Starší dorost vstoupil do divize výhrou v Klatovech; mladší prohráli na penalty

[21. 8. 2017 14:50:49]
Starší dorost vstoupil do divize výhrou v Klatovech; mladší prohráli na penalty

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
1. mistrovské utkání: 19.8.2017 (hřiště: Janovice nad Úhlavou)

Klatovy – Starší dorost    2:3 (0:1)
G: Všetečka 2, Čejda
(A: Matoušek 2, Počepický)

Sestava:
Kubánek – Hrbek (70.Machovský), Kouklík, Glogar, Počepický – Vyskočil (88.Krameš), Bláha, Všetečka, Čejda (90.Kopp) – Žirovnický, Matoušek 


K prvnímu diviznímu zápasu jsme cestovali do Janovic nad Úhlavou. Hned po příjezdu jsme zjistili, že se jedná o pěkné a velmi široké hřiště (68 m). Na úvod je potřeba zmínit několik novinek, které nás v této sezóně čekají. Za žlutou kartu je hráč dočasně vyloučen (10 minut), střídat můžeme pouze tři hráče a při nerozhodném stavu se budou kopat penalty.


O síle soupeře jsme toho příliš nevěděli, ale podle výsledků v loňské sezóně jsme předpokládali, že by se mohlo jednat o vyrovnaný zápas, což nakonec průběh i potvrdil. Hned od úvodu se hrál velmi rychlý a důrazný fotbal. Zatímco my jsme se snažili spoléhat na kombinační hru po zemi, tak soupeř měl výhodu hlavně ve vzduchu a osobních soubojích, protože, jako již tradičně, výšková převaha byla na jeho straně. První nebezpečná situace přišla v 7.minutě, kdy byl unikající D.Čejda sražen na hranici vápna. Z následného trestného kopu střílel L.Matoušek, ale brankář vyrazil jeho pokus nad branku. V 15.minutě zahrozil z podobné situace i soupeř, ale nebezpečný centr byl naštěstí sražen na roh. V 21.minutě se do šance dostával L.Matoušek, ale v poslední době byl zablokován a pořádně nezakončil. V 23.minutě našel téhož hráče nezištnou přihrávkou Z.Všetečka, ale ani tentokrát Lukáš brankáře nepřekonal. V 26.minutě nastřelily Klatovy z trestného kopu břevno. V 29.minutě se v obrovské šanci objevil Z.Všetečka, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal brankáře prostřelit. Prakticky hned z protiútoku si vyloženou příležitost vypracoval i soupeř, ale náš brankář byl pozorný. V 39.minutě domácí rozehráli další nebezpečný trestný kop, k míči se dostal zcela volný útočník na malém vápně, ale jeho zakončení fantasticky zlikvidoval M.Kubánek v naší brance. Ve 40.minutě jsme se poprvé prosadili gólově, když si na pěknou uličku od L.Matouška naběhl Z.Všetečka a tentokrát se nemýlil – 0:1. Těsně před přestávkou mohlo být vyrovnáno, ale nebezpečný závar před naší brankou nejdříve řešil M.Kubánek a dorážku z brankové čáry vykopával D.Čejda.


Před začátkem druhé části jsme kluky upozorňovali, že domácí se na nás pokusí okamžitě vytvořit tlak a vstřelit vyrovnávající branku. A i když takové plány určitě soupeř měl, tak vše bylo úplně jinak. Hned po rozehrávce se do obrovské šance dostal L.Matoušek, kterého zázračně vychytal domácí brankář. V 52.minutě se míč po dalším závaru před brankou Klatov odrazil před vápno, kde se do něj opřel M.Počepický. A když jeho střelu ještě lehce tečoval D.Čejda, tak míč zapadl k tyči – 0:2. Náš skvělý nástup do druhé části vyvrcholil v 55.minutě, kdy L.Matoušek našel ve vápně Z.Vštetečku, který pohotově prostřelil vyběhnutého brankáře a zvýšil na 0:3. V tuto chvíli jsme na hřišti jasně dominovali a zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Bohužel domácím se podařilo o minutu později snížit (po rohovém kopu) na 1:3, a naše hra se naprosto zhroutila. Hned po rozehrávce navíc přišla další šance, ale naštěstí neproměněná. Soupeř byl od této chvíle daleko pohyblivější a měl všechny odražené balony. Z naší strany už se jednalo hlavně o bránění a prakticky vůbec jsme se nedostávali na dostřel domácí branky. V 77.minutě předvedl M.Kubánek další skvělý zákrok, když vytáhl míč směřující k tyči. V 80.minutě jsme měli obrovské štěstí, protože střídající útočník Klatov postupoval zcela sám na branku a v poslední chvíli jí nepochopitelně přestřelil. V 88.minutě přišla zbytečná komplikace, když D.Čejda srazil ve vápně jednoho z útočníků a domácí z penalty snížili na 2:3. Zbytek zápasu jsme si již pohlídali a dvě nastavené minuty se odehrály hlavně ve středu pole. Po závěrečném hvizdu jsme se tak mohli radovat z prvních divizních bodů po výhře 2:3.


Celkově se jednalo o velmi dobrý zápas s mnoha šancemi na obou dvou stranách a zřejmě by odpovídala remíza. Za bojovný výkon a předvedenou hru si pochválit zaslouží celé mužstvo, ale zvlášť vyzdvihnout musím výkon M.Kubánka v naší brance, který nás hned při svém soutěžním debutu za Sedlčany několika skvělými zákroky podržel. Ve velmi dobrém světle se ukázaly i další dvě posily, konkrétně Z.Všetečka, který po spolupráci s L.Matouškem vstřelil dvě branky a D.Glogar, který řídil naší obranu.

Příští sobotu se na domácím hřišti střetneme v okresním derby se Spartakem Příbram. Začátek zápasu je tradičně v 10:15 hod.

         

-----------------------------------------------------------------------------------


Klatovy – Mladší dorost    2:2 (1:1)  na penalty 3:1
G: Sochůrek 2

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava – Barták, Novotný, Ja.Kouklík, Jirák – Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Brejla, Ma.Hrbek, (Šťovíček) 


Mladší dorost měl po většinu času mírnou herní převahu, ale nedokázal proměnit vypracované šance. V závěru domácí srovnali z pokutového kopu. V penaltovém rozstřelu se naším nedařilo a bod navíc si připsaly Klatovy. 

 

Další fotografie z obou dvou utkání: ZDE

Zpět na články »