Starší žáci nestačili na Mnichovo Hradiště; mladší vysoko zvítězili

[3. 11. 2014 7:29:25]
Starší žáci nestačili na Mnichovo Hradiště; mladší vysoko zvítězili

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 13. kolo - sobota 01.11.2014

 

V sobotu 01.11.2014 jsme doma hostili žáky z Mnichova Hradiště. V obou věkových kategoriích byl soupeř o dvě příčky před námi, takže o tolik potřebné body se dal očekávat tuhý boj.

St.žáci - Mnichovohradišťský sportovní klub        0 : 3 (0:1)

 

Sestava: Jirásek – Hrbek, Machovský (30´ Hrma), Bláha, Procházka – Mondek, Čapek, Bareš, Čipera – Vyskočil, Soukup (57´ Bartoš).

 

V prvním utkání se střetly týmy starších žáků. Úvod jsme měli dobrý a vypracovali jsme si i několik brankových příležitostí. Bohužel, v současnosti nemáme žádného exkluzivního střelce, který by ze tří šancí dal dva góly a rozhodl tak zápas. Po čtvrthodině hra upadla do šedého průměru a čekalo se, které straně se povede dát první gól. Naneštěstí pro nás se ve 30. minutě při osobním souboji zranil Machovský, musel být střídán a následné naší nesoustředěnosti protivník využil a z nenápadné akce se ve 34. minutě ujal vedení.

Vstup do druhé půle se nám nepovedl, místo abychom se porvali o vyrovnání, inkasovali jsme hned ve 37. minutě podruhé a přes veškerou snahu zachránit utkání jsme v 57. minutě dostali třetí branku. Škoda ztráty domácích bodů.

___________________________________________________________________________

 

Ml.žáci - Mnichovohradišťský sportovní klub       9 : 2 (4:2)          
G: 3x Habart, 3x Kubín, 2x Novotný, 1x Pech

 

Sestava: v brance Šťovíček a v poli před ním Habart, Hrstka, Jirák, Kindlmann, Kubín, Novotný, Pech, Procházka, Sosnovec, Svoboda.

 

Pod dojmem úvodního zápasu jsme nechtěli soupeře pustit příliš do hry, což se nám povedlo téměř dokonale. Hned ve 2. minutě vstřelil naši první branku po dlouhém sólu Kubín, o dvě minuty později zvyšoval Novotný, když se důrazně prosadil před brankou soupeře. Dvoubrankové vedení nás trochu ukolébalo, hosté hru pozičně vyrovnali a po chybě naší obrany ve 14. minutě snížili. Naštěstí se hned z první akce po rozehrávce trefil Habart a opět upravil skóre na rozdíl dvou branek. Ve 21. minutě přišla další chyba naší defenzívy a soupeř se nám opět gólově přiblížil. A zase hned z následující naší akce došlo k závaru před mnichovohradišťskou svatyní, míč nakonec do sítě poslal Habart, ale branka nebyla sudím uznána pro údajný ofsajd. Do poločasu se nám ale zvýšit ještě podařilo, když ve 27. minutě podruhé skóroval Novotný.

Do druhého poločasu jsme trochu posílili naši ofenzívu s úkolem co nejdříve vstřelit další branky a dostat tak vývoj zápasu definitivně pod kontrolu. Záměr se nám povedlo realizovat, hned ve 32. minutě se trefil do černého Habart, ve 35. minutě zvyšoval Kubín a když ve 40. minutě přidal další branku Pech, zdálo se být rozhodnuto. Ani za tohoto stavu ale soupeř zbraně nesložil a nadále se snažil o aktivní hru. Ve 42. minutě jeho akci zastavila naše obrana faulem v pokutovém území, nařízenou penaltu ale exekutor neproměnil, když jeho střela mířila nad naši bránu. Zbytek zápasu už jsme kontrolovali hru, ve 44. minutě dovršil svůj hattrick Kubín a ve 49. minutě si třetí branku připsal i Habart, na domácími diváky žádaných „deset, deset“ jsme ale již nedosáhli. Vyhráli jsme výrazně po dobrém výkonu celého týmu.

___________________________________________________________________________

                                                                                                                                                                             vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »