Starší dorost vyhrál na Motorletu; mladší bohužel souboj o první místo nezvládli

[9. 5. 2018 13:20:13]
Starší dorost vyhrál na Motorletu; mladší bohužel souboj o první místo nezvládli

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
24. mistrovské utkání: 5.5.2018 (hřiště: Bílá Hora)

Motorlet Praha „B“ – Starší dorost   1:4 (1:1)
G: Nováček, Čejda, Doubrava, Novotný
(A: Vyskočil 2)

Sestava:
Dřevojan (76.Kubánek) – Hrbek, Čejda, Kouklík, Machovský – Vyskočil (82.Kopp), Krůta (57.Doubrava), Čipera, Všetečka – Nováček, Matoušek (46.Novotný)
(připraven: Procházka)


Od utkání s Motorletem jsme příliš nevěděli co očekávat, protože soupeř střídá velké množství hráčů, a tak jsme netušili, s jakou sestavou se představí proti nám. Pravdou ovšem je, že tato rotace zřejmě stojí i za tím, že v poslední době nemá příliš dobré výsledky. Rozhodně jsme chtěli navázat na velmi dobrý výkon z minulého domácího zápasu a zkusit se poprat o zisk bodů.

Úvodní čtvrthodina utkání přinesla spíše opatrnou hru z obou dvou stran a nikomu se nedařilo dostat do nebezpečných pozic. V 18.minutě ukázal svoji rychlost T.Nováček, který se doslova přehnal kolem domácího obránce, natlačil se do vápna, ale jeho zakončení brankář vyrazil na roh. V 25.minutě zahrozili domácí, ale L.Dřevojan v naší brance byl pozorný. V 27.minutě našel D.Krůta naběhnutého L.Matouška, ale ten z dobré pozice mířil vysoko nad branku. V 30.minutě jsme měli velké štěstí, když po trestném kopu Motorletu přišel nedůraz v našem vápně a odražený míč jeden z protihráčů poslal do tyčky. V 34.minutě se nepodařilo M.Machovskému odkopnout míč na hranici velkého vápna a pohotový útočník si s nabídnutou šancí poradil – 1:0. V 38.minutě přišel velmi nepříjemný a nebezpečný moment. Náš kapitán L.Matoušek dobíhal dlouhý míč za obranu a proti němu vystartoval domácí brankář. Lukáš byl u skákajícího míče dříve, nastřelil brankáře, ale ten nedokázal zastavit svůj pohyb a přibližně 15 metrů před vápnem Lukáše, který byl zrovna ve výskoku, srazil a ten následně nekontrolovatelně dopadl z výšky na zem a udeřil se do hlavy. Brankář za svůj zákrok dostal žlutou kartu, ale Lukáš bohužel hřiště opustil velmi otřesen na nosítkách, a protože se necítil příliš dobře, tak byl následně pro jistotu odvezen vozidlem rychlé záchranné služby do nemocnice. Naštěstí bylo po důkladném vyšetření zjištěno, že je v pořádku a utrpěl pouze naraženiny a lehký otřes. Těsně před odchodem do kabin se nám podařilo srovnat skóre, když se míči po střele J.Vyskočila dostal T.Nováček a pohotově z otočky zamířil přesně – 1:1. Ještě v nastavení první části unikal D.Krůta, ale v poslední chvíli si míč ukopl.

Do druhého poločasu šlo naše mužstvo s odhodláním bojovat za Lukáše a poprat se o vítězství. Hned od začátku se to dařilo naplňovat a předvedli jsme výborný týmový výkon. V 53.minutě se k míči dostal D.Čejda, navedl si ho na střed hřiště a krásnou střelou z 25 metrů nás poslal do vedení – 1:2. V 64.minutě zahrával roh J.Vyskočil, míč se dostal k O.Novotnému a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě – 1:3. V 67.minutě bylo o výsledku definitivně rozhodnuto, když se po přihrávce J.Vyskočila prosadil M.Doubrava – 1:4. V 71.minutě měl tentýž hráč po rohu dobrou šanci, ale mířil vedle. V 74.minutě velká příležitost na zvýšení skóre, jenže neuspěl J.Vyskočil ani dorážející T.Nováček. V 85.minutě ještě jednou zahrozil soupeř, ale s hlavičkou po trestném kopu si dobře poradil střídající brankář M.Kubánek.

Naše vítězství z toho zápasu je zcela zasloužené, protože kluci se dokázali vypořádat se ztrátou kapitána a v druhém poločase svého soupeře kolektivním výkonem jasně přehráli. Pochvalu si zaslouží celé mužstvo, ale přeci jen zmínit musím velmi dobré výkony D.Čejdy, Z.Všetečky a D.Krůty. Vítězství nás v tabulce posunulo na 8.pozici, kde ztrácíme pouze tři body na Písek „B“.       

Příští utkání hrajeme v sobotu 12.května doma, když hostíme Rokycany, které jsou v tabulce na třetím místě.  

         
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Motorlet Praha „B“ – Mladší dorost    2:1 (0:0)
G: Chocholoušek

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Procházka, Barták, Kouklík, Novotný, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Doubrava, Sosnovec, (Brejška)

Zpět na články »