Dorosty v dohrávce nedovolily Klatovům vstřelit ani jeden gól

[30. 3. 2018 18:41:39]
Dorosty v dohrávce nedovolily Klatovům vstřelit ani jeden gól

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
18. mistrovské utkání: 28.3.2018 (hřiště: Tatran)

Starší dorost – Klatovy  3:0 (1:0)
G: Krůta, Matoušek, Všetečka
(A: Nováček, Matoušek)

Sestava:
Kubánek - Hrbek, Čejda (82.Kopp), Počepický, Machovský (46.Kouklík) – Bláha (87.Krameš), Matoušek, Čipera, Vyskočil (46.Všetečka) – Nováček, Krůta

Fotogalerie z utkání: ZDE


Ve středeční dohrávce jsme hostili na svém hřišti Klatovy, které byly v tabulce jen pět bodů před námi, což nám dávalo jasný cíl pokusit se vyhrát a k soupeři se ještě více dotáhnout. Oproti povedenému sobotnímu zápasu na Spartaku došlo v naší základní sestavě pouze k jedné změně. Utkání se hrálo na přírodní trávě, na které naposledy naší kluci byli koncem podzimní části, ale to se neukázalo jako velký problém.

Vstup do utkání jsme tentokrát neměli vůbec špatný a dařilo se nám vytvářet tlak na soupeřovu obranu. V 6.minutě se hosté dopustili velké chyby v rozehrávce, zpětnou přihrávku vystihl D.Krůta a postupoval zcela sám na brankáře, kterému udělal kličku a poslal nás do vedení 1:0. Ve 12.minutě nevyšel výkop M.Kubánkovi, soupeř míč zachytil a dostal se do velké šance. Matěj ovšem svoji chybu pohotovým zákrokem napravil a míč vyrazil do bezpečí. V 16.minutě se nám povedla rychlá brejková akce, když T.Nováček vysunul do úniku D.Krůtu, ale ten si v poslední chvíli míč malinko ukopl a zakončoval v pádu těsně vedle zadní tyče. Bohužel to byl v prvním poločase z naší strany poslední dobrý moment směrem dopředu a soupeř nás až do poločasu výrazně přehrával. Největší problémy nám dělal návrat do obrany a obsazování hráčů. Největší šance Klatov přišla v 23.minutě, kdy M.Kubánek reflexivně nohou vyrazil nebezpečnou střelu z trestného kopu. Ve zbývajících minutách jsme si doslova koledovali o vyrovnání, protože chybami v obrané fázi jsme soupeře pouštěli do nebezpečných prostorů a navíc Klatovy zahrávaly velké množství rohů a dalších standardních situací, což po zkušenostech z podzimního zápasu nebylo vůbec dobře.

Prvních pár minut druhého poločasu pokračoval tlak Klatov a ve 48.minutě jsme měli štěstí, když hostující útočník ve velké možnosti zamířil nad branku. S přibývajícím časem jsme ovšem začali přebírat aktivitu a vytvářet si brankové příležitosti. V 56.minutě hlavičkoval střídající Z.Všetečka nad branku. V 59.minutě rozehrál L.Matoušek trestný kop ze strany velkého vápna stříleným centrem a míč se od J.Kouklíka odrazil směrem k brance, ale bohužel příliš vysoko a jen lízl břevno. V 63.minutě Z.Všetečka našel vápně M.Bláhu a jeho střela šla jen o pár centimetrů mimo. O minutu později se v dobré pozici ocitl Z.Všetečka, ale v rozhodující chvíli mu míč „skočil“ a jeho zakončení skončilo hodně nad. V 69.minutě samostatně pronikl za obranu T.Nováček, ale jeho střela skončila vedle. V 72.minutě tvrdou střelu D.Krůty vyrazil brankář hostů skvěle na roh. V 79.minutě neuspěl v dobré pozici D.Čipera, kterého krásným pasem za obranu našel L.Matoušek. Uklidňující druhé branky jsme se dočkali v 81.minutě, když T.Nováček našel přihrávkou na vápně L.Matouška a ten se střelou k tyči nemýlil – 2:0. V 86.minutě dal výsledku konečnou podobu Z.Všetečka, který si naběhl na rohový kop L.Matouška a hlavou prostřelil brankáře – 3:0.

I přes velký herní výpadek v druhé části prvního poločasu musíme tento zápas hodnotit kladně, protože se nám zlepšenou hrou podařilo soupeře porazit a kluci opět ukázali, že na týmovém výkonu můžeme stavět. Z jednotlivců určitě stojí za zmínku první nula v sezóně brankáře M.Kubánka a dobrá práce Z.Všetečky a Jos.Kouklíka, kteří nastoupili o poločase a naší hru oživili.      

Další zápas nás čeká již v sobotu 31.3.2018, kdy hrajeme doma od 10:15 hod s Prachaticemi.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – Klatovy  5:0 (2:0)
G: Sochůrek 2, Novotný, Kouklík, Chocholoušek

Sestava:
Dřevojan – Procházka, Svoboda, Bareš, Doubrava, Jirák, Novotný, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Hrabák, Brejška 

Zpět na články »