Propadák v poháru

[14. 9. 2023 11:37:51]
Propadák v poháru

TJ Sokol Miřetice – „A“ muži 3:2 (3:0)
G: Krůta R., Brotánek

 

Sestava:
Dřevojan F. –  Plesl, Brotánek, Novotný – Chlasták (45. Krůta M.), Hanuš, Kouklík, Sirotek M., Repetný – Vrkoslav (45. Krůta R.), Schwarz (45. Krotil)

V prvním kole středočeského poháru jsme zavítali na hřiště Sokola Miřetice, který hraje I.B třídu. V našem dresu se objevil Patrik Vrkoslav, který přišel z Benešova. Počítat jsme z různých důvodů nemohli se Sochůrkem, Dvořákem, Lípou, Habartem, Štemberkem a Hofmanem.


Před zápasem jsme upozorňovali na extrémně malé hřiště, kterého dokáží důrazně hrající domácí výborně využít. To se taky stalo, a když se přidalo podcenění soupeře a nulový důraz po celém hřišti skončil první poločas ostudně 3:0. Přitom jsme nezačali špatně. Hned v první minutě házel Hanuš aut, který prodloužil hlavou Novotný k úplně volnému Vrkoslavovi, který z 10 metrů vysoko přestřelil. Ve 20. minutě dal Vrkoslav do uličky Schwarzovi, který byl na levé straně sám, ale trefil jen dobře vyběhnutého brankáře. Domácí se před naší branku dostali až ve 23. minutě a hned se ujali vedení. Po chybě v naší rozehrávce se dostal míč do vápna a domácí hráč pohotovou střelou nedal Dřevojanovi šanci - 1:0. Ve 29. minutě házeli domácí dlouhý aut přímo do branky a ve skrumáži před brankou se odrazil míč od Pleslovy hlavy k levé tyči - 2:0. My jsme sice měli stálou územní převahu, ale v předbrankovém prostoru nám chyběl větší důraz a i větší kvalita v zakončení. Ta nechyběla soupeři ve 41. minutě. Po dalším dlouhém autu do brány se míč odrazil na penaltu a domácí hráč uklidil míč z první k tyči - 3:0. Mnohem větší šanci, než ze kterých dali domácí branky, jsme měli ve 45. minutě, když Plesl prudce vystřelil z 25 metrů, brankář míč neudržel, ale dorážka Schwarze skončila vysoko nad.


Druhý poločas jsme výrazně přidali v nasazení, ale chyběla kvalita v předfinální a finální fázi. Domácí jsme zamknuli před jejich brankou, ale v zakončení se nám nevedlo vůbec nic. Potřebovali jsme dát co nejdříve gól, to se ale podařilo až v 67. minutě. Repetný přetáhl centr z pravé strany, míč vrátil na vápno Sirotek a Radek Krůta se trefil k pravé tyči - 3:1. Bohužel náš zmar v koncovce pokračoval. V 74. minutě střílel z výhodné pozice uvnitř vápna opět Radek Krůta, ale míč skončil na brankou. Následnou rozehrávku od brány vystihnul Krotil, ale ani natřikrát nedokázal dostat míč do odkryté brány. Další gól přišel příliš pozdě. V 89. minutě házel Hanuš dlouhý aut, který vrátil před bránu Repetný a Brotánek dotlačil míč do brány - 3:2. Víc už jsme bohužel nestihli a z poháru jsme vyřazeni.


Propadák z první půle jsme nedokázali zvrátit. Zvýšené úsilí v druhé půli nebylo podpořeno kvalitou v koncovce. Snad nám facka z Miřetic pomůže v nedělním zápase s Poříčím a předvedeme poctivý výkon, kterým jsme se prezentovali v Sokolči.

Zpět na články »