Starší dorost dlouho sahal v Písku po výhře, ale nakonec přivezl jen bod za remízu

[1. 11. 2017 12:28:24]
Starší dorost dlouho sahal v Písku po výhře, ale nakonec přivezl jen bod za remízu

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
12. mistrovské utkání: 28.10.2017 (hřiště: Písek – malá tráva)

Písek „B“ – Starší dorost  2:2 (0:1) /6:5 pen./
G: Matoušek 2

(A: Čejda)

Sestava:
Dřevojan - Hrbek, Glogar, Jo.Kouklík, Počepický – Čejda, Matoušek, Novotný, Nováček – Žirovnický (76.Jirák), Chocholoušek (87.Brejla)      /připraveni: Krameš/


Fotogalerie z utkání staršího i mladšího dorostu: ZDE 


Do Písku jsme při pohledu na tabulku rozhodně nejeli v roli favorita, ale rozhodně s cílem pokusit se podat co nejlepší výkon a nějaké body si odvést. Bohužel již tradičně jsme museli řešit velkou marodku a opět za nás tedy posílili kluci z mladšího dorostu. První půlhodina utkání nenabídla vůbec žádnou zajímavou situaci. Hra byla vyrovnaná, možná s naší mírnou převahou, ale hrálo se hlavně mezi oběma vápny. V 30.minutě přišla naše první velká šance. Po centru ze strany od J.Žirovnického zakončoval v pádu T.Nováček, ale brankář domácích dobře zasáhl. V 33.minutě jsme se dostali do vedení, když se tečovanou střelou z trestného kopu prosadil L.Matoušek – 0:1. V 39.minutě zahrozil soupeř po rohovém kopu, ale domácí hráč v obrovské příležitosti hlavičkoval nad branku. V 44.minutě dal J.Žirovnický ideální přihrávku do strany na D.Čejdu a ten mohl postupovat sám na brankáře. Zakončoval tvrdou střelou, kterou brankář jen ztlumil, ale bohužel se ještě stačil vrátit a ve spolupráci s obráncem míč zastavil před brankovou čárou. Už v nastaveném čase první části přišel obrovský závar před naší brankou, když se domácím opět podařilo dobře zahrát rohový kop. Naštěstí zakončením akce byla jen střela vedle.

Do druhého poločasu vystřídal domácí tým brankáře, což se ukázalo jako velmi dobrý tah, protože ten svými dlouhými a jistými výkopy dokázal výborně podporovat jejich hru. Naše hra navíc nebyla dobrá a na hřišti začal dominovat pohyblivější soupeř. I přesto se nám ovšem dařilo dobře bránit a rozbíjet útočné akce Písku. Velká šance v 63.minutě přišla opět po rohovém kopu a od inkasované branky nás zachránil velmi dobře chytající L.Dřevojan.  V 70.minutě jsme podnikli ojedinělou rychlou útočnou akci, T.Nováček byl faulován ve vápně a kopala se penalta. Bohužel střelu L.Matouška k tyči domácí brankář vystihl a skóre se neměnilo. O pět minut později už se ovšem stejný hráč nemýlil, když si naběhl na dlouhý pas od D.Čejdy, obhodil si brankáře a do prázdné branky zvýšil na 0:2. Bohužel z dvoubrankového náskoku jsme se neradovali dlouho. Písek se v 79.minutě dočkal snížení na 2:1, když se prosadil po rohovém kopu, z kterých nám dělal problémy celý zápas. A bohužel to nebylo ještě všechno. V úplně poslední minutě se domácí dokázali nastěhovat před naší branku a z velkého tlaku pramenila série dalších rohů. Domácí hráči tuto standardní situaci měli velmi dobře zvládnutou a nakonec se jim po dalším velkém závaru podařilo vyrovnat, když šťastným střelcem se dokonce stal střídající brankář – 2:2. Poprvé v sezóně v našem zápase tedy následoval penaltový rozstřel. Našich prvních pět střelců (Glogar, Matoušek, Čejda, Novotný, Kouklík) bylo úspěšných, ale stejně se vedlo i soupeři. Bohužel šestý pokus T.Nováčka skončil nad brankou a domácí hráč nezaváhal, což znamenalo konec. Nakonec získaný pouze jeden bod je zklamáním protože už jsme v zápas vedli o dvě branky a je velká škoda, že jsme to nedokázali udržet. Na druhou stranu, každý bod ze hřiště soupeře je příjemný a může být na konci sezóny důležitý. Výkon v prvním poločase byl z naší strany celkem dobrý, když se nám dařilo mít mírnou převahu, i když několikrát nás srazily zbytečné ztráty míče. Druhá část byla o dost horší, soupeř si svoji aktivitou vytvářel chvílemi velmi výrazný tlak a my jsme se do zakončení skoro nedostávali. Bohužel už po několikáté si někteří hráči zřejmě nepřipustili, že v této soutěži se bez velkého nasazení a pohybu hrát nedá. Písek celý zápas hrozil hlavně z rohových kopů, a ač se nám dařilo jim dlouho odolávat, tak v závěru se z nich prosadil a sebral nám vítězství.

Další důležitý zápas hrajeme doma v sobotu 4.11.2017, kdy hostíme Přeštice.        

-----------------------------------------------------------------------------------

 

Písek „B“ – Mladší dorost 1:0 (0:0)
G: ---

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava, Procházka, Barták, Kouklík, Kozohorský, Brejla, Sochůrek
střídali: Chocholoušek, Novotný, Šťovíček 

Zpět na články »