Starší dorost i přes dobrý výkon body z Doubravky nepřivezl

[9. 4. 2018 14:00:11]
Starší dorost i přes dobrý výkon body z Doubravky nepřivezl

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
20. mistrovské utkání: 8.4.2018 (hřiště: Doubravka -  UMT)

Doubravka – Starší dorost  4:2 (1:1)
G: Matoušek, Nováček
(A: Bláha, Nováček)

Sestava:
Kubánek - Hrbek, Čejda, Počepický, Machovský – Kouklík (78.Doubrava), Bláha, Matoušek, Čipera – Nováček (81.Kopp), Všetečka (78.Křížek)

Po dvou domácích výhrách nás čekal velmi těžký zápas na hřišti Doubravky, která je v tabulce těsně druhá a v podzimním utkání nás vysoko porazila. Velkou komplikací pro nás tentokrát byla absence několika hráčů z našeho kádru (hlavně zdravotní důvody), a když ze stejných důvodů za nás nemohli nastoupit ani hráči z mladšího dorostu, tak jsme měli dost omezené možnosti v průběhu zápasu se sestavou něco dělat. Na začátku jsme tedy do hry poslali to nejlepší, co jsme sebou měli a chtěli jsme se pokusit domácí zaskočit. Hned první minuty naznačili, že se bude jednat o velice kvalitní zápas a když to zpětně hodnotím, tak se zřejmě jednalo o jedno z nejlepších a nejtěžších utkání, které jsme doposud v divizi sehráli a oba týmy v něm předvedly velké nasazení, bojovnost, ale i pěkné fotbalové akce.

Ve 4.minutě přišla první příležitost domácích, když rychlý krajní záložník zatáhl míč, ale naštěstí na jeho střílený centr na zadní tyč nikdo nedosáhl. V 6.minutě se do nadějné situace na vápně dostal T.Nováček, ale než si pořádně stihl míč připravit, tak u něho byli obránci. V 10.minutě prostrčil T.Nováček míč do vápna na Z.Všetečku a ten poslal míč těsně vedle zadní tyče. V 11.minutě předvedl fantastický zákrok M.Kubánek v naší brance, když nohama vyrazil zakončení domácího útočníka z bezprostřední blízkosti. V 19.minutě poslal T.Nováček dlouhý míč za obranu na L.Matouška, který přesprintoval vracejícího se hráče a ze strany postupoval na branku. Gólman se snažil vykrýt přední tyčku a Lukáš trefil neomylně na vzdálenější stranu – 0:1. V 24.minutě si bohužel slabší chvilku vybral náš brankář, který propustil za svá záda centrovaný míč ze strany a bylo vyrovnáno – 1:1. V dalších minutách pokračoval fotbal „nahoru,dolu“ a na hřišti se bylo pořád na co dívat, i když nepřicházeli žádné velké příležitosti. V 35.minutě vznikl před naší brankou velký závar, ale obrana s brankářem tuto situaci dokázala vyřešit.

Kluci si v prvním poločase dokázali, že s maximálním nasazením můžou hrát vyrovnaný zápas i s takovýmto soupeřem a do druhé části jsme šli s odhodláním pokusit se vstřelit další branku. V 50.minutě se nám podařila rychlé kombinace u pomezní čáry, míč následně vyvezl M.Bláha do středu hřiště a z pozice těsně za vápnem zakončoval, ale jeho střelu levou nohou bohužel obránci zablokovali. V 53.minutě přistrčil L.Matoušek míč na rozběhnutého T.Nováčka, který se ocitl tváří v tvář domácímu brankáři, ale ten jeho zakončení nohou vyrazil na roh. V 55.minutě jsme ovšem byli odměněni za aktivitu a dostali jsme se do zaslouženého vedení. M.Bláha přihrál na T.Nováčka, který se prodral přes posledního obránce a pěkným lobem přehodil vybíhajícího brankáře – 1:2. V 64.minutě ovšem přišla už několikátá zbytečná chyba v naší rozehrávce a soupeř trestal. První střelu po rychlém protiútoku dokázal ještě M.Kubánek vyrazit, ale trestuhodně volný dobíhající hráč neměl problém vyrovnat na 2:2. V 66.minutě navíc soupeř vstřelil vedoucí branku, když se útočník dokázal jednoduše natlačit před M.Hrbka – 3:2. V 71.minutě přišel rychlý únik po stejné straně a domácí hráč zvýšil střelou z bezprostřední blízkosti na 4:2. V závěru jsme na hřiště poslali i náhradníky, ale s vývojem utkání už to nemohlo nic udělat a hrálo se spíše ve středu pole, bez šancí na obou dvou stranách.

Konečný výsledek je pro nás krutý, protože jsme odehráli velmi dobré utkání a je škoda, že jsme si alespoň bod neodvezli. V prvních šedesáti minutách jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem a v některých momentech jsme byli i lepší. Bohužel v závěru Doubravka ukázala, že má více sil a dokázala strhnout výhru na svoji stranu. Jedním z rozhodujících faktorů byla šíře a kvalita lavičky, protože domácí střídáním neoslabili a naopak náhradníci hru ještě rozhýbali. Za předvedený výkon musím pochválit celé mužstvo, které ukázalo, že dokáže mít velkou sílu. Pokud bych měl vyzdvihnout někoho z jednotlivců, tak určitě D.Čejdu, který opět odehrál na pozici stopera výborný zápas a také dvojici T.Nováček, L.Matoušek, která byla pro domácí obranu neustálou hrozbou.     

Další zápas hrajeme doma v sobotu 14.4.2018 proti Sportovní škole Plzeň, na jejímž hřišti jsme na podzim těsně prohráli.

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Doubravka – Mladší dorost  0:4 (0:2)
G: Kouklík 3, Beňo

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Procházka, Bareš, Doubrava, Sosnovec, Barták, Kouklík, Kozohorský, Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Brejška, Jirák 

Zpět na články »