Rezerva dokázala dvakrát vyrovnat, ale nakonec prohrála

[17. 10. 2024 14:45:27]
Rezerva dokázala dvakrát vyrovnat, ale nakonec prohrála

I. B třída, skupina D – 8. kolo  
Neděle 13. 10. 2024 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – AFK Kácov  2:4 (2:2)

G: P.Lípa, M.Vondrák

Sestava:

L.Dřevojan – J.Chlasták (78.J.Brunclík), L.Mošnička, D.Čipera, F.Hofman (67.R.Krůta), V.Petrásek, M.Dvořák, M.Vondrák, P.Lípa, L.Matoušek, R.Kvěch (67.F.Havelka)


V dalším zápase jsme se na domácím hřišti střetli s momentálně vedoucím týmem tabulky, který před sezónou posílil a zatím se mu velmi daří. Do utkání jsme chtěli jít s trochu opatrnější hrou a postupně zjistit, co si proti soupeři můžeme dovolit.


I když se zdálo, že s nám první minuty vydařili a hráli jsme více s míčem, tak to byl soupeř, kdo už ve 3.minutě skvěle sehrál svoji první útočnou akci. Ze zálohy přišla kolmice na nabíhajícího hráče, ten míč pohotově vrátil pod sebe před branku a zakončující útočník se nemýlil – 0:1. V 8.minutě zkoušel podobně prohodit míč do ulice M.Vondrák, ale přihrávka byla o malinko delší a V.Petrásek se k ní před vybíhajícím brankářem nedostal. V 16.minutě se P.Lípa odhodlal k velmi překvapivé střele z 35 metrů a míč se po odrazu od břevna a zad brankáře dostal do sítě, což znamenalo srovnání na 1:1. Bohužel za necelé dvě minuty si soupeř vzal vedení zpět, když využil našeho nedůrazného bránění kolem vápna a po centru z pravé strany zakončoval volný útočník hlavou – 1:2. V 32.minutě našel D.Čipera krásným pasem z vlastní poloviny nabíhajícího R.Kvěcha, který si zasekl míč kolem obránce, ale jeho obstřel brankáře zastavila zadní tyčka. Na začátku 33.minuty si hosté vypracovali dobrou příležitost, ale L.Dřevojan se zblízka nenechal zaskočit a míč vyrazil. Naopak ještě v té samé minutě se nám podařilo opět vyrovnat skóre, když po dobré práci R.Kvěcha přihrával P.Lípa ve vápně na M.Vondráka a ten míč uklidil do sítě – 2:2.


Druhý poločas začal naší herní převahou, dařilo se nám zakládat zajímavé útočné akce, ale bohužel většinou to končilo ještě před vápnem soupeře. Naopak Kácov výrazně ubral na tempu a v těchto minutách se příliš ani nesnažil o napadání naší rozehrávky. V 61.minutě jsme se dostali do několika slibných pozic po odražených míčích, ale bohužel nic z toho nebylo. Naopak soupeř po tomto našem tlaku poslal dlouhý míč dopředu a šikovný útočník Rybařík svým třetím gólem upravil na 2:3. V 70.minutě se po levé straně již po několikáté v tomto zápase dobře uvolnil P.Lípa, ale jeho zakončení skončilo jen v boční síti.  O minutu později centroval stejný hráč do vápna, kde si skvěle míč našel M.Vondrák, ale hostující brankář proti jeho střele hlavou předvedl výborný zákrok a míč vyrazil na roh. V 82.minutě odskočil Kácov na rozdíl dvou branek, když využil naší chyby v rozehrávce – 2:4.


V zápase s jedním z nejlepších týmů soutěže jsme určitě nepropadli a ukázali jsme, že můžeme odehrát dobrý zápas s každým. Pozitivní byl také fakt, že se nám podařilo dvakrát dorovnat nepříznivé skóre. Bohužel utkání se rozhodlo na začátku druhé poloviny, kdy se nám podařilo převzít herní aktivitu, ale nedokázali jsme to vyjádřit na skóre. Naopak soupeř hned svoji první šanci využil a i přesto, že jsme si do konce zápasu ještě několik dobrých možností připravili, tak už se nám znovu vyrovnat nepovedlo. Příští zápas hrajeme nezvykle v pátek od 19 hodin v Dolních Břežanech.

 

Zpět na články »