První vítězství v přípravě

[1. 8. 2023 8:05:47]
První vítězství v přípravě

FK Slavoj Český Krumlov – Tatran Sedlčany 2:3 (0:2)
G: Říha, Sirotek, Hanuš

 

Sestava:
Dřevojan F. (70. Jiráček) – Krotil, Plesl, Brotánek L. (45. Kvěch), Krůta M. – Říha (45. Chlasták), Hanuš, Štemberk, Novotný (80. Brotánek L.), Sirotek M. (70. Brunclík) – Habart M. (55. Krůta R.)

V rámci soustředění v Novosedlech, kde jsme využívali hřiště v nedalekém Kájově, jsme se utkali s dalším divizním soupeřem. Domácí nastoupili v silně kombinované sestavě, s hodně nízkým věkovým průměrem. My jsme za sebou měli tři tréninkové jednotky a také jsme nebyli úplně kompletní.


První poločas byl jasně v naší režii, ale z mnoha velkých šancí jsme využili pouze dvě. Hned v 11 min. vysunul na levé straně Hanuš Štemberka, ten našel před bránou Říhu, který otevřel pohotově skóre - 0:1. Tomáš Říha, který s námi  absolvoval dosavadní část přípravy, se jevil velice dobře a měl blízko do základní sestavy. Bohužel jeho mateřský klub z Votic ho nyní nepustil. Druhou branku jsme přidali v 36. minutě. Hanuš dobře napadal a po zisku míče byl v pokutovém území ostře poslán k zemi – penalta. K té se postavil Sirotek a dobře umístěnou střelou k levé tyči nedal domácímu brankáři šanci - 0:2.


V druhé půli se na nás přeci jen projevila únava a domácí mladící se dostávali častěji před naší branku. V 53. minutě se to projevilo i na skóre. Rychlou akci po pravém křídle zakončil domácí útočník na bližší tyč – 1:2. Po několika dalších šancích na obou stranách se v 62. minutě prosadil individuálně Kvěch a domácí stoper ho zastavil pouze za cenu faulu. K trestnému kopu z 18 metrů se postavil Hanuš a střelou přes zeď se trefil k levé tyči - 1:3. Domácí korigovali v 80. minutě také z trestňáku. Na střelu do šibenice z 25 metrů Jiráček nedosáhl 2:3.


I v tomto zápase jsme se potýkali se špatnou efektivitou a v závěru letní přípravy máme na čem pracovat. V generálce se v sobotu 5.8. od 17 hodin utkáme na našem hřišti s Milevskem.

Zpět na články »