Starší dorost nestačil na Doubravku; mladší zvítězili s čistým kontem

[11. 9. 2017 13:39:50]
Starší dorost nestačil na Doubravku; mladší zvítězili s čistým kontem

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
4. mistrovské utkání: 9.9.2017 (hřiště: Tatran)

 

Starší dorost - Doubravka    1:6 (0:5)
G: Matoušek

Sestava:
Kubánek (36.Chalupecký) – Hrbek (71.Krameš), Kouklík, Machovský, Počepický – Vyskočil, Bláha, Všetečka, Čejda – Krůta (22.Nováček), Matoušek


Po snadné výhře v Prachaticích nás čekal úplně jiný zápas, protože Doubravka v prvních třech zápasech ztratila pouze jeden bod a zdá se, že bude patřit k těm kvalitnějším týmům. V naší sestavě tentokrát došlo ke dvou podstatným změnám, když z rodinných důvodů chyběl stoper D.Glogar a naopak letos poprvé s námi šel útočník D.Krůta, který jinak nastupuje za dospělé. Jako daleko zásadnější se rychle ukázala absence D.Glogara, protože soupeř hrál velmi důrazně, rychle se pohyboval a naší nově poskládané obraně to dělalo obrovské problémy. Hned ve 2.minutě přišla první velká chyba, když hostující útočník zůstal na hranici vápna zcela nehlídán a pohodlně vstřelit branku na 0:1. Nás to bohužel neprobralo a dále jsme byli pod tlakem, z kterého pramenily další dvě branky. Nejdříve si kluci v 8.minutě po rohu špatně rozebrali hráče – 0:2 a ve 14.minutě vstřelil neobsazený hostující hráč třetí branku – 0:3. V 17.minutě se po přiklepnutí od D.Krůty v dobré pozici objevil L.Matoušek, ale bohužel zakončil slabě. V 20.minutě vhodil D.Krůta rychle aut, čímž vyslal L.Matouška do samostatného nájezdu na hostujícího brankáře, který byl bohužel úspěšnější a obrovskou šanci zneškodnil. Bohužel vzápětí musel D.Krůta pro zranění odstoupit a na hřišti ho nahradil T.Nováček. V 31.minutě rychlostně skvěle vybavený hostující záložník utekl po lajně a připravil čtvrtou branku – 0:4. V 34.minutě to po chybné rozehrávce našeho brankáře bylo již 0:5. A aby toho nebylo málo, tak si při tomto nepovedeném odkopu M.Kubánek opět poranil koleno a do branky musel náhradní gólman A.Chalupecký. Závěr poločasu přinesl vyrovnanou hru a z naší strany konečně i několik povedených kombinačních akcí.


Do druhé části jsme chtěli nastoupit útočně naladěni a cílem bylo vstřelit nějaké branky. V úvodu druhého poločasu jsme pokračovali v dobré hře ze závěru první části a v kombinaci s tím, že soupeř malinko polevil, jsme byli mírně lepším týmem. V 52.minutě se v dobré pozici objevil D.Čejda, ale zakončení mu nevyšlo. V 60.minutě si na pěkný centr naskočil T.Nováček, ale  jeho zakončení hlavou brankář zneškodnil. V 67.minutě předvedl neskutečný zákrok A.Chalupecký, který vyškrábl míč směřující přímo do horního rohu branky. V 70.minutě jsme se dočkali alespoň jedné branky, když se krásně z trestného kopu z 25 metrů trefil L.Matoušek – 1:5. O minutu později došlo v našem týmu k poslednímu střídání, když M.Hrbka nahradil A.Krameš. Kluky musím pochválit za to, že i za takto nepříznivého stavu chtěli vstřelit další branky, ale i přes mírnou územní převahu jsme si už další šance nevytvořili. Naopak to byl soupeř, který využil rychlého brejku do naší otevřené obrany a v 78.minutě upravil na konečných 1:6. O osudu utkání rozhodl rychlý nástup hostů, když už po čtvrthodině to bylo 0:3. Celkově jsme zaostávali v důrazu a pohybu po hřišti, i když je potřeba říci, že v průběhu zápasu se to vše postupně lepšilo. Na toto nepovedené představení před vlastním publikem musíme rychle zapomenout a vše budeme chtít napravit příští týden, kdy hrajeme na půdě Sportovní školy Plzeň.


-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost - Doubravka    4:0 (2:0)
G: Barták 2, Kouklík, Sochůrek

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava – Brejla, Novotný, Kouklík, Kozohorský – Sochůrek, Chocholoušek                     střídali: Barták, Jirák, Procházka, Šťovíček 


Úplný úvod patřil domácímu mužstvu, ale s přibývajícím časem prvního poločasu se hra vyrovnávala. Rozdíl byl ovšem v tom, že hosté se nedostávali do zakončení. V druhé části už se hrálo povětšinou pouze na polovině Doubravky. Hned na začátku zápasu se zranil J.Beňo, ale věříme, že ho to nevyřadí na dlouho.

Zpět na články »