout a aspoň bojovat, ale zápas zabalí.



24.9.2017   Spartak Příbram – TJ Tatran Sedlčany   1:3  (0:2)


Sestava:
Habart – Macháček, Hrabák, Machač, Brejšková, Bartáková, Čížek, Štemberk O., Štemberk Š., Macháč L., Jenčík

Střídali: Jindráková, Varga, Hasman, Vodrážka


Branky: 3x L.Macháč


Na tento derby zápas byla v kabině cítit nabuzenost a chuť odčinit špatný zápas se Švermovem. Potvrdilo se, že pokud budeme v optimální sestavě a podáme všichni svůj maximální výkon, budeme hrát fotbal, na který se bude dát koukat. Do zápasu jsme vstoupili s cílem vzadu zavřeno zodpovědně bránit a směrem do předu být aktivní po stranách, jak obránci, tak záložníci.

V tomto zápase se nám dařilo hrát fotbal s rychlou rozehrávkou a rychlým přechodem do útoku. Dařila se nám kolmá nahrávka, ze které těžili oba útočníci a také krajní záložníci nebyli líní zaútočit. Musím pochválit celé mužstvo za příkladnou bojovnost a nasazení. Velký kus černé práce odvedl L.Jenčík – velká a pozitivní změna proti Švermovu – a těžil z toho druhý útočník L.Macháč, který se uvedl hattrickem. Vzadu spolehlivě jistil obranu Matěj Hrabák a musím pochválit oba krajní obránce Kačku Brejškovou a Víťu Macháčka, kteří dobře bránili a také byli hodně ofenzivní. Velmi dobře zahrála na kraji zálohy Bára Bartáková a oba střední záložníci O.Štemberk a T.Čížek naběhali mnoho km a rozdali hodně kvalitních nahrávek.

V zápase měl v brance premiéru mezi staršími žáky Jonáš Habart (2005) a zápas se mu velmi povedl.

Jsem moc rád, že jsme si v týdnu s mužstvem rozebrali nedostatky ze zápasu se Švermovem a v tomto zápase jsme se jich vyvarovali. Chválím všechny za přístup a nasazení v zápase.

 


28.9.2017     TJ Tatran Sedlčany – Český lev – Union Beroun  3:1 (1:1)


Sestava: Habart – Macháček, Hrabák, Machač, Brejšková, Jindráková, Bartáková, Štemberk O., Štemberk Š., Macháč L., Jenčík

Střídali: Varga, Chlasták, Voháňka


Branky: Jenčík 2x, Š.Štemberk


Zápas s Beroun jsme hráli jako předehrávku posledního podzimního kola (19.11.) a v zápase s tradičním soupeřem jsme ve svátek chtěli naplno bodovat.

Do zápasu nám proti zápasu na Spartaku chyběl T.Čížek (nemoc) a tak jsme sestavu trošku překopali.

Začátek zápasu byl z obou stran bojovný, ale s množstvím nevynucených chyb. Postupně jsme přebírali iniciativu a více drželi míč a snažili se kombinovat, ale právě v tuto dobu jsme opět vyrobili jednu z našich tradičních zbytečných chyb a pustili soupeře v 18.min. do vedení 0:1. I po obdržené brance jsme, ale nepřestávali hrát fotbal a náš tlak se stále více stupňoval a posledních deset minut jsme soupeře skoro nepouštěli z jeho poloviny. Odměnou byl gól do šatny L.Jenčíka ve 35.min. -  1:1, který navázal na svůj dobrý výkon ze Spartaku a chtěl hrát.  

V kabině jsme si o přestávce znovu řekli, že je třeba nepřestávat v držení míče dostatečném pohybu, a že další gól přijde. Udělali jsme změnu v sestavě, která se ukázala jako šťastná a šli jsme na to. Hned na začátku poločasu jsme předvedli rychlí útok, kdy po výkopu Jonáše Habarta šel míč na Rozárku Jindrákovou, která vyhrála souboj se soupeřovým hráčem a krásnou kolmou přihrávkou za obránce vyzvala útoku Š.Štemberka, který si v mini souboji poradil s obráncem hostí a krásnou střelou překonal brankáře hostí 37.min. -  2:1.

