Starší žáci doplatili ve Slaném na neproměňování šancí

[9. 9. 2019 7:30:51]
Starší žáci doplatili ve Slaném na neproměňování šancí

SK Slaný – Starší žáci      1:0 (0:0)

 

Sestava:
Jiráček Jan - Hodouš Jakub, Plachý František., Pešta Matěj,  Macháček Šimon, Jindráková Rozálie , Špitalík Martin, Pšenička Jakub, Brunclík Jaroslav, Pechač Jakub, Novák Jiří , Plachý Antonín, Kuba Štěpán, Zapach Marek, Timofte Jan

Ke čtvrtému zápasu jsme v sobotu 7.9. odjeli do Slaného , kde jsme za deštivého počasí sehráli velmi dobré utkání. Mužstvo doplnili  dvě posily z ml.žáků (M.Pešta a J.Hodouš) a po důkladném rozcvičení , předzápasové taktické přípravě celého mužstva jsme šli do zápasu s cílem, že na soupeře vlítneme a do 20min. půjdeme do vedení a budeme určovat vývoj zápasu.

Od první minuty musím pochválit celé mužstvo – úplně jiné nasazení a srdíčko než při nedělním domácím zápase s Hořovickem. Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme více ze hry, a i když na mokrém terénu za deště jsme některé míče ztratili tak byla všude vidět snaha jít za gólem. Bohužel jsme v tomto zápase neměli štěstíčko na své straně. V 8.min. jsme poprvé netrefili prázdnou branku (tyč), ve 12.min. jsme ji netrefili znovu (noha hráče ) a vrcholem byla 19.min., kdy jsme ji netrefili potřetí (břevno)!!!

Až do 20 min. se domácí prakticky nedostali k ohrožení naší branky, ale když jsme jim ukázali, že dneska máme asi zakleto, tak se hra začala vyrovnávat a také domácí se dostali do konce poločasu ke dvěma nebezpečným akcím, kde nás podržel v brance výborně chytající Honza Jiráček.

Trochu stínem na prvním poločase byla dosti tvrdá až záludná hra domácí hráče, který nejprve nesmyslně dohrál našeho brankáře, kdy měl míč pod kontrolou v náručí a byl tvrdě atakován bez trestu a následně ve 32.min po jeho zákroku nedohrál Matěj Pešta, kdy byl opět dohrán bez toho aniž by domácí hráč mohl hrát míč – až tento zákrok byl potrestán ŽK.

Do kabin jsme šli za stavu 0:0 a v kabině se hráčům dostalo povzbuzení a pochvaly za výkon. Zastavili jsme se u neproměněných šancí, kde kluci sami věděli, že pokud by proměnili, bylo by o zápase prakticky rozhodnuto, ale bylo ve všech odhodlání dotáhnout zápas na 3 body.

Na začátku druhého poločasu jsme po 3 minutách poslali na hřiště i hráče z lavičky a musím kluky pochválit, zápas si odehráli dobře a velmi dobře zahrála i nová stoperská dvojice Fr.Plachý a Jirka Novák . Druhý poločas jsme odehráli také velmi dobře, byly jsme hodně na míči, tlačili jsme se do utočení a vytvářeli si šance a náznaky šancí. Do velkých šancí jsme se dostali opět třikrát, ale tentokrát velmi dobře zasáhl brankář domácích. Domácí se dostali do dvou šancí, hned z kraje poločasu skvěle zasáhl Honza Jiráček a druhá šance domácích byla až dvě minuty před koncem po naší šanci. Bohužel se potvrdilo známé pravidlo „nedáš – dostaneš„ a v 68.min. dostal domácí hráč po autovém vhazování trochu více prostoru a jeho střela si našla cestu do naší sítě – 1:0.

Tato branka námi dost otřásla, ale stejně jsme se ještě v závěru pokoušeli po střelách Martina Špitalíka aspoň srovnat skóre, ale domácí brankář měl štěstí a zavřeno. Po závěrečném hvizdu bylo hodně znát, jak mužstvo výsledek štve a těžce jej hráči kousali. Mužstvo si za výkon a předvedenou hru zaslouží pochvalu a jsem moc rád, že jsme tento náročný zápas zvládli fyzicky i herně – potrénujeme a branky zase přijdou.

Zpět na články »