Starší dorost přišel v Plzni o výhru v posledních dvou minutách

[19. 9. 2017 13:58:09]
Starší dorost přišel v Plzni o výhru v posledních dvou minutách

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
5. mistrovské utkání: 16.9.2017 (hřiště: Na Roudné)

Sportovní Škola Plzeň - Starší dorost   2:1 (0:1)
G: Matoušek
(A: Čejda)

Sestava:
Chalupecký (74.Dřevojan) – Hrbek (89.Krameš), Kouklík, Glogar, Počepický – Nováček, Bláha, Všetečka, Čejda – Matoušek, Žirovnický (59.Voslář)

 

Hodnocení soupeře: ZDE 

 

Fotogalerie z obou dvou utkání: ZDE


Po nevydařeném domácím zápase s Doubravkou nás tentokrát čekal další plzeňský celek, když jsme zajížděli na hřiště SŠ Plzeň. Do utkání jsme šli s tím, že by se pravděpodobně mělo jednat s námi srovnatelného soupeře. Bohužel nám tentokrát chybělo několik hráčů (zranění, nemoc, dovolená), a tak jsme měli velmi omezené možnosti, jak nastoupit, či potom případně vystřídat. Vstup do zápasu jsme měli výborný, protože hned od výkopu jsme soupeře zatlačili a snažili jsme si vytvořit nebezpečné situace. Ve 2.minutě se k míči po dlouhém odkopu dostal D.Čejda, zatáhl míč až do vápna, přihrávkou pod sebe našel L.Matouška a ten si poradil s několika hráči soupeře + brankářem a míč uklidil do branky – 0:1. V 5.minutě měl tentýž hráč další dobrou příležitost, ale neproměnil. V 10.minutě dochází k velmi tvrdému zákroku na unikajícího D.Čejdu, ale rozhodčí bohužel volí pouze slovní napomenutí. Zákrok zcela jistě na kartu, jenže rozhodčí se je bojí používat, aby neoslabovali mužstva. Pro zajímavost jedna statistická perlička: v tomto divizním kole sk.A nebyla udělena ani jedna žlutá karta! Opravdu si nemyslím, že by to bylo tím, že všichni hrají tak čistě … V 12.minutě hlavičkoval po rohu D.Čejda, ale neuspěl. Ve 14.minutě vybídl T.Nováček pěknou přihrávkou L.Matouška, ale tomu se pokus přehodit brankáře nepovedl a zahrávali jsme pouze roh. V dalších minutách se hra trochu uklidnila a nepřicházeli žádné velké šance ani na jedné straně. Hra soupeře se také postupně zvedala. Ve 40.minutě se po krásném pasu od D.Glogara dostal do obrovské šance J.Žirovnický, ale naše vedení bohužel nenavýšil. Těsně před přestávkou ještě postupoval na branku soupeře M.Bláha, ale místo zakončení se snažil o několik kliček obráncům, kteří mu míč vzali. Za první poločas jsme si zasloužili vést o dvě branky, ale bohužel opět jsme selhali v zakončení.

Druhý poločas přinesl daleko vyrovnanější hru než první část, protože tentokrát si velké příležitosti vypracovali obě dvě mužstva. V 51.minutě zachránil naší nulu D.Čejda, který vykopl míč směřující do prázdné branky. V 53.minutě pěkně vystřelil Z.Všetečka, ale domácí brankář jeho pokus vytáhl na roh. V 61.minutě přišla další velká šance Plzně, ale dobře chytající A.Chalupecký jí zneškodnil. V 70.minutě si domácí tým vytvořil ještě větší šanci, jenže náš gólman předvedl další skvělý reflexivní zákrok nohou. Bohužel o minutu později byl nevybíravě atakován šlapákem na koleno a musel střídat. V 79.minutě centroval ze strany Z.Všetečka, brankáři míč vypadává na dobíhajícího D.Vosláře, ale od toho se odráží zpět do gólmana a na roh. Když už se zdálo, že se nám podaří, i přes narůstající tlak soupeře, těsný náskok udržet, tak přišly závěrečné tři minuty. Vše začíná nadějnou pozicí domácího útočníka jehož střelu L.Dřevojan likviduje. Následně vysouvá Z.Všetečka rozběhnutého L.Matouška, který se snaží lobem z velké dálky zaskočit vyběhnutého brankáře domácích. Ten ovšem balón zachytává a dlouhým výkopem nachází naběhnutého útočníka, kterého dezorientovaný M.Počepický zřejmě vůbec nevidí, a pěkným lobem se domácí dočkávají vyrovnání na 1:1. Když už se zdálo, že si oba týmy rozdělí bod a o vítězi rozhodne penaltový rozstřel, tak přichází další zaváhání naší obrany a domácí útočník se, i trochu se štěstím, procpal do zakončení a obrátil stav na 2:1. Bohužel i takto dokáže být fotbal krutý. Musíme uznat, že za zlepšenou hru si soupeř nějaký bod zasloužil, ale na druhou stranu, my jsme si nezasloužili domů odjíždět bez bodu. Nejlépe se nám vydařila první půlhodina zápasu, naopak zcela jsme propadli v závěru, kdy už klukům viditelně docházely síly. Prohra s takto vyrovnaným soupeřem mrzí, ale o to víc se musíme soustředit na další zápasy a ztrátu bodů odčinit. Našimi nejlepšími hráči byli tentokrát D.Čejda, D.Glogar a do svého zranění velmi dobře chytal A.Chalupecký. V příštím kole hrajeme doma okresní derby s Dobříší, začátek je v tradičních 10:15 hod (sobota).

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Sportovní škola Plzeň – Mladší dorost  1:2 (1:1)
G: Doubrava, Chocholoušek

Sestava:
Dřevojan – Brejla, Svoboda, Bareš, Doubrava – Procházka, Novotný, Kouklík, Kozohorský – Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Hrbek, (Šťovíček) 


Vyrovnaný zápas se šancemi na obou dvou stranách.

Zpět na články »