Starší dorost se zachránil v divizi; mladší se přiblížil k celkové výhře

[30. 5. 2018 12:52:06]
Starší dorost se zachránil v divizi; mladší se přiblížil k celkové výhře

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
27. mistrovské utkání: 26.5.2018 (hřiště: Tatran)

Starší dorost – Písek „B“  1:0 (1:0)
G: Vyskočil
(A: Kouklík)

Sestava:
Dřevojan – Kouklík, Čejda (77.Sosnovec), Počepický (46.Hrbek), Machovský – Všetečka (73.Jirák), Čipera, Bláha, Vyskočil (86.Procházka) – Kopp (46.Doubrava), Matoušek

Fotogalerie: ZDE


Do předposledního domácího utkání s Pískem jsme vstupovali s vědomím, že případná výhra by nám měla zajistit definitivní záchranu v soutěži. Na podzim jsme ve vyrovnaném zápase prohráli na penalty, a tak jsme měli soupeři co vracet. Obejít jsme se tentokrát museli bez naší brankářské jedničky M.Kubánka (školní akce) a k dispozici nebyl kvůli operaci nosu ani T.Nováček. Hned od začátku se nám podařilo vytvořit si mírnou herní převahu a zdálo se, že je pouze otázkou času, kdy přijde nějaká gólová příležitost. Stalo se tak v 8.minutě, kdy D.Čejda našel dlouhým balónem za obranu L.Matouška, který si ovšem míč špatně zpracoval a nakonec ani zakončení nebylo příliš povedené. V 11.minutě se situace opakovala, jen s tím rozdílem, že přihrávajícím tentokrát byl M.Bláha. O minutu později se ke krásné křížné střele odhodlal Z.Všetečka, ale mířil těsně vedle. V 18.minutě skvělý zákrok hostujícího brankáře proti střele M.Bláhy.  V 25.minutě přišla dosud největší šance, když L.Matoušek prokličkoval přes několik hráčů až před brankáře, ale ten jeho zakončení nohou vykopl na roh.  V 33.minutě se mohlo potvrdit pravidlo „nedáš-dostaneš“. Od inkasované branky nás výborným zákrokem zachránil L.Dřevojan, když vyrazil zakončení hlavou jednoho z hostujících hráčů, který hlavičkoval po trestném kopu. V 35.minutě jsme konečně dokázali naší herní převahu promítnout do výsledku. J.Kouklík poslal prudkou přihrávku mezi obránce, kam nabíhal J.Vyskočil, který byl u míče dříve než brankář a lehkým lobem ho přehodil – 1:0.

V druhé části jsme chtěli pokračovat v aktivní hře a pokusit se rychle vstřelit uklidňující druhou branku. Hráče jsme o přestávce upozorňovali hlavně na nutnost větší podpory útočníků při náběhu do vápna, aby bylo na koho centrovat a přihrávat. V 50.minutě se do úniku dostala dvojice L.Matoušek a M.Doubrava. Na hranici velkého vápna se prakticky jednalo o situaci dva na brankáře, jenže Lukáš nedal Martinovi dobrou přihrávku a ten v záklonu nastřelil jen břevno. Od tohoto momentu se ovšem obraz hry zcela změnil a naším klukům v obrovském vedru začaly docházet fyzické síly, což bylo jistě podpořeno i naší střeleckou nemohoucností. Držení míče přešlo na stranu soupeře a hrálo se prakticky pořád směrem na naší branku. V 54.minutě si Písek vytvořil stoprocentní příležitost na vyrovnání, když se po kolmé přihrávce jeden z jejich útočníků ocitl zcela sám před naším brankářem. L.Dřevojan ovšem pohotově vyběhl a hostující hráč zbrkle zakončil nad branku. V dalších minutách musela naše obrana řešit několik nebezpečných situací a rozvíjejících se útoků soupeře. Naštěstí se dařilo většinu akcí zastavit ještě před pokutovým územím. V 76.minutě se nám podařilo ojediněle zaútočit, M.Bláha zatáhl míč ke koncové čáře, přihrávkou pod sebe našel M.Jiráka, ale jeho střelu dokázal brankář vyrazit. Bohužel z naší strany to bylo všechno a ve zbývající čtvrthodině jsme se báli o výsledek. Nakonec se nám ho se štěstím podařilo udržet a získané tři body nám v kombinaci s ostatními výsledky daly jistou udržení dorostenecké divize i na příští sezónu, když v tabulce již nemůže skončit hůře než na 12.pozici. Celkové hodnocení našeho výkonu je ovšem opět rozporuplné. Kluci si zaslouží pochvalu za to, že si dokáží vytvořit velké množství brankových příležitostí, ale naše zakončení je žalostné. Tentokrát navíc nemůžeme být vůbec spokojeni se závěrem zápasu, kdy nás soupeř dokázal zatlačit a přehrávat.

Příští utkání hrajeme proti Přešticím v sobotu 2.června od 10:00 hod na hřišti v Chlumčanech.

 

Aktuální tabulka: starší dorost         

       
-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – Písek „B“   8:1 (5:0)
G: Sochůrek 6, Chocholoušek, Barták

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Barták, Kouklík, Kozohorský, Novotný, Sosnovec, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Procházka, Doubrava, Brejška, (Jirák)

 

 

Aktuální tabulka: mladší dorost

Zpět na články »