Rezerva doma nestačila na Sedlec-Prčice

[26. 9. 2022 8:05:33]
Rezerva doma nestačila na Sedlec-Prčice

I. B třída, skupina D – 6. kolo  

Neděle 25. 9. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Sedlec-Prčice  1:5 (0:1)

G: R. Kvěch


Sestava:
L.Dřevojan – T.Čipera, D.Pudil, Z.Janoušek (66.P.Sirotek), P.Krotil (46.J.Dvořák), D.Čipera (77.T.Brotánek), M.Novák, M.Dvořák, R.Krůta (66.J.Chlasták), V.Lípa, M.Štemberk (46.R.Kvěch)

Vzhledem k tomu, že letos hrajeme ve skupině D, tak nás čekalo jediné domácí „derby“ této sezóny, když k nám přijel Sedlec-Prčice. Velice kvalitní soupeř, který loni jen těsně sestoupil z I. A třídy a chtěl by se tam zase rychle vrátit, čemuž odpovídají i letošní výsledky a postavení v horní části tabulky.


Do utkání jsme ovšem šli s odhodláním poprat se na domácí půdě o další body a chtěli jsme předvést zodpovědný a bojovný výkon. Vstup do zápasu se nám vydařil a v prvních minutách se nám dařilo soupeře přehrávat a vytvořit si několik dobrých situací. Hned ve 2.minutě pěkně vystřelil z 18 metrů M.Novák, ale jeho tečovaný pokus, mířící do horního rohu branky, brankář s velkou námahou vytáhl na roh. O minutu později se na hranici vápna šikovně uvolnil M.Dvořák a pohotovou střelou pravou nohou na přední tyč donutil hostujícího brankáře k dalšímu těžkému zákroku. V 7.minutě zahrozil soupeř, když po rychlé křídelní akci přišla přihrávka pod sebe, ale zakončující hráč naštěstí neprostřelil chumel hráčů před odkrytou brankou. O minutu později se do obrovské příležitosti dostal V.Lípa, ale i tentokrát skvěle zasáhl brankář Sedlce. Skóre se prvně změnilo v 9.minutě a bohužel to bylo na špatné straně. Hostům se podařilo podniknout rychlou útočnou akci, roztáhli hru do křídla a po prudkém centru nebyl pro nabíhajícího hráče problém skórovat – 0:1. Tento moment byl pro další vývoj zcela zásadní, protože nám se od této chvíle již nepodařilo znovu dostat do takového tempa jako na začátku, a naopak soupeř si začal věřit a na hřišti dominovat. V 17.minutě si Sedlec vytvořila během chvíle dvě obrovské šance, ale naštěstí z toho pokaždé byl jen roh. V 30.minutě jsme udělali v rozehrávce velikou chybu a jen díky skvělému L.Dřevojanovi to bylo pořád jen o gól.  Ve 43.minutě se u postranní lajny šikovně uvolnil R.Krůta, centrem na zadní tyč našel nabíhajícího P.Krotila, ale ten v dobré pozici zamířil nad branku.


Další naší velkou šancí začal i druhý poločas, když v 52.minutě přihrál R.Kvěch pod sebe do vápna a nabíhající V.Lípa zakončil jen těsně vedle zadní tyčky. Bohužel za pár minut se opět potvrdilo „nedáš-dostaneš“. Soupeř zahrál dlouhý míč za naší obranu a rychlý křídelní hráč svůj samostatný nájezd ze strany proměnil – 0:2. V 70.minutě se hostům podařila další rychlá akce, kterou naše vytažená obrana u poloviny hřiště nedokázala zastavit (ani soupeře vystavit do ofsajdu) a po přečíslení už to bylo 0:3. Než jsme se navíc stačili vzpamatovat, tak hosté ještě jednou využili rychlosti a hned v 71.minutě zvýšili na 0:4. V 77.minutě mohl postupovat V.Lípa prakticky sám na branku, ale nakonec z toho bohužel vlastně nic nebylo, protože se mu nepodařilo míč dobře převzít a následně se nedokázal ani natlačit do výhodného střeleckého úhlu. Aby toho nebylo málo, tak jsme ještě v 81.minutě totálně propadli ve středu pole a Sedlec zvýšil na 0:5. Konečnou podobu dostal výsledek v 90.minutě, kdy M.Dvořák posadil přesný centr na hlavu R.Kvěcha a ten se na zadní tyči hlavou nezmýlil – 1:5.


Sedlec v tomto utkání ukázal, že bude patřit mezi nejlepší týmy naší skupiny a zřejmě bude bojovat o návrat do vyšší soutěže. S výjimkou prvních několika minut, kdy se nám podařil úvodní nápor, tak jsme za soupeřem zaostávali hlavně v důrazu a s přibývajícím časem i v rychlosti. Celkově byl výkon hostů daleko zkušenější a projevilo se, že se jedná o sehraný tým. Na druhou stranu je potřeba říci, že pokud bychom opět neselhali v zakončení, tak stav mohl být vyrovnanější a určitě by potom soupeř v závěru nepřidal tak lehce další branky. Příští zápas hrajeme v SOBOTU 1.10. 2022 v Uhlířských Janovicích a tentokrát už se hraje od čtyř hodin.          

Zpět na články »