Remíza „áčka“ v prvním přípravném zápase

[5. 2. 2024 7:53:17]
Remíza „áčka“ v prvním přípravném zápase

SK Střešovice – „A“ muži 4:4 (2:1)
G: Říha, Štemberk, Sirotek, Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan L. – Repetný (46. Chlasták), Plesl, Brotánek L., Krůta M. (70. Repetný) – Schwarz (46.Sirotek), Hanuš, Štemberk (70. Sochůrek), Dvořák (70. Schwarz), Říha – Sochůrek (45 Lípa V.)

Po zrušeném zápasu s Mýtem a soustředění v Sušici jsme tentokrát až v únoru nastoupili k prvnímu přípravnému zápasu v Praze Střešovicích. Domácí hrají pražský přebor a k zápasu měli k dispozici dvě kompletní jedenáctky. My jsme po několika omluvenkách měli na lavičce pouze tři hráče.


Zápas jsme začali dobře a hned v 10. min se uvedla zimní posila Tomáš Říha, který přichází z Votic. Brotánek dal dlouhý míč do levého křídla, kde ho Říha posunul na Krůtu. Ten dal zpět pod sebe na Říhu a Tomáš trefil z 13 metrů přesně na zadní tyč - 0:1. Domácí odpověděli v 16. min když jsme na levé straně otáleli s rozehrávkou, o míč jsme přišli a z podobné pozice jako na druhé straně Říha vyrovnal domácí hráč střelou přes celou bránu - 1:1. Hrál se typický zápas na úvod přípravy, bylo vidět hodně nepřesných přihrávek a důrazných zákroků. Ve 27. minutě jsme mohli jít do vedení. Dvořák s Repetným vybojovali  míč na levé straně, druhý jmenovaný našel před prázdnou bránou Sochůrka, který ale nezkrotil ostrý centr a míč skončil nad levou šibenicí. Poločasovou přestávku bohužel orámovali dvě obrovské chyby ve středu obrany a domácí šli do dvoubrankového vedení. Nejdříve ve 44. minutě využil domácí útočník špatné domluvy Plesla a Dřevojana a uklidil míč do prázdné brány - 2:1.


Hned v první minutě druhé půle přišla další chybná komunikace ve středu obrany a domácí hráč neměl problém sám před Dřevojanem přidat třetí gól - 3:1. V dalším průběhu jsme byli přeci jen aktivnější a postupně se to projevilo i na skóre. V 50. minutě rozehrával ze středového kruhu trestný kop Hanuš, na ostrý míč si na penaltě naskočil Štemberk a hlavou snížil na 3:2. O čtyři minuty později předvedli pohlednou akci na levé straně Dvořák se Sirotkem. Michal dal přesný míč za obranu do levého křídla a Marek vše vyřešil mazácky přesným zakončením na přední tyč - 3:3. V 82. minutě se nám podařilo výsledek otočit. Sirotek s Lípou dobře napadali domácí obránce na levé straně, míč se dostal k Sochůrkovi, který umístěnou střelou ze 16 metrů nedal brankáři šanci - 3:4. Z prvního letošního vítězství jsme se ale nakonec neradovali. V poslední minutě házeli domácí dlouhý aut, který propadl do malého vápna, kde se nejlépe zorientoval domácí útočník a z otočky vyrovnal - 4:4.


Škoda výsledkově pokaženého závěru a dvou velkých chyb, které domácí nekompromisně potrestali. Hráči zaslouží pochvalu hlavně za druhou půli, kdy jsme otočili nepříznivý výsledek a pokud by ještě Štemberk a Brotánek proměnili své vyložené šance, tak jsme si mohli připsat vítězný vstup do sezóny. O první vítězství budeme hrát na domácím UMT v sobotu 10.2. od 10:00. Naším soupeřem bude Sezimovo Ústí, které hraje jihočeskou  I.A třídu a po podzimu je na druhém místě.

Zpět na články »