První domácí výhra

[29. 9. 2022 12:49:27]
První domácí výhra

„A“ muži – Mnichovohradištský SK  5:3 (4:1)

G: Habart 2x, Haas 2x, Hanuš

 

Sestava:
Dřevojan L.  – Sosnovec, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Hanuš, Kdolský (29. Matoušek L.), Kouklík (61. Hofman), Sirotek M. (61. Repetný) –  Haas (71. Plesl), Habart M. (29. Sochůrek)

Sestřih zajímavých momentů: ZDE


Po vítězném zápase v Průhonicích jsme chtěli konečně naplno bodovat i na domácím hřišti. Soupeř byl v tabulce těsně nad námi s jedním bodem k dobru. Opět jsme disponovali kvalitní lavičkou, mimo byl pouze postupně se vracející Hrabák a nemocný Krotil.


Úvody zápasů se nám začínají dařit, tentokrát to platilo trojnásobně. Hned ve 3. minutě kopal z pravé strany roh Hanuš a na malém vápně našel Haase, který protlačil míč do sítě - 1:0. V 17. minutě centroval Hanuš z levé strany, přesný míč si našel Habart a prostřelil gólmana Vránu - 2:0. A nebylo to vše. V 19. minutě vystihnul Habart malou domů. Dlouho kličkou se sice dostal mimo střelecký úhel, ale míč si navedl zpět před branku a na bližší tyč zvýšil na 3:0. Snový začátek bohužel ukončila 25. minuta. Důrazný, ale férový souboj ve středu hřiště skončil dvojitou zlomeninou nohy pro Michala Kdolského. V tuto chvíli šel fotbal stranou a důležité je, aby byl Michal v pořádku. Ve stejný okamžik musel pro svalové zranění střídat i Matěj Habart. Několik minut trvalo, než se hráči na hřišti srovnali s nepříjemným zážitkem. Byli to hosté, kterým se to podařilo rychleji a ve 42. minutě snížili. Po centru z levé strany zůstal na zadní tyči volný Radačovský, který hlavou nedal Dřevojanovi šanci - 3:1. Velice důležité bylo, že  jsme do šatny přidali ještě jednu branku. Ve 45. minutě utekl na pravém křídle rychlý Sochůrek, zbavil se stopera a ve vápně posunul do ještě výhodnější pozice Haasovi, který trefil poloodkrytou bránu - 4:1.


Pokyny v kabině směřovali k nepodcenění začátku druhé půle a to se povedlo. Hned ve 48. minutě byl před vápnem faulovaný Hanuš. Sám si postavil míč k trestňáku z 22 metrů a po střele přes zeď se Vrána jen ohlédl - 5:1. O dvě minuty později se do gólové přestřelky přihlásil opět Radačovský, když dorazil tvrdou střelu z 20 metrů, kterou Dřevojan neudržel - 5:2. V 63. minutě byl u pravé lajny faulovaný Sochůrek. Hanuš poslal do vápna nadýchaný oblouček a gólovou hlavičku Brotánka reflexivně vykopl Vrána. O minutu později postupoval z levé strany na bránu Sochůrek, křižnou přihrávkou hledal Haase, ale tomu chyběl krok a ani za ním dobíhající Repetný na míč nedosáhl. V 68. minutě nás podržel Dřevojan. Nejdříve vyrazil prudkou střelu z pravé strany a skvěle vytěsnil i dorážku u levé tyče. V 72. minutě bylo rušno zase na druhé straně. Aktivní Sochůrek zatáhl po levém křídle, přesně posunul na střídajícího Plesla, s jeho střelou si ale Vrána poradil. Závěr zápasu patřil spíše hostům. Nejdříve v 87. minutě skončil trestňák z 20 metrů na horní části břevna a o minutu později završil hattrick důrazný Radačovský - 5:3.

Zápas se nehodnotí dobře. Výsledkem jsme konečně potěšili věrné fanoušky, ale těžké zranění Míši Kdolského kalí naší radost z vítězství. Bohužel jsme asi na nějakou dobu přišli i o Matěje Habarta (sval) a Marka Sirotka (silně zhmožděný palec na noze). V rychlém sledu následuje další domácí zápas s Povltavskou akademií B a budeme chtít navázat na povedené výsledky s posledních kol. Přijďte nás povzbudit v neděli 2.10. od 16:00 hodin.

 

Zpět na články »