Shrnutí přípravných zápasů "B" mužstva

[26. 8. 2020 14:01:19]
Shrnutí přípravných zápasů

V přípravě na novou sezónu I.B třídy sehrálo "B" mužstvo celkem 6 utkání. Čtyřikrát se podařilo zvítězit, jednou skončil zápas nerozhodně a ve finále turnaje v Mezně jsme na soupeře těsně nestačili. 

Přípravné utkání: - Turnaj Mezno
sobota 25. 7. 2020


Turnaje se zúčastnila 4 družstva (Mezno, Chotoviny, Meteor Tábor „B“, Sedlčany „B“, hrálo se 2 x 35 minut, semifinále a zápas o umístění.

 

Nominace:
F.Dřevojan, Doubrava, Stibor, Pudil, Machovský, J.Dvořák, Hofman, L.Matoušek, Barták, R.Kvěch, Špaček, Svoboda, P.Sirotek, R.Krůta, Bláha

 

 

Semifinále:

„B“ muži – Chotoviny    10:1 (4:0)
G:
Bláha 4, Matoušek 2, Špaček 2, Hofman, Dvořák

 

Soupeř působí také v I.B třídě, ale do turnaje šel se značně oslabenou sestavou. Nám se skvěle vydařil vstup do utkání, kluci hned od začátku hráli v tempu a pěkně kombinačně. Praktický celý zápas jsme měli jasnou převahu a bylo jen otázkou, kolik branek se nám podaří vstřelit. Jediným momentem, kdy se nám soupeř vyrovnal, byl začátek druhého poločasu, ale v závěru se nám opět podařilo převzít kontrolu nad hrou a po pěkných akcích završit „desítku“.

 

Finále:

„B“ muži – Meteor Tábor „B“   0:1 (0:1)

Po velké pauze (druhé semifinále, staré gardy, o 3.místo) jsme nastoupili do finále proti soupeři, který byl složen spíše ze starších, zkušenějších hráčů. Bohužel naše mužstvo si po suverénní výhře v první zápase zřejmě řeklo, že nás čeká další jednoduchá záležitost, a že nebude potřeba ani běhat a příliš bojovat. Samozřejmě to bylo velkou chybou a utkání se hned od začátku vyvíjelo úplně jinak a byli jsme horším týmem. Hráči soupeře byli všude o krok dříve, a když bylo potřeba, tak si pomohli klidnou rozehrávkou. V 10.minutě jsme inkasovali na 0:1 a zbytek poločasu přinesl několik šancí na obou dvou stranách, ale nedařilo se nám hrát v plném nasazení. Druhá část už byla z naší strany výrazně lepší a dokázali jsme si vytvořit i mnoho dobrých šancí. Jenže ani ty nejvyloženější příležitosti jsme nedokázali proměnit, a tak se z celkového triumfu radoval soupeř.   

 

 

Přípravné utkání: - Jankov
neděle 2. 8. 2020

 

Jankov – „B“ muži    3:4 (1:2)
G: L.Matoušek, D.Krůta, Doubrava, J.Dvořák

 

Sestava:
L.Dřevojan – Hrbek, T.Čipera, Machovský, Doubrava, J.Dvořák, D.Krůta, Bláha, Barták, Špaček, L.Matoušek
střídali: F.Šťovíček, R.Krůta

 

Utkání s účastníkem okresního přeboru (Benešov) se hrálo za vytrvalého deště. Po trochu rozvážném začátku se nám brzy podařilo převzít kontrolu nad hrou a vytvářet si nadějně příležitosti. Ve chvíli, kdy jsme hráli rychlý kombinační fotbal, tak soupeř vůbec nestíhal, ale bohužel v závěru poločasu jsme se přizpůsobili domácímu stylu nakopávaných balónů, což nám nesvědčí. V nepříliš urovnané hře jsme pokračovali i v druhé části a průběh by se dal označit za vyrovnaný. Směrem dopředu jsme předvedli několik krásných akcí, ale v obranné činnosti jsme měli velké problémy, protože obránci si nedokázali poradit s dlouhými pasy, z čehož jsme dostali i dva góly. Je ovšem potřeba říci, že obrana hrála ve značně kombinovaném složení.  

