Starší dorost vybojoval na domácím hřišti další tři body

[2. 5. 2017 11:56:04]
Starší dorost vybojoval na domácím hřišti další tři body

Krajský přebor – skupina A
18. mistrovské utkání: 30.4.2017 (hřiště: Tatran)


Starší dorost – Kunice         4:2 (2:0)
G: Krůta, Stibor, Špaček, Žirovnický
(A: Lhota) 

Sestava:
Glogar - Novák, Stibor, Hofman, Míka (70.Žirovnický) – Kouklík, Lhota (80.Mašek), Matoušek (65.Počepický), Sirotek – Krůta, Špaček


Fotogalerie z utkání: ZDE

 

Vzhledem k tomu, že v soutěži je lichý počet účastníků, tak minulý týden jsme měli volno. Ale říci se to dá pouze o účinkování v naší soutěži, protože většina kluků musela naskočit za mužstva dospělých (A, B a i C mužstvo hrálo ve stejný čas). Tento týden jsme hostili na domácím hřišti Kunice, kde jsme na podzim zbytečně ztratili dva body. Poprvé v jarní části se na hřiště dostal náš kapitán F.Hofman, který byl dlouhodobě zraněn. Druhou velkou změnou v sestavě byl post brankáře, kde tentokrát naskočil T.Glogar a F.Dřevojan chytal odpoledne za „B“ muže. Hned od první minuty bylo jasné, že se bude hrát v obrovském tempu. Soupeř na nic nečekal a pokusil se nás zaskočit velmi vytaženou hrou, s velkým počtem hráčů vepředu. Tato taktika nám znepříjemňovala rozehrávku, a tak se nám hra příliš nedařila. Naštěstí si ovšem soupeř nedokázal touto taktikou vytvořit moc šancí. Naopak příležitosti na otevření skóre byly na naší straně. Ve 3.minutě poslal D.Krůta přízemní centr před branku a dobíhající J.Špaček mířil ve skluzu těsně vedle. V 5.minutě se po rohovém kopu k hlavičce dostal F.Hofman a míč skončil těsně vedle branky. V 10.minutě zahrozil soupeř, když nebezpečné střele předcházela naše zbytečná ztráta míče ve středu hřiště. V 13.minutě se poprvé měnilo skóre, když se nádherně z trestného kopu z 22 metrů trefil D.Krůta – 1:0. V 19.minutě se nám podařilo využít další standardku, když se k propadlému míči dostal F.Stibor a přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0. V 33.minutě všem zatrnulo, když F.Hofman v pozici stopera chyboval a situaci 1 na 1 málem vyřešil faulem, za který by asi následovalo vyloučení. Naštěstí protihráče netrefil a z následné šance soupeř nic nevytěžil. V 39.minutě se v dobré pozici objevil J.Lhota, ale branku netrefil. V 41.minutě jsme měli velké štěstí, když po pěkně rozehraném signálu dostali hosté míč do sítě, ale dorážející hráč na brankové čáře byl v ofsajdu. V 42.minutě ještě hostující brankář vytáhl pěknou střelu L.Matouška na roh.

Do druhého poločasu jsme samozřejmě šli s cílem hlavně neinkasovat a postupně kontrolovat hru. Bohužel tento plán dostal hned ve 47.minutě trhlinu, když se hostům po rozehraném rohovém kopu podařilo snížit na 2:1. Naštěstí to naše kluky nesložilo a brzy se nám podařilo odpovědět. V 54.minutě vystřelil J.Lhota  z hranice vápna do tyčky a dobíhající J.Špaček rozvlnil síť – 3:1. Bohužel z dvoubrankového náskoku jsme se dlouho neradovali, protože Kunice v 63.minutě snížili přesnou střelou z hranice vápna – 3:2. Hned v následující minutě předvedl výborný zákrok T.Glogar, který hostujícímu útočníkovi sebral vyrovnání. Několik dalších minut jsme se dostali pod obrovský tlak soupeře, ale naštěstí bez gólové pohromy. Naopak v 78.minutě vstřelil uklidňující branku střídající J.Žirovnický, který se nejlépe zorientoval ve vápně, kde se míč několikrát odrazil – 4:2. Závěr už se z obou dvou stran jen dohrával a nic podstatného se nestalo.

Hra z naší strany byla nejlepší prvních dvacet minut, ale od chvíle kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení, tak se kluci uspokojili a přestali hrát kombinačně a týmově, což bývá naše největší zbraň. Na druhou stranu je potřeba ocenit, že když soupeř snížil, tak se nám vždy podařilo opět odskočit. V závěru nás ovšem čeká několik velmi těžkých utkáních, kde bude nutné pracovat na 100% po celou dobu a herní výpadky by nás mohli stát důležité body. S tím ovšem souvisí také přístup k tréninkům a dobrá životospráva před utkáním. A všichni víme, že na těchto věcích může velká část týmu ještě velmi zapracovat.  


-----------------------------------------------------------------------------------

 

Ml.dorost – volno


Kunice po podzimní části mladší dorost odhlásily. 

Zpět na články »