Starší dorost doma vysoko zvítězil; mladší ve vyrovnaném zápase těsně prohrál

[28. 3. 2017 8:11:34]
Starší dorost doma vysoko zvítězil; mladší ve vyrovnaném zápase těsně prohrál

Krajský přebor – skupina A
14. mistrovské utkání: 25.3.2017 (hřiště: Tatran)

St.dorost – Tatran Rakovník         8:1 (3:0)
G: Lhota 2, Špaček 2, Matoušek, Krůta, Sirotek, Žirovnický  
(A: Matoušek 2, Sirotek 2, Novák, Krůta)


Sestava:
F.Dřevojan – Glogar, Kouklík, Stibor, Špaček – Křížek (46.Míka), Lhota, Matoušek (80.Bláha), Sirotek – Krůta (80.Machovský), Žirovnický (46.Novák)

Fotogalerie z utkání staršího + mladšího dorostu: ZDE


Po špatném vstupu do jarní části (prohra na SK Rakovník) jsme chtěli na potvrdit dobré výkony na domácím hřišti z podzimu. V tradičním „Tatran derby“  jsme podle tabulky byli favoritem. Kluci na nic nečekali a hned od prvních minut se do soupeře zakousli. Výsledkem toho byly tři rychlé branky a vedení 3:0 po dvanácti minutách! Ve 3.minutě otevřel skóre  střelou z úhlu D.Krůta, v 10.minutě se po krásném centru L.Matouška prosadil P.Sirotek a v 12.minutě obral o míč svým důrazem chybujícího posledního obránce J.Žirovnický a v situaci sám před brankářem nezaváhal – 3:0. V 26.minutě poprvé zahrozil soupeř, ale z rychlého brejku nakonec byla pouze střela vedle. V 28.minutě se v obrovské šanci ocitl V.Křížek, ale prováhal správný moment na zakončení. V 36.minutě neuspěl v dobré pozici J.Lhota, když brankář jeho pokus vytáhl na roh. I druhý poločas jsme začali velmi aktivně a J.Špaček ve 47.minutě po narážečce s L.Matouškem zvýšil na 4:0. V 52.minutě vystřelil D.Krůta v obrovské šanci nad branku. V 58.minutě předvedl své umění F.Dřevojan v naší brance, když nebezpečnou střelu hostujícího hráče vytáhl na tyčku. O minutu později naopak chyboval brankář Rakovníka a J.Lhota dával zblízka pohodlně na 5:0. V 62.minutě přistrčil D.Krůta míč do běhu pro L.Matouška a ten si s přehledem poradil s vyběhnutým brankářem – 6:0. V 73.minutě se podruhé prosadil velmi aktivně hrající J.Špaček – 7:0. V 81.minutě se mohl brankově prosadit střídající M.Machovský, ale brankáře zblízka neprostřelil. Osmou branku vstřelil v 83.minutě J.Lhota, kterému nahrál  P.Sirotek. O čisté konto jsme přišli až v úplném závěru, když hosté proměnili pokutový kop – 8:1. Naše vysoké vítězství bylo zasloužené, protože jsme si celý zápas drželi herní převahu a dokázali jsme si vytvořit mnoho nebezpečných situací. Pochválit za předvedený výkon si zaslouží všichni naši hráči.

V příštím kole se poprvé představíme opět na domácím hřišti, když tentokrát v neděli 2.4.2017 od 10:15 hostíme SK Votice, které jsme v zimní přípravě dokázali porazit.   

 

-----------------------------------------------------------------------------------

Ml.dorost – Tatran Rakovník         0:1 (0:0)
G: ---

Sestava:
L.Dřevojan -  Hrbek, Svoboda, Bareš, Beňo – Machovský, Čejda, Bláha,  Vyskočil – Voslář, Nováček

Střídali: Kozohorský, Čapek (dále připraveni: Procházka, Kopp)


Zápas dvou prvních celků tabulky byl dlouho vyrovnaný, i když mírnou herní převahu měl domácí tým. Ani na jedné straně se ovšem hráči nedokázali dostat do brankových příležitostí. Zápas rozhodla výborně zahraná standardní situace chvíli před koncem. 

Zpět na články »