Rezerva se výhrou v Rožmitále přiblížila jistotě záchrany

[18. 5. 2022 10:58:04]
Rezerva se výhrou v Rožmitále přiblížila jistotě záchrany

FUMBI I. B třída, skupina E – 21. kolo  
Sobota 14. 5. 2022 (hřiště: Rožmitál)


Rožmitál – „B“ muži  1:5 (1:4)
G: V. Lípa 2, D. Čipera, M. Sirotek, J. Špaček


Sestava:
L. Mošnička – M. Doubrava, D. Pudil, P. Krotil, T. Čipera, T. Nováček (63. R. Krůta), M. Hašek, D. Čipera,
P. Sirotek, M. Sirotek (85. J. Špaček), V. Lípa (73. V. Jindra)


V týdnu před zápasem to dlouho vypadalo, že snad na víkend ani nedáme dohromady 11 hráčů. Z více i méně pochopitelných důvodů přibývaly omluvenky a dá se říci, že konečnou podobu dostala nominace na zápas až pár minut před odjezdem. Nakonec se ovšem i za pomoci áčka podařilo dát dohromady dobrou sestavu a k dalšímu důležitému souboji do Rožmitálu jsme odjeli s cílem pokusit se bodovat a přiblížit se jistotě záchrany v soutěži. Jak jsme se dozvěděli před zápasem, tak podobné problémy s hráči má i soupeř, což naznačila i základní sestava, v které byli hned tři mladší dorostenci.


Samotný úvod utkání patřil domácím, kteří byli aktivnější a pokusili si vynutit herní převahu. Nám přeci jen tradičně trochu déle trvalo, než jsme se v úplně jiné sestavě srovnali a sehráli. V 7.minutě přišla první nebezpečná situace, když domácí Mora prokličkoval přes několik našich hráčů a jeho nebezpečná střela byla zblokována na roh. S přibývajícím časem se hra začala vyrovnávat a začalo se ukazovat, že soupeřově obraně bude dělat velké problémy naše rychlost. Právě po svižné křídelní akci mířil v 11.minutě do vápna centr a T.Nováček na zadní tyči ve skluzu jen těsně nedosáhl na míč. Ve 14.minutě přišla naše první obrovská šance. D.Čipera našel chytrou přihrávkou do vápna V.Lípu, ale ten bohužel sám před brankářem nezamířil přesně a kopal se jen roh. V 15.minutě přiletěl do vápna Rožmitálu vysoký centr, ke kterému se tlačil T. Nováček a když už se dostával před obránce, tak byl faulovaný. K nařízené penaltě se postavil Dušan Pudil, ale střela mu vůbec nevyšla a brankář jí dokázal vyrazit. V tuto chvíli se to začalo až nápadně podobat tomu, jak obvykle naše zápasy probíhají – nedáme jasné šance a potom dostaneme zbytečné góly. Naštěstí se ovšem tentokrát tento scénář neopakoval. V 21. minutě vyhrál D. Pudil hlavičkový souboj na polovině hřiště, míč se dostal k V. Lípovi, který se vůbec nerozpakoval a krásnou střelou z 22 metrů na zadní tyč nedal brankáři šanci – 0:1. O pět minut později bylo ještě veseleji, když D.Čipera chytrou přihrávkou do vápna vybídl V. Lípu k navýšení skóre a ten se nemýlil - 0:2. Trochu komplikace přišli v 32. minutě, když se domácí hráč po nenápadné akci a zaváhání naší obrany lehce dostal až před naší branku a střelou k tyči snížil na 1:2. My jsme ovšem pokračovali v aktivní hře a snažili se vzít si dvoubrankové vedení zpět. V 39.minutě domácí hráč pod tlakem zahrál nepovedenou malou domů, k míči se dostal M.Sirotek a samostatný únik vyřešil kličkou brankáři a střelou do prázdné branky – 1:3. Tečku za střelecky vydařeným prvním poločasem udělal v 42. minutě D. Čipera, po akci D. Pudila a M. Haška – 1:4. Pořád to ale nemuselo být všechno, kdyby lob V. Lípy v 45. minutě nemířil těsně nad branku.


Do druhé půle jsme šli s vědomím, že zápas si již můžeme prohrát jenom sami, protože bylo jasné, že když budeme pokračovat v aktivní rychlé hře, tak nám soupeř nemůže stačit. Prvních patnáct minut byl obrázek hry pořád stejný, když se nám dařilo napadat soupeřovu rozehrávku a hrozit rychlými kombinačními akcemi. Bohužel většinou se nám nepodařila finální fáze a nedostávali jsme se do vyložených příležitostí. Přibližně od 60.minuty se náš projev začal výrazně horšit, na hřišti začal scházet pohyb, začali jsme hrát pasivně a nechali jsme se od soupeře zatlačit. V 67.minutě si domácí po naší chybě vytvořili velkou šanci, ale míč naštěstí skončil těsně vedle branky. V 75. minutě se situace opakovalo a od inkasované branky nás tentokrát skvělým zákrokem zachránil L. Mošnička v brance. O dvě minuty později se mohlo skóre měnit i na druhé straně, jenže tvrdou střelu M. Sirotka zastavila tyčka. V 80.minutě si hráči Rožmitálu pohráli s celou naší obranou a míč mířící do odkryté branky na poslední chvíli zády vyrazil vracející se P. Krotil. Samotný závěr utkání již se nám podařilo pohlídat, protože i domácím postupně začaly docházet síly a dostaly jsme se do několika situací, které mohly přinést navýšení skóre. Nejdříve v 85. minutě mohl postupovat M. Hašek zcela sám na brankáře, ale míč se mu zasekl pod nohou a žádné zakončení se nekonalo. V 88.minutě střídající J. Špaček dobře vybojoval míč u lajny, našel nabíhajícího T. Čiperu a jeho střela skončila jen těsně vedle zadní tyče. Konečnou podobu dostal výsledek v 90.minutě, když P.Sirotek prostrčil míč mezi několik našich hráčů v ofsajdové pozici, domácí obránci přestali hrát, ale z hloubi pole se za míčem rozběhl J. Špaček a svůj samostatný nájezd na brankáře proměnil – 1:5.

   

Vítězstvím jsme se od našeho soupeře v tabulce vzdálili a přiblížili jsme se spíše klidnému středu. Rozhodně ovšem není zatím nic jistého a ještě budeme muset v následujících utkáních nějaké body získat. Jedná se ovšem o velmi důležitou výhru a všem hráčům, kteří se na ní podíleli musím poděkovat za odvedený výkon. Příští zápas hrajeme doma v neděli 22.5.2022 od 17:00 hod a soupeřem nám bude jeden z kandidátů postupu – TJ Ligmet Milín.

 

Zpět na články »