Sochůrek režíroval jasnou výhru

[12. 2. 2024 7:52:26]
Sochůrek režíroval jasnou výhru

„A“ muži – Sokol Sezimovo Ústí 7:1 (5:0)
G: Sochůrek 4x, Sirotek 2x, Hanuš

 

Sestava:
Dřevojan F. (45. Habart J.) – Chlasták, Hofman, Novotný (67. Dvořák), Krůta M. – Říha (46. Schwarz), Dvořák (46. Hanuš), Štemberk (46. Brotánek L.), Kouklík (67. Štemberk), Sirotek M. – Sochůrek (67. Říha)

V druhém přípravném zápase jsme na domácí UMT přivítali soupeře ze Sezimova Ústí, který bojuje o postup do jihočeského krajského přeboru. My jsme opět neměli k dispozici kompletní kádr a stejně jako minulý týden jsme měli na lavičce jen tři hráče do pole a brankáře Habarta.


V zápase jsme kralovali od úvodního hvizdu a hned ve 3. minutě šli do vedení. Sochůrek na pravé straně vybojoval míč, posunul ho na Říhu, který křižným pasem našel před bránou volného Sirotka, který z první prostřelil hostujícího brankáře - 1:0. Ve 12. min. hodil Chlasták aut na Dvořáka, který předal míč Sochůrkovi, ten si ho před vápnem připravil na levou nohu a překvapivou střelou zvýšil na 2:0. Ve 21. min. vybojovali na pravé straně míč Říha se Sochůrkem, po rychlé kombinaci předložila naše zimní posila míč Sochůrkovi před prázdnou bránu a ten se nemýlil - 3:0. O dvě minuty později mohl po dvou přihrávkách Tomáš Říha i skórovat, ale po Sirotkově centru trefil hlavou jen pravou tyč. Ve 25 min. dal Dvořák na Říhu, ten našel krásným křižným pasem Krůtu, který předložil před prázdnou branku Sochůrkovi a ten za 13 minut zkompletoval čistý hattrick. V poslední minutě první půle jsme ještě přidali pátou branku. Chlasták vyhrál hlavičkový souboj, Štemberk taky hlavou prodloužil na Sochůrka a ten po zemi na zadní tyč nedal gólmanovi šanci - 5:0.


V druhé půlce trošku opadla intenzita naší hry. Přesto jsme v 57. min. navýšili skóre. Sochůrek dal do vápna na Novotného, který trefil levou tyč. Od ní se dostal míč ke Schwarzovi, který dal pod sebe na Hanuše a ten trefil přesně za zadní tyč - 6:0. Hosté se před naší branku příliš nedostávali, přesto v 69. min snížili. Po nedůrazu na půlce hřiště se dostal soupeřův útočník do samostatného úniku a i když si Habart na míč sáhl, tak snížení nezabránil - 6:1. Poslední slovo jsme měli v 86. min my. Brotánek vyvezl míč na půlku soupeře, přes Štemberka doputoval míč k Sirotkovi, který prudkou střelou na zadní tyč přidal svou druhou branku - 7:1.


Soupeř nás bohužel příliš neprověřil, přesto je třeba hráče pochválit. Hlavně v první půli jsme byli v pohybu, úspěšně jsme napadali hostující rozehrávku a hlavně jsme byli dostatečně efektivní. Především Sochůrkovi se střelecky dařilo, i když ještě minimálně dvě velké šance zahodil. V dalším přípravném zápase nás můžou fanoušci vidět opět na naší umělce. V sobotu 17.2. od 14:30 přivítáme dalšího soupeře z Tábora – Meteor, který se se Sezimovým Ústí pere o postup do přeboru.

Zpět na články »