Po vstřelené brance jsme ještě více ožili a předváděli pěkný fotbal a vytvářeli si i šance, které jsme, ale neproměňovali. Až v 64.min. po dalším mačkání soupeře potvrdil pravidlo, když nevíš co s míčem, vystřel, L.Jenčík a svou druhou brankou upravil na konečných 3:1 .

V posledních minutách zápasu jsme ještě měli další šance zvláště krásná střela J. Chlastáka, která skončila na tyči volala po gólu a z následné dorážky Š.Štemberk trefil také tyč. Za výkon v zápase chci všechny pochválit a doufám, že budeme i nadále předvádět fotbal s takovým nasazením a chutí.

 


1.10.2017    TJ Tatran Sedlčany –  FK Hořovicko     2:4 (0:1)


Sestava: Habart – Macháček, Hrabák, Machač P. , Brajšková, Jindráková, Jenčík, Štemberk O. , Bartáková, L.Macháč, Štemberk Š.

Střídali: Rákosník, Varga, Chlasták


V dalším domácím zápase nás čekal vedoucí tým tabulky, se kterým jsme se chtěli poprat o dobrý výsledek a odehrát kvalitní utkání.

Bohužel musím říci, že tento zápas jsme prohráli ve svých hlavách kdy několik hráčů zahrálo výrazně pod své možnosti a nedokázali jsme předvést to co nás v předchozích zápasech zdobilo – kombinační fotbal s nahrávkou a rychlým přechodem a kvalitním zakončením.

Soupeř nás na začátku zápasu zatlačil někteří naši hráči byli zřejmě ještě v posteli a spali. I přes počáteční tlak hostí a gólové šance jsme dokázali držet vyrovnaný výsledek a postupně jsme se dostávali do hry a paradoxně jsme mohli jít do vedení, kdyby L.Macháč lépe vyřešil situaci, kdy šel sám na brankáře. Ukázkové řešení takovéto situace předvedli hosté ve 25.min. po kolmé přihrávce (asi do ofsajdu) si útočník hostí nedělal problém a bylo 0:1.

Do konce poločasu jsme ještě měli šanci vyrovnat, ale koncovka byla naším nepřítelem. O přestávce jsme hráče burcovali, že tento zápas je o hlavě a ochotě běhat, bojovat a být důraznější. Trochu jsme změnili rozestavění a posílili útočnou snahu. Druhý poločas vypadal herně trochu lepší, ale stále tam na můj vkus bylo mnoho zbytečných nepřesností a ztrát, které stojí mnoho sil na víc a ty potom chybí v závěru zápasu.

Na obou stranách bylo několik šancí, ale opět se radovali hosté ve 38.min. po naší chybě, kdy netrefí obránce míč a hráč hostí jde sám na brankáře - 0:2. V 50.min. šance hostí vynikající zákrok J.Habarta v brance, ale naši obránci se zastaví za velkým vápnem a koukají jak to dopadne – druhý hostující útočník neváhal a vyražený míč pohodlně dorazil z hranice penalty - 0:3. Po této gólové sprše jsme se dostali do hry a měli několik pěkných průniků a šancí a v 57.min. jsme se dočkali po střele L.Jenčíka - 1:3.

Naše radost netrvala dlouho, neboť stejná chyby jako při druhé brance – netrefený míč obráncem a 1:4. Až dokonce jsme nesložili hlavy a zápas dohráli fotbalově a odměnou byl v 70.min. gól  L.Macháče - 2:4.

Je jen škoda, že jdeme 3x sami na brankáře hostí a tentokrát z toho nebyl ani jeden gól. Tři branky jsme soupeři doslova darovali a připravili sami. Za velmi dobrý výkon musím pochválit J.Habarta, M.Hrabáka a za snahu a bojovnost O.Štemberka, Báru Bartákovou a Rozárku Jindrákovou.

Zpět na články »