Proti Kunicím se béčko brankově neprosadilo

[13. 4. 2023 11:09:49]
Proti Kunicím se béčko brankově neprosadilo

I. B třída, skupina D – 16. kolo  
Sobota 8. 4. 2023 (hřiště: Velké Popovice)

 

Kunice – „B“ muži  2:0 (1:0)
G: ---

Sestava:
F.Dřevojan – J.Chlasták, V.Plesl, L.Mošnička, V.Lípa, P.Lípa, M.Novák, Z.Janoušek (63.M.Bláha), D.Čipera, R.Krůta (68.T.Nováček), D.Pudil


Vzhledem k rekonstrukci hrací plochy se zápas s Kunicemi hrál v nedalekých Velkých Popovicích a soupeř tak ztratil trochu z výhody domácího hřiště. I přesto ovšem s přihlédnutím k tabulce šel do utkání v roli favorita, protože je momentálně na čtvrtém místě. Náš záměr byl vyjít ze zabezpečené obrany a pokusit se využít nějakého rychlého brejku, či úniku po stranách. V úvodu utkání jsme to trochu překvapivě byli my, kdo měl více míč na kopačkách, a snažili jsme si vytvořit nějaké šance. V 7.minutě se pěkně z levé strany uvolnil D.Čipera, ale brankář jeho střelu vyrazil na roh. V 13.minutě vybojoval P.Lípa svým důrazem míč, postupoval zprava do vápna, jenže jeho zakončení z úhlu gólman zlikvidoval a byl z toho jen další roh. V 17.minutě se domácí z ničeho dočkali nebezpečné standardky z 18 metrů, ale střela naštěstí nebyla přesná. Bohužel v 21.minutě jsme inkasovali branku, když se propadlý míč s pomocí naší teče dostal k nehlídanému F.Koubkovi na malém vápně a ten neměl problém skórovat – 1:0. Do poločasu si potom domácí vytvořili ještě jednu nebezpečnou situaci po rychlém brejku, kterou zakončili střelou těsně vedle.


V 58.minutě předvedl fantastický zákrok na lajně F.Dřevojan a udržel nás ve hře o body. V 66.minutě se M.Novák odhodlal k pěkné střele z 30 metrů a brankář ji s velkou námahou vytlačil na roh. V 72.minutě skvěle ve středu pole zapracovali M.Bláha s D.Čiperou a po krátké kombinaci postupoval P.Lípa sám na branku soupeře, ale pod tlakem dobíhajícího obránce si dal špatný poslední dotek před zakončením a míč skončil vedle branky. V 77.minutě vyrazil F.Dřevojan tvrdou střelu na roh. V 85.minutě se prodral P.Lípa až do vápna, tvrdě vystřelil, brankář míč vyrazil k dobíhajícímu T.Nováčkovi, ale tomu při zakončení podklouzla noha a míč z jasné brankové šance dal pouze brankářovi do rukou. A znovu se uplatnilo známé „nedáš-dostaneš“. Hned z protiútoku totiž soupeř rychlou akci zakončil prudkým centrem před branku a dobíhající zkušený kanonýr F.Koubek se podruhé zapsal do listiny střelců – 2:0. V 87.minutě měl ještě velice dobrou šanci V.Lípa (po přihrávce od P.Lípy), jenže tvrdou střelou trefil přesně brankáře.


Je velkou škodou, že z tohoto zápasu nemáme žádný bod, protože snad všichni přítomní se shodli, že by tomu remíza odpovídala. Bohužel opět jsme u toho, že se hraje na góly a ty vstřelil pouze soupeř. Jinak náš výkon nebyl špatný, kvalitnímu soupeři jsme se vyrovnali a dokázali jsme si vytvořit i mírnou herní převahu. Domácí si zřejmě připravili o něco více jasných gólových situací, ale hlavně se jim povedlo dát dvě branky. Dobré šance jsme měli ovšem i my a hlavně v závěru zápasu jsme je trestuhodně zahodili. Příští zápas hrajeme v neděli 16.4. doma od 17:00, když hostíme Vyžlovku.         

Zpět na články »