Sochůrkův hattrick přinesl tři body

[29. 8. 2022 8:45:04]
Sochůrkův hattrick přinesl tři body

SK Doksy – „A“ muži 1:4 (0:1)
G: Kdolský, Sochůrek 3x

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Brotánek L., Hofman, Sirotek M. – Kouklík (73. Chlasták), Kdolský (46. Matoušek L.), Habart (81. Krůta R.), Hanuš – Haas, Sochůrek (88. Novotný)

Ve třetím kole jsme si přijeli do Doks pro první vítězství. Domácí zatím nebodovali a v prvních dvou kolech obdrželi celkem devět branek. My jsme měli opět problémy se sestavou. Kromě Hrabáka a Krotila chyběli ještě M. Krůta, Sosnovec a L. Dřevojan.


Úvod zápasu nám tentokrát nevyšel. Na malém hřišti se nám nedařila naše rychlá hra po stranách. Po častých ztrátách míče se domácí dostávali velice jednoduše k naší brance. Sbírali i odražené míče a postupně se začali dostávat do zajímavých situací. V 16. minutě pronikl domácí hráč na pravé straně do vápna a tečovaná střela skončila vedle. V následující minutě nás zachránil Dřevojan. Střelu z 25 metrů si na penaltě zpracoval domácí útočník a pohotové zakončení náš brankář výborně zneškodnil. Ve 21. minutě Dřevojan nepřesně rozehrál, domácí kanonýr Galbavý míč zachytil, ale jeho střela z vápna skončila naštěstí vedle levé tyče. Ve 24. minutě přišla první opravdu nebezpečná akce na druhé straně. Tentokrát se nám podařil rychlý brejk, Habart hledal na levé straně Sochůrka, který byl před vápnem zastaven jen za cenu žlutého faulu. K trestnému kopu z ideální pozice 18 metrů od brány se postavil Kdolský a nechytatelně přes zeď otevřel skóre - 0:1. Branka nás přeci jen probudila. Hned v další minutě se prosmýkl do vápna Sochůrek a jeho přihrávku nedokázal Habart patičkou z malého vápna umístit do branky. Ve 32. minutě vysunul do levého křídla Kdolský Hanuše, ten dal pod sebe na Sochůrka, který trefil bohužel jen domácího obránce. Ve 37. minutě pronikl na pravé straně do vápna Kdolský, pod sebou našel Hanuše, ten posunul na Sochůrka a Matěj pěknou akci zakončil střelou těsně nad bránu. Ve 42. minutě házel Hanuš dlouhý aut, Haas mu míč vrátil a následný centr hlavičkoval Hofman mimo.


Druhý poločas jsme začali lépe než první. Ve 47. minutě jsme se dostali do přečíslení, Haas uvolnil Sochůrka, ten byl ale zablokován. V 51. minutě dobře napadal domácí rozehrávku střídající Matoušek, získaný míč posunul do středu na Sochůrka, který zachoval klid a technickou střelou k pravé tyči zvýšil na 0:2. Domácí se ale nevzdali a hned o dvě minuty později mohli snížit. Po naší chybě na půlce přišel dlouhý míč za obranu. Domácí útočník udělal dlouhou kličku Dřevojanovi a po míči před bránu zvonila tyč naší branky. Hned vzápětí po rozehraném rohu skončila hlavička jen těsně vedle naší brány. V 62. minutě vyslal Habart do levého křídla Sirotka, který postupoval ze strany na bránu, nakonec ho ale domácí obrana zablokovala. V 63. minutě kopali domácí další nebezpečný roh. Gólové zakončení vyhlavičkoval z brankové čáry Matoušek a po zmatku před naší bránou se kopal další roh. Ostrý míč na první tyč skončil na Hanušově ruce a kopala se penalta. Domácí Nesládek si chytře počkal na Dřevojanův pohyb a k pravé tyči snížil na 1:2. V 66. minutě mohlo být vyrovnáno, ale pohotovým zákrokem proti střele z 10 metrů zasáhl Dřevojan. O tři minuty později zakončoval po narážečce Galbavý, Dřevojan vyrazil na roh. Po té přeci jen došly domácím síly a jejich tlak opadl. Zápas pak rozhodl Sochůrek. Nejdříve ho v 84. minutě krásně uvolnil Haas, Matěj udělal kličku brankáři a zvýšil na 1:3. V 86. minutě si naši útočníci vše zopakovali. Tentokrát šel míč vzduchem přes obranu, Sochůrek si přihodil gólmana a doklepl míč do prázdné brány 1:4.


V Doksech jsme odehráli zatím jednoznačně nejhorší zápas v nové sezóně. Pozitivní je střelecké probuzení Matěje Sochůrka a tři body. Jinak nemůžeme být s výkonem spokojeni a v dalším zápase na zatím neporaženou Sokoleč by zřejmě nestačil. Utkání s nováčkem soutěže, který vyhrál B skupinu 1.A třídy odehrajeme na domácím hřišti v neděli 4.9. od 17:00

Zpět na články »