Prohra v derby

[22. 5. 2023 11:32:55]
Prohra v derby

MFK Dobříš – „A“ muži 2:1 (1:0)
G: Štemberk

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil (84. Mošnička), Plesl, Novotný, Štemberk – Repetný