 

Přípravné utkání: - Chyšky
pátek 7. 8. 2020


Chyšky – „B“ muži    1:4 (0:1)
G: Barták 2, J.Dvořák, R.Krůta

 

Sestava:
Mošnička – F.Šťovíček, Hofman, Janoušek, T.Čipera, J.Dvořák, Lorenc, L.Matoušek, P.Sirotek, R.Kvěch, Špaček
střídali: Barták, Machovský, R.Krůta

 

Již tradičním soupeřem v přípravě jsou Chyšky, s kterými jsme se tentokrát střeli v nezvyklém pátečním termínu. Hrálo se za velkého vedra, ale na pěkně připraveném hřišti. Po úvodních deseti minutách se nám podařilo převzít kontrolu nad hrou a soupeře jsme dost přehrávali. Bohužel chyběla přesnější finální fáze, a tak nebylo ani moc příležitostí. V 36.minutě se nám podařilo využít standardní situaci, když si centr L.Matouška našel J.Dvořák a na zadní tyči se nemýlil – 0:1. Za tři minuty bylo ovšem srovnáno, když se domácí prosadili po rohovém kopu hlavičkou na přední tyči – 1:1. Druhý poločas přinesl z naší strany ještě větší tlak a konečně i brankové šance, z kterých se nám podařilo přidat i další branky. Nejdříve v 55.minutě vybídl L.Matoušek pěknou průnikovkou M.Bartáka a ten samostatný únik dokázal využít a dal na 1:2. O deset minut později to byl stejný hráč, který do prázdné branky zakončoval skvělou souhru s J.Dvořákem a R.Krůtou – 1:3. Konečnou podobu dal výsledku v 67.minutě R.Krůta, který využil centru M.Bartáka – 1:4. Stínem utkání byla zranění F.Šťovíčka (koleno) a M.Lorence (kotník).

 

Přípravné utkání:
středa 12. 8. 2020


„B“ + „C“ muži – Starší dorost    8:2 (4:1)
G: R.Kvěch 2, Štemberk 2, L.Matoušek 2, Bláha, Pecholt

 

Sestava:
L.Dřevojan – Hrbek, T.Brotánek, Janoušek, Machovský, J.Dvořák, L.Matoušek, Bláha, Pecholt, Štemberk, R.Kvěch
střídání: T.Čipera

 

Místo středečního tréninku jsme sehráli přátelský zápas s naším starším dorostem. Utkání přineslo velmi útočný fotbal s celou řadou brankových příležitostí. A i přes vysoké skóre je potřeba říci, že obě mužstva jich ještě mnoho nevyužila. 

 

Přípravné utkání: - Olbramovice
sobota 15. 8. 2020


Olbramovice – „B“ muži    2:2 (0:2)
G: R.Kvěch 2

 

Sestava:
F.Dřevojan – M.Sirotek, F.Hofman (46.Doubrava), Bláha, Špaček, P.Sirotek, J.Chocholoušek, L.Matoušek, M.Barták, R.Kvěch, M.Sochůrek

 

Poslední přípravný zápas sehrálo „B“ mužstvo v Olbramovicích, které také hrají I.B třídu. Vzhledem k termínové kolizi s pohárovým zápasem „céčka“ jsme měli k dispozici pouze 11 hráčů (F.Hofman musel o poločase odjet, ale naštěstí ještě přijel M.Doubrava). Hlavní problém jsme měli v obraně, protože z obránců byli k dispozici právě pouze dva jmenovaní hráči. Hned ve 2.minutě se domácí dostali do obrovské příležitosti, ale F.Dřevojan skvěle zasáhl. V dalších minutách jsme převzali kontrolu nad hrou, ale bohužel jsme si nedokázali vytvářet šance. Naopak ve 12.minutě domácí hráč po rychlém brejku v dobré pozici přestřelil. O minutu později unikl z pravé strany M.Sochůrek a byl zastaven až faulem ve vápně. Nařízenou penaltu proměnil R.Kvěch – 0:1. V 24.minutě se prosadil R.Kvěch podruhé, když využil pěkné přihrávky od M.Sochůrka – 0:2. Ve 40.minutě našel L.Matoušek krásnou průnikovou přihrávkou M.Bartáka, který ovšem samostatný únik neproměnil a kopali jsme jen roh. Těsně před poločasovým hvizdem ještě domácí mužstvo nastřelilo tyčku. První možnost na změnu skóre měl v druhé části střídající M.Doubrava, ale neuspěl.  V 59.minutě domácí hlavou snížili na 1:2. V 76.minutě se pěkně uvolnil R.Kvěch, ale jeho střelu zastavilo břevno. V 83.minutě zlikvidoval F.Dřevojan stoprocentní šanci Olbramovic. Bohužel o minutu později se nám nepodařilo dobře pohlídat hráče při rohovém kopu a bylo srovnáno – 2:2. V začínající poslední minutě zápasu mohl vítězství na naší stranu zvrátit J.Špaček, ale jeho pěknou hlavičku zastavilo opět břevno. Herně se nám více vydařil první poločas, kde jsme měli převahu. Naopak druhá část nebyla z naší strany příliš dobrá, protože docházelo k mnoha ztrátám míče. Pravdou ovšem je, že v závěru utkání jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí a klidně jsme mohli vyhrát. 

Zpět na články »