Rezerva nestačila na loňského vítěze soutěže

[2. 11. 2022 13:42:28]
Rezerva nestačila na loňského vítěze soutěže

I. B třída, skupina D – 11. kolo  

Neděle 30. 10. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Jevany  1:4 (1:1)

G: M. Dvořák

Sestava:
L.Dřevojan – M.Štemberk, D.Pudil, P.Krotil, J.Chlasták (66.J.Pšenička), P.Sirotek, L.Mošnička (60.J.Lhota), M.Dvořák, R.Krůta (68.J.Brunclík ml.), R.Kvěch, D.Míka (46.D.Vinnytskyi)

 

Po zbytečné prohře v Divišově jsme tentokrát na domácím hřišti přivítali Jevany, což je loňský vítěz této skupiny (nechtěli postoupit) a i v letošním roce bojují o nejvyšší příčky tabulky. Oproti minulým zápasům nám tentokrát chybělo hodně hráčů ze stálého kádru, a tak jsme se museli výrazně doplnit z dorostu.


Vstup do utkání vyšel jasně lépe soupeři, který si hned vytvořil několik šancí a brzo vstřelil i gól. Ve 2.minutě hosté zahrávali nebezpečný trestný kop z 18 metrů, ale L.Dřevojan dokázal míč vyrazit. V 5.minutě vznikl v našem vápně po rohovém kopu velký závar a soupeř se dostal k několika střelám, když tu poslední z brankové čáry vykopával M.Štemberk. V 9.minutě vybojoval M.Dvořák před vápnem Jevan míč, ale brankář jeho pokus zlikvidoval. O minutu později už se bohužel skóre na druhé straně měnilo. Po sérii několika krátkých přihrávek přišlo prostrčení do vápna a volný hráč (sporná ofsajdová situace?) v zakončení nezaváhal – 0:1. Po vstřelené brance tlak hostů zeslábl, hra se vyrovnala a bojovalo se hlavně ve středu pole. V 30.minutě výborně vybojoval míč R.Kvěch, přihrál nabíhajícímu M.Dvořákovi a ten umístěnou střelou pravou nohou srovnal stav na 1:1. V 35.minutě zlikvidoval L.Dřevojan rychlý brejk soupeře, když na něj útočník postupoval zcela sám. V 41.minutě si Jevany svým důrazem v našem vápně vytvořili hned sérii dobrých příležitostí, ale skvěle chytající L.Dřevojan změnu skóre nepřipustil. Těsně před odchodem do kabin předvedl pěknou individuální akci M.Dvořák, který se protáhl ze strany až před brankáře, ale ten bohužel jeho střelu za svá záda nepustil a dokázal míč vykopnout na rohový kop.


Druhý poločas začal docela otevřeně z obou dvou stran a oba dva týmy se střídaly v útočení a zakládání nebezpečných akcí. Ovšem ani jedno mužstvo se většinou nedostalo až do koncovky. Každopádně bylo zjevné, že komu se podaří vstřelit vedoucí branka, tak bude vítězství blíže. Bohužel v 56.minutě jsme zaváhali v rozehrávce, když po zbytečné malé domů míč našemu brankáři skočil, ten ho odkopl spíše do výšky než do dálky a soupeř se tím dostal do nebezpečného zakončení. Nejdříve ještě přišel výborný zákrok L.Dřevojana, následně situaci skvěle zachránil na brankové čáře D.Pudil, ale třetí dorážka už bohužel znamenala vedení soupeře 1:2. Aby toho nebylo málo, tak za pět minut hosté odskočili na rozdíl dvou branek, když krásnou střelou přes zeď využili standardní situaci z hranice vápna – 1:3. V dalších minutách se hra zklidnila a moc zajímavých situací nebylo k vidění. My jsme se snažili sice útočit, ale moc se nám nedařilo přes dobře hrající hostující záložní řadu procházet a většina akcí končila před vápnem. Jevany se již spíše soustředili na udržené vedení a dopředu se moc nehnali. Až v 89.minutě se do dobré pozice dostal M.Dvořák, když zakončoval akci po rohovém kopu, ale zamířil těsně nad břevno. V úplně poslední minutě ještě soupeř podnikl brejk do naší otevřené obrany a upravil konečný výsledek na 1:4.


Našemu týmu tentokrát nelze vytknout málo bojovnosti, ale soupeř byl prostě lepší a sehranější. Utkání se lámalo ve chvíli, kdy se hostům podařilo vstřelit druhou branku po našem zaváhání v rozehrávce. Pochválit si zaslouží určitě všichni dorostenci, kteří v utkání nastoupili a dokázali naší hru oživit. Příští zápas hrajeme v sobotu 5.11. v Říčanech od 14:00 hod.    

 

Zpět na články »