Starší dorost zahazoval šance a v prvním kole zbytečně ztratil body

[27. 8. 2020 14:43:41]
Starší dorost zahazoval šance a v prvním kole zbytečně ztratil body

Starší dorost – TJ Přeštice    2:2  (1:1) /penalty 1:4/  

Branky: Novotný, Schwarz

 

Sestava:
Šťovíček, Hrabák, Sosnovec, Štemberk, Krátký, Jirák, Novotný, Habart, Chlasták, Krůta, Schwarz,

Střídali: Macháč P., Hasman D., Matoušek Š.

V sobotu 22.8. nás čekal první mistrovský zápas, který se odehrál za úmorného vedra a dusna. K zápasu jsme nastoupili bez Lukáše Jenčíka (antibiotika), Dana Hadáčka (zlomené zápěstí ) a Kuby Kočího (rodinné důvody). Před utkáním jsme kluky připravovali na těžké podmínky, nutnost zápas co nejdříve rozhodnout a poté zápas kontrolovat. Chtěli jsme aktivní hru s držením míče a tahem na branku. Zdůrazňovali jsme nutnost dobrého řešení vypracovaných šancí a jednoduchost v zakončení.

Do zápasu jsme vstoupili výborně a již v 1. min jsme měli vyloženou brankovou šanci, ovšem bez gólového zakončení. V následujících minutách jsme soupeře k ničemu nepouštěli a opakoval bych se ve výčtu šancí, které jsme postupně neproměnili – 3x sami na brankáře, 2x tyč, jednou těsně vedle a to vše do 22.minuty. Ovšem skóre stále 0:0. Na první branku jsme čekali do 32.min., kdy po pěkné kolmé přihrávce šel sám na branku opět Láďa Schwarz a po kličce brankáři dal na 1:0. Doufali jsme, že tato branka nás uklidní a přidáme další, ale naše radost trvala pouze 3 minuty. Nejdříve špatná rozehrávka z našeho vápna trefila prvního hráče soupeře, který si to namířil do vápna, podél brankové čáry se chtěl protáhnout k zakončení a byl faulován. Penalta – 1:1. Byla to asi první šance soupeře v zápase a lekce z produktivity. Do poločasu jsme si vypracovali ještě několik šancí ovšem bez efektu.

 

V kabině jsme se snažili kluky uklidnit a dále jsme chtěli hrát naší hru s držením míče, aktivitou a určováním hry. Znovu jsme připomněli, že je potřeba jednoduchost v zakončení a efektivita. V druhém poločase se obraz hry nezměnil, drželi jsme míč, hráli naši hru, vytvářeli si šance a v 52.min se po krásném průniku dostal do vápna soupeře Ondra Novotný – byl faulován a následovala penalta. Ondra porušil přísloví, že faulovaný hráč penaltu nekope a jako správný kapitán vzal odpovědnost na sebe a nemýlil se - 2:1. Opět jsme doufali, že nyní si již zápas užijeme a přidáme další branky. Ovšem naše radost trvala opět jen 3 minuty a opět po naší chybě v rozehrávce u vápna se soupeř dostal do situace, kdy byl sám před brankářem a z úhlu na přední tyč - 2:2. To byla asi 4.střela soupeře na branku a opět lekce z produktivity. Po obdržené brance se kluci snažili, chtěli hrát, chtěli zápas opět otočit, ale gól nám nebyl souzen ani v krátké přesilovce. Od 87.minuty hrál soupeř v 10 po vyloučení svého kapitána a remízu i přes naše šance udržel.

Následoval penaltový rozstřel, který potvrdil naši neschopnost dát branku. Za nás se trefil pouze Jonáš Habart. Soupeř se trefil 4x takže na PK 1:4. Je to obrovská škoda, protože tohle byl jasně tříbodový zápas. Mám dobrý pocit z předvedené hry. Na koncovce a řešení finálních situací musíme zapracovat v tréninku.

 

 

 

Zpět na články »