Proti Tatranu Rakovník se dařilo pouze mladším

[9. 6. 2015 14:06:07]
Proti Tatranu Rakovník se dařilo pouze mladším

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 29. kolo - neděle 07.06.2015


O první červnové neděli jsme za úmorného vedra hostili naše jmenovce z Rakovníka. Při posledním domácím utkání této sezóny jsme se chtěli našim věrným fanouškům předvést v dobrém světle :-)

Starší žáci  - TATRAN Rakovník              2 : 4 (2:2)   
G: Bláha, Čapek


Sestava: Jirásek – Hrstka, Machovský, Bartoš (39´Habart), Procházka 01 (67´Svoboda) – Hrbek (36´Procházka 02), Bláha, Bareš, Čipera – Čapek, Mondek.


Ano, po delší době to měl být zápas bez nervů, že to bude ale až taková laxnost, to jsem vážně nečekal. Možná byl překvapený i rakovnický Tatran, neboť po 20 vteřinách hry na cizím hřišti o gól vedl !!! Ve 12. minutě jsme dostali druhou branku a situace se rázem stala dramatickou. Ve 25. minutě se nám podařilo snížit, když se mezi rakovnické tyče trefil Čapek. Ten samý hráč byl těsně před přestávkou faulovaný ve vápně a my dostali šanci na vyrovnání. Odpískanou penaltu spolehlivě proměnil Bláha.

Ve druhém poločasu jsme pokračovali v tlaku, ale další vytvořené šance jsme již nedokázali zužitkovat. Naopak, byl to Rakovník, který postupně vyrovnal hru a dvěma góly ve 41. a 47. minutě získal vítězství na svou stranu.


__________________________________________________________________________________

 

Mladší žáci - TATRAN Rakovník                9 : 1 (5:1)   
G: 2x Habart, 2x Novotný, Bartoš, Jenčík, Kočí, Štemberk Š., Šťovíček


Sestava:

V brance nastoupil Šťovíček (46´Novotný) a v poli jsem střídal dvě sedmičky:

1. Habart, Kočí, Macháč L., Novotný, Rákosník, Štemberk Š., Varga

2. Bartoš, Jenčík, Macháček, Pech, Procházka, Svoboda, Štemberk O.


Úvod zápasu byl z kategorie parádních, již v 1. minutě nás dostal do vedení pěknou střelou Kočí a po dvou minutách zvyšoval Habart. Samozřejmě se nám hned hrálo lépe, navíc v 16. minutě rozvlnil protivníkovu síť Jenčík a vedli jsme již o tři branky. Ve 20. minutě náš gólman sice neudržel tvrdou střelu soupeře, ale to bylo jediné, co jsme rakovnickým dovolili. Ve 23. minutě náš náskok navýšil Novotný a v poslední minutě před přestávkou jsme předvedli asi nejhezčí akci zápasu. To se krásně uvolnil Macháček, poslal milimetrovou přihrávku Jenčíkovi, který míč po pravé straně zatáhl a ostře nacentroval před bránu, kde Bartoš nechytatelnou hlavičkou skóroval. Za tohle by se nemusela stydět ani Barča :-)

I začátek druhého poločasu jsme měli úžasný, okamžitě po rozehrávce jsme zaútočili, balón se dostal k Šimonovi Štemberkovi, který nedal brankáři šanci a připsal si na svoje konto premiérovou trefu za mladší žáky. Ve 36. minutě dal svůj druhý gól Novotný, který si o deset minut později vyměnil post se Šťovíčkem a stoupl si do branky. V 52. minutě jsme kopali roh z levé strany, exekutor Kočí přesně našel kapitána Habarta a ten nekompromisně zavěsil. Na diváky žádanou „desítku“ jsme sice nedosáhli, ale ještě v poslední minutě jsme jeden úspěch zaznamenali, přesnou kombinací jsme doslova vyšachovali rakovnickou obranu a posledním střelcem dne se stal Šťovíček. Výrazné vítězství po dobrém výkonu všech hráčů pro nás znamenalo, bez ohledu na výsledky posledního kola, konečné umístění na 7. příčce Krajského přeboru mladších žáků, což v letošní náročné sezóně můžeme jistě považovat za úspěch.

___________________________________________________________________________

                                                                                                               vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »