Starší dorost derby se Spartakem prohrál; mladší díky hattricku M.Sochůrka zvítězili

[29. 8. 2017 13:26:36]
Starší dorost derby se Spartakem prohrál; mladší díky hattricku M.Sochůrka zvítězili

ČESKÁ DIVIZE STARŠÍHO DOROSTU - skupina A
2. mistrovské utkání: 26.8.2017 (hřiště: Tatran)

 

Starší dorost – Spartak Příbram    2:5 (1:3)
G: Čejda, vlastní
(A: Nováček)

Sestava:
Kubánek – Hrbek (62.Machovský), Kouklík, Glogar, Počepický – Vyskočil (59.Žirovnický), Bláha, Všetečka, Čejda – Nováček (80.Křížek), Matoušek 


Hned na první domácí zápas nám los přisoudil těžkého soupeře, protože na programu bylo tradiční okresní derby se Spartakem Příbram. Od úvodního výkopu jsme se ujali iniciativy a hrálo se především na polovině soupeře. Bohužel ve 3.minutě po výkopu od branky soupeře naší záložníci nešli do souboje o míč, osamocený hostující hráč ho prodloužil do strany, kde ho přebral jeho spoluhráč a po krátkém vedení míče přesnou střelou otevřel skóre – 0:1. V 5.minutě mohlo být srovnáno, ale pěknou střelu J.Vyskočila brankář s námahou vytáhl na roh. I v dalších minutách jsme se snažili o kombinační hru, ale nedařilo se nám dostávat až k brance. V 19.minutě přišel rychlý protiútok hostů do naší otevřené obrany a rázem to bylo 0:2. V 21.minutě vystřelil z 18 metrů Z.Všetečka, ale zakončení sházela razance. V 26.minutě jsme se dočkali zaslouženého snížení stavu, když Z.Všetečka zatáhl míč po levé straně, poslal přízemní centr před branku a jeden z hráčů Spartaku míč usměrnil do vlastní sítě – 1:2. V 28.minutě propadl míč po akci T.Nováčka na zadní tyč, ale J.Vyskočil střílel jen do boční sítě. V 40.minutě rozehrávali hosté trestný kop z pravé strany, míč se nám nejdříve podařilo odvrátit, ale po sérii několika dalších odrazů a soubojů se hosté nakonec mohli radovat ze třetí branky – 1:3. Těsně před odchodem do kabin velmi nebezpečně střílel M.Bláha, ale jeho pokus skončil těsně vedle.


Druhý poločas začal naší velkou šancí na snížení. L.Matoušek v 48.minutě vystihl pomalou rozehrávku soupeře, dostal se do úniku, ale míč si před zakončením přehodil na levou nohu a s jeho následným pokusem neměl brankář problémy. V 52.minutě se do obrovské příležitosti dostal nehlídaný hostující útočník, ale skvěle zasáhl M.Kubánek v brance. Bohužel v 59.minutě naše obrana zaspala při rohovém kopu, a nekrytý hráč na zadní tyči zvýšil na 1:4. V 63.minutě našel T.Nováček pěknou uličkou do vápna D.Čejdu, který se v zakončení nemýlil – 2:4. V těchto chvílích jsme byli na hřišti opět daleko aktivnějším týmem, soupeře jsme přehrávali kombinací, ale bohužel to většinou nevedlo k ohrožení branky. Konečnou podobu dostal výsledek v 75.minutě, kdy se hostující záložník trefil přesnou přízemní střelou k tyči – 2:5.

Konečný výsledek je pro nás dost krutý, protože jsme v utkání určitě nebyli horším týmem, a naopak soupeře jsme v některých momentech herně převyšovali. Bohužel jsme dostali lekci z produktivity, protože hosté vstřelili ze šesti šancí 5 branek. Jejich zakončení bylo perfektní. Celkově se ovšem jednalo o velmi dobré utkání, které bylo náročné pro oba dva týmy. Nejspravedlivější by zřejmě byla remíza, ale fotbal se hraje na góly.


Příští sobotu se zajíždíme do Prachatic, kde hrajeme od 10:00 hod.


-----------------------------------------------------------------------------------

 

Mladší dorost – Spartak Příbram    3:0 (2:0)
G: Sochůrek 3

Sestava:
Dřevojan – Beňo, Svoboda, Bareš, Doubrava – Brejla, Novotný, Ja.Kouklík, Kozohorský – Sochůrek, Chocholoušek
střídali: Jirák, Ma.Hrbek, Procházka, Šťovíček 


Po celé utkání mělo naše mužstvo mírnou herní převahu, ale i soupeř dokázal nebezpečně zahrozit. Se všemi střelami si v naší brance ovšem poradil jistý L.Dřevojan. Hlavní hvězdou zápasu byl ovšem náš útočník M.Sochůrek, který vstřelil hattrick.  


Další fotografie z obou dvou utkání: ZDE

Zpět na články »