Starší dorostenci dokázali, i bez několika opor, držet s kvalitním soupeřem krok

[23. 9. 2020 14:12:48]
Starší dorostenci dokázali, i bez několika opor, držet s kvalitním soupeřem krok

Starší dorost – SK Petřín Plzeň ˝B˝               0:2 (0:2)


Sestava:
Habart – Hadáček, Kočí, Jirák, Chlasták, Schwarz, Krátký, Krůta, P.Macháč, Hrabák, Pechač

střídání: Matoušek, Rákosník

Do dalšího domácího zápasu jsme šli ve značně oslabené sestavě – chyběli Štemberk O., Novotný, Sosnovec, Šťovíček. Vzhledem k upravené sestavě jsme se rozhodli změnit i naši hru. Pokyn zněl jasně, důsledné bránění od půlky hřiště, zmenšit hřiště, včasné a těsné přistoupení k soupeři a rychlý přechod do protiútoku. Od začátku zápasu jsme důsledně plnili pokyny a bylo znát, že s tím májí hosté problém.  Hrálo se převážně okolo půlící čáry a nakopávané pokusy o vysunutí hostujících útočníků spolehlivě sbíral z branky vysoko hrající Jonáš. Škoda, že jsme ve 12. minutě udělali chybu po našem autovém vhazování, kdy jsme na půlce hřiště dobře nepokryli míč. Následovala rychlá kolmá přihrávka. Bohužel Pepa Chlasták stál ve špatném postavení k útočníkovi, který si pouze pustil míč do vápna a šel sám na brankáře a bylo 0:1. Věřím, že dobře hrající Pepa již takovou chybku neudělá. Ani po obdržené brance jsme nepřestali hrát podle pokynů a hra byla velmi vyrovnaná. Ve 27. minutě druhá chyba v utkání. Opět to bylo po nedůsledném bránění a špatném postavení při rohovém kopu, kdy hostující hráč skákal úplně sám a hlavou dal na 0:2.

 

O přestávce jsme si vysvětlili, kde byla chyba při obdržených brankách. Hráče jsme povzbuzovali, hecovali a chválili za dodržování nastavené taktiky. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře. Byli jsme aktivnější, po ztrátě míče jsme se rychle vraceli za míč do postavení, kterým jsme soupeře do ničeho nepouštěli a sami jsme po zisku míče chtěli rychle k brance soupeře. Jako odměna přišli i šance na branku. První velkou šanci měl Radek Krůta po pěkném uvolnění na velkém vápně a utažené střele na zadní tyč, kterou brankář hostí dobře vytáhl. Další velkou šanci měl Martin Jirák, který po krásném uvolnění nádhernou střelou z 20 metrů orazítkoval břevno, od kterého se míč odrazil dolů bohužel před brankovou čáru a zpět do hřiště. V této fázi utkání jsme byli lepší, soupeře do ničeho nepouštěli a všechny míče, které propadly za naši obranu spolehlivě pobral Jonáš. Je škoda, že nám nebylo přáno dát gól, protože by to bylo ještě hodně zajímavé.

Mužstvo musím pochválit. Bylo vidět, že chceme, bojovali jsme o každý míč a velmi dobře jsme plnili taktické pokyny. V zápase musím vyzdvihnout velmi dobré výkony Martina Jiráka, Matěje Hrabáka, Radka Krůty a Jonáše Habarta.

 

 

Zpět na články »