První příprava Áčka

[16. 1. 2023 12:39:09]
První příprava Áčka

Viktoria Žižkov „B“ – „A“ muži  2:0 (1:0)

 

Sestava:
Dřevojan F. – Hrabák (67. Repetný), Brotánek L., Krotil (46. Kouklík), Krůta M. (67. Hanuš) – Repetný (46. Schwarz), Hájek, Novotný, Hanuš (46. Sirotek M.) – Matoušek (67. Sochůrek), Sochůrek (46. Haas)

Po dvou měsících jsme se v pátek sešli k prvnímu tréninku a v neděli hned vyrazili do Újezda, kde jsme se střetli s rezervou Viktorie Žižkov. Soupeř hraje pražský přebor a hodně mladý tým vede držitel 14-ti českých titulů Jiří Novotný. V našem dresu se nově objevil Martin Hájek ze Sedlce, který u nás už působil a Vladimír Schwarz z Petrovic, který hrával v našem dorostu. Naopak chyběl Šimon Sosnovec, který se pravděpodoně přesune do Tochovic (divize).


Za na leden teplého počasí se hrál typický první přípravný zápas plný nepřesností. První poločas patřil pohyblivějším domácím. Nám chyběl větší důraz, kazili jsme hodně přihrávek a celkově nás míč moc neposlouchal. V 17. minutě se soupeř ujal vedení, když se kolem pravé lajny prosadil individuálně domácí útočník a sám před Dřevojanem nezaváhal - 1:0. My jsme se k vážnějšímu zakončení nedostali. S nedůraznými střelami Sochůrka a Krůty si poradil domácí gólman a chytrý lob Matouška z půlky hřiště se do branky nevešel. To domácí mohli ještě do půle vedení navýšit, ale gólovou hlavičku po rohovém kopu vytěsnil Dřevojan reflexivně nad břevno.


Druhý poločas byl z naší strany výrazně lepší. Přidali jsme na důrazu, zlepšili přechodovou fázi a v 55. minutě mohl vyrovnat Matoušek, který trefil z 20 metrů horní stranu břevna. Domácí se už před naší branku tolik nedostávali, přesto navýšili v 62. minutě vedení. Po rychlém protiútoku po pravé straně přišel přesný míč před branku a povedené zakončení do pravého horního rohu - 2:0. Na obou stranách se do konce zápasu ještě mohlo měnit skóre. Bohužel ani zakončení Sochůrka a Kouklíka z vyložených pozic nepřineslo snížení a z prvního zápasu roku 2023 jsme nakonec odjeli bez vstřelené branky.


Další přípravný zápas nás čeká v sobotu 21.1.2023 od 14:00 na naší UMT, kde se utkáme s divizními Tochovicemi.

Zpět na články »