První vítězná domácí příprava

[14. 2. 2023 11:15:28]
První vítězná domácí příprava

„A“ muži – SK Chlumec 4:2 (2:1)
G: Matoušek, Novotný, Lípa P., Krotil

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil (45. Hrabák), Brotánek L. (46. Plesl), Novotný (68. Brotánek L.), Krůta M. – Repetný (46. Lípa P.), Hanuš, Dvořák M. (46. Kouklík), Matoušek (68. Dvořák M.), Lípa V. (68. Repetný) – Habart M. (68. Krotil)

V pátém přípravném zápase jsme na domácí UMT přivítali SK Chlumec. Po špatných zkušenostech z minulých zápasu jsme se chtěli vyvarovat špatnému začátku. To se podařilo a hned od první minuty jsme byli aktivnější. Chlumec přijel pouze s 11 hráči, proto příliš nenapadal naši rozehrávku jako Komárov před týdnem. Nám se tak docela dařila přechodová fáze, kterou obstarávali Dvořák, Hanuš a Matoušek. Územní převahu jsme využili ve 13. minutě, Dvořák dal do pravého křídla na Repetného jehož centr odvrátila hostující obrana jen k Matouškovi a ten se z 10 metrů nemýlil - 1:0. Ve 28. min bylo vyrovnáno. Roh z levé strany našel na malém vápně nehlídaného soupeřova stopera, který stehnem dostal míč za Dřevojanova záda - 1:1. Několik zajímavých situací na obou stranách gólem neskončilo, ujala se až ta ze 44. minuty. Zase to byla akce přes Dvořáka a Repetného na pravé straně, Jarda našel na penaltě Novotného a ten vymetl levou šibenici - 2:1.


Druhá půle probíhala v podobném duchu jako první. My jsme byli více na míči, ale soupeřovi hráči se zkušenostmi z vyšších soupeřích nám často zle zatápěli. Efektivita zakončení ale byla na obou stranách velice špatná. Další branku jsme přidali v 63. minutě. Pavel Lípa získal ve středu hřiště míč, a prudkou přízemní střelou z 20 metrů se trefil k levé tyči - 3:1. V 69. minutě jsme odskočili na rozdíl tří branek. Po akci na levé straně střílel znovu Pavel Lípa, gólman míč vyrazil před sebe a Krotil, který nahradil Habarta na hrotu útoku, pohotově dorazil - 4:1. V 72. minutě se ještě připomenuli hosté, když jsme po autu z levé strany nezareagovali na náběh soupeřova hráče, který si posunul míč do středu a nechytatelně z 18 metrů upravil na končených 4:2.


Ve třetím domácím zápase se nám podařilo konečně zvítězit. Lépe nám fungovala rozehrávka zezadu a dařila se nám hra do křídel. Ve hře je samozřejmě ještě řada nedostatků ať už ve finální fázi, nebo i v obraně. Do začátku soutěže máme ještě měsíc na ideální vyladění. Dalším soupeřem bude opět na domácí UMT soupeř z jihočeského přeboru Dražice. Výkop je v sobotu 18.2. od 14:00.

Zpět na články »