Starší dorost začal přípravu dvěma rozdílnými výsledky

[31. 7. 2017 9:22:13]
Starší dorost začal přípravu dvěma rozdílnými výsledky

Starší dorost vstoupil do přípravy na novou sezónu, v které bude hrát divizi dvěma přípravnými zápasy, a byly z toho dva naprosto rozdílné výsledky. Nejdříve jasná prohra a poté vysoké vítězství.

Přípravné utkání, středa 26.7.2017, hř. Taverny


St.dorost – 1.FK Příbram (dorost „B“)   2:9 (1:5)
G: Matoušek, Krůta
(A: Krůta, Nováček)


Sestava:
Chalupecký – Počepický, Glogar, Kouklík, Hrbek – Vyskočil, Matoušek, Čejda, Žirovnický – Nováček, Krůta
Náhradníci (střídalo se hokejově): Vintr, Křížek, Krameš, Špaček


Hned na úvod přípravy jsme narazili na velmi těžkého soupeře, který už je nějakou dobu v tréninkovém procesu a chystá se na sezónu v české lize dorostu. Jak to tak o prázdninách bývá, chybělo nám z různých důvodů (brigáda, dovolená, zranění) mnoho hráčů. Hlavně absence brankářské jedničky se velmi brzy ukázala jako zásadní. Okamžitě od začátku se hrálo ve velkém tempu a bylo jasné, že to budeme mít těžké. Soupeř hrál velmi dobře a hlavně svým pohybem nám dělal velké problémy. Poločasové skóre 1:5, ale zcela jistě úplně neodpovídalo průběhu, protože všechny branky jsme dostali po velkých chybách. Jednou se jednalo o špatnou rozehrávku a v ostatních případech nás vůbec nepodržel brankář. Do druhé části nastoupil do naší branky lehce zraněný D.Čejda a dlouho se mu dařilo držet neprůstřelnost. Po přestávce se začalo hrát obou dvou stran ještě více útočně a šance střídala šanci. Bohužel naše koncovka byla velmi špatná. Naopak soupeř v závěru, kdy už nám docházeli síly, ještě navýšil svoje vedení až na konečných 2:9. Náš výkon ovšem určitě nebyl tak špatný, jako výsledek. V některých momentech se nám dařilo slušně kombinovat, ale zapracovat ještě budeme muset na přechodové fázi, kde jsme ztratili mnoho míčů a na spolupráci středových hráčů s obránci při bránění.      

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Přípravné utkání, neděle 30.7.2017, hř. Dobříš - tráva


MFK Dobříš – St.dorost   2:8 (0:3)
G: Krůta 3, Matoušek 2, Bláha, Nováček, Krameš
(A: Nováček 2, Krůta, Matoušek, Čipera, Peterka)


Sestava:
Kubánek – Počepický, Glogar, Kouklík, Barták – Chalupecký, Matoušek, Bláha, Krůta – Nováček, Krameš
Náhradníci (střídalo se hokejově): Čipera, Peterka, Stehlík


V druhém přípravném zápase jsme se střetli Dobříší, která bude i naším soupeřem v nové sezóně. Znova jsme k utkání odjeli pouze s částí kádru, ale s jednoznačným cílem odehrát výsledkově lepší utkání než minule. Plán se nám dařilo naplňovat hned od začátku a soupeře jsme dost jasně přehrávali. Důležité také bylo, že se nám podařilo brzy vstřelit první branku. I přesto, že za domácí nastoupilo několik starších kluků, tak jsme si drželi prakticky po celé utkání herní převahu a Dobříš hrozila pouze z rychlých brejků. Skóre postupně narůstalo a to i přesto, že několik dobrých šancí zůstalo nevyužito. Na druhou stranu si musíme říci, že i domácí ještě mohli vstřelit nějaké branky. Celkově musím kluky, za to jak k utkání přistoupili, pochválit. Velkým pozitivem je také fakt, že se v naší brance zadařilo novému brankáři, což náš výkon, proti minulému zápasu, ještě o mnoho procent zvedlo. Příští zápas hrajeme doma v neděli 6.srpna, kdy se na Tavernách od 10:00 hod utkáme s divizním Tempem Praha.     

Zpět na články »