Starší dorost vybojoval na hřišti vedoucího celku soutěž bod

[26. 3. 2018 9:43:55]
Starší dorost vybojoval na hřišti vedoucího celku soutěž bod

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
17. mistrovské utkání: 24.3.2018 (hřiště: UMT Sp.Příbram)

Sp.Příbram – Starší dorost  3:3 (1:1)   na penalty 5:3
G: Nováček, Čejda, Matoušek
(A: Krůta 2, Matoušek)

Sestava:
Kubánek - Hrbek, Čejda, Počepický, Machovský (75.Kouklík) – Bláha, Matoušek, Čipera, Všetečka (65.Vyskočil) – Nováček, Krůta
(připraveni: Kopp)   


Fotogalerie z utkání: ZDE

 

Poté co nám byl odložen domácí zápas proti Klatovům, tak nás čekalo další těžké utkání venku, protože na programu bylo tradiční okresní derby se Spartakem Příbram, který zatím vede celou soutěž. Obě družstva nastoupila v téměř nejsilnějších možných sestavách. Úvod utkání byl opatrnější z obou dvou stran, ale o něco více hrál domácí celek, což se ovšem s postupujícím čase měnilo a v závěru poločasu jsme přebrali iniciativu my. V 8.minutě domácí vystřelili těsně vedle branky. V 10.minutě nebezpečně zakončoval D.Krůta, ale brankář jeho pokus kryl. Ve 13.minutě dostali domácí výhodu zahrávat trestný kop z 20 metrů a obstřelem kolem zdi ho využili – 1:0. V 16.minutě pěkný průnik M.Bláhy po pravé straně, ale na jeho střílený centr nikdo nedosáhl. V 23.minutě našel M.Hrbek krásným pasem T.Nováčka, ale ten v dobré šanci nastřelil pouze brankáře. V 35.minutě jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když L.Matoušek přesnou ulicí vyzval k úniku D.Krůtu, kterého ještě brankář vychytal, ale dobíhající T.Nováček se nemýlil – 1:1. V 37.minutě ještě domácí z dalšího trestného kopu mířili těsně vedle pravé tyče.

Vstup do druhé části nám vůbec nevyšel a domácí nás dlouhé minuty drželi na naší polovině a hodně času se hrálo v blízkosti naší branky. Trest za naší pasivitu přišel v 51.minutě, když po rohovém kopu přišel nedůraz ve vápně (nepodařilo se odkopnout míče) a Spartak ze závaru vstřelil vedoucí branku – 2:1. Postupně se nám dařilo ovšem hru vyrovnávat a kolem 60.minuty se zdálo, že soupeře začínáme přehrávát. Jednalo se tedy o podobný průběh, jako v prvním poločase. V 63.minutě našel D.Čipera krásnou kolmou přihrávkou D.Krůtu, ale ten tváří v tvář brankáři neuspěl. V 67.minutě přišla studená sprcha, když hosté dokázali využít zaváhání v rozehrávce D.Čejdy a zvýšili na 3:1. Kluky ovšem tento moment nepoložil a stále se snažili s výsledkem něco udělat. V 81.minutě už to bylo jen o gól, když si na rohový kop L.Matouška skvěle naběhl D.Čejda a hlavou skóroval – 3:2. O dvě minuty později poslal krásný dlouhý balon za obranu D.Krůta a L.Matoušek vyřešil samostatný únik přehozením brankáře – 3:3. V úplném závěru jsme se ještě pokoušeli o vstřelení vítězné branky, ale žádná další vyložená gólová šance už nepřišla.

Utkání tedy skončilo poměrně spravedlivou remízou, protože oba celky byly vždy lepší v určitých pasážích hry. V následném penaltovém rozstřelu se nám bohužel tentokrát nedařilo a bonusový bod zůstal v Příbrami (za nás penalty proměnili Matoušek, Bláha, Vyskočil a neuspěl Čejda – domácí proměnili všech pět pokusů).

Za předvedený výkon musíme tentokrát celé mužstvo pochválit, protože s velmi těžkým soupeře dokázalo odehrát vyrovnané utkání a navíc opět v závěru dokázalo srovnat nepříznivý stav. Dalším pozitivem je fakt, že na rozdíl od zápasu v Táboře nám nedošly zcela síly a naopak jsme v posledních minutách soupeře dokázali přehrávat. Je nutné vyzdvihnout výkon celé obrany a již tradičně měl na výhře velký podíl  náš nejproduktivnější hráč L.Matoušek, kterého tentokrát dobře doplňoval s chutí hrající D.Krůta.

 

Ve středu 28.3. hrajeme odložené utkání proti Klatovům (od 15:00 hod doma) a v sobotu 31.3. proti Prachaticím (10:15 hod doma).

  

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Sp.Příbram – Mladší dorost  0:2 (0:0)
G: Sochůrek, Chocholoušek

Sestava:
Dřevojan – Procházka, Svoboda, Bareš, Doubrava, Sosnovec, Novotný, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Hrabák, (Brejška) 

Zpět na články »