Starší dorost vstoupil do jarní části sezóny porážkou v Rakovniku

[19. 3. 2017 10:36:53]
Starší dorost vstoupil do jarní části sezóny porážkou v Rakovniku

Krajský přebor – skupina A
13. mistrovské utkání: 18.3.2017 (hřiště: tráva - II)


SK Rakovník – St.dorost            3:2 (0:2)
G: Lhota, Míka  
(A: Sirotek 2)

Sestava:
F.Dřevojan – Glogar, Novák, Stibor, Kouklík (76.Počepický) – Špaček (82.Křížek), Lhota (81.Žirovnický), Matoušek, Sirotek – Krůta, Míka (70.Procházka)

Fotogalerie z utkání staršího + mladšího dorostu: ZDE (M.Žirovnický)


Po nepříliš dobré zimní přípravě (velmi malá účast na trénincích) nás hned na úvod jara čekal jeden z nejlepších týmů v soutěži, který navíc ještě přes zimu posílil. Utkání se hrálo na vedlejším hřišti a za silného větru, který zápas velmi ovlivňoval. Hned od úvodních minut bylo vidět,  že na sebe narazili dva týmy z vrchu tabulky a hrál se fotbal ve vysokém tempu. V 6.minutě se nám podařilo vstřelit důležitou první branku, když střelu P.Sirotka ještě brankář vyrazil, ale na dorážku J.Lhoty už dosáhnout nemohl – 0:1. I po vstřelené brance jsme se snažili co nejvíce využívat toho, že hrajeme po větru a tlačit se do útoku. V 17.minutě našel P.Sirotek přesným centrem D.Míku, který se na zadní tyči krásně položil do zakončení a zvýšil na 0:2. V 23.minutě se do nadějné situace dostal L.Matoušek, ale branku netrefil. V 29.minutě zahrozili poprvé domácí, ale F.Dřevojan včasným výběhem situaci zachránil a míč vyrazil na roh. V závěrečných minutách první části jsme si vytvořili ještě tlak, z kterého přišlo i několik náznaků šancí, ale třetí branku jsme nevstřelili.

O přestávce jsme kluky upozorňovali, že nyní to bude úplně jiný zápas a problémy s větrem bude mít hlavně naše obrana. Bohužel jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Hned v prvních minutách letělo k naší brance několik dlouhých míčů a vznikaly z toho nebezpečné situace. V 49.minutě jeden takový dlouhý pas využil domácí útočník k samostatnému úniku a v zakončení se nemýlil – 1:2. Než jsme se z inkasované branky stačili oklepat, tak bylo o tři minuty později srovnáno. Domácí hráč zatáhl míč po straně a přesnou přihrávkou pod sebe našel nabíhajícího spoluhráče, pro kterého nebyl problém trefit – 2:2.  V 74.minutě nastřelil Rakovník břevno a dobíhající hráč přestřelil odkrytou branku. V těchto chvílích byl tlak soupeře obrovský a na hřišti prakticky existovalo pouze jedno mužstvo. Z ojedinělého brejku se ovšem o minutu později do velmi dobré šance probíjel L.Matoušek, ale ztroskotal na poslední obránci. V 78.minutě už jsme bohužel neodolali a domácí otočili na 3:2. V 82.minutě jsme ještě soupeři zbytečnou chybou darovali penaltu, kterou ovšem F.Dřevojan výborně zneškodnil! Chvíli před koncem se ještě v nadějném úniku objevil T.Procházka, ale po dlouhém sprintu už nedokázal dobře zakončit.

V utkání dvou naprosto rozdílných poločasů se z vítězství nakonec radoval domácí tým, který nás v druhé části hry přejel. Naplno se bohužel ukázalo, že bez tréninku se proti kvalitním soupeřům hrát nedá a nezbývá než věřit, že si to kluci uvědomí a něco pro zlepšení začnou dělat. Pokud bych měl přesto někoho z jednotlivců pochválit, tak Tomáše Glogara, který odehrál na pozici krajního obránce dobrý zápas.

 

V příštím kole se poprvé představíme na domácím hřišti, když v sobotu 25.3.2017 od 10:15 hostíme Tatran Rakovník.   

 

-----------------------------------------------------------------------------------

SK Rakovník – Ml.dorost         1:3 (0:2)
G: Nováček 2, Čejda

Sestava:
V.Procházka -  Hrbek, Svoboda, Bareš, Beňo – Kozohorský, Čejda, Bláha,  Vyskočil – Voslář, Nováček

Střídali: Chocholoušek, Kopp

(V.Procházka zlikvidoval v prvním poločase penaltu) 

Zpět na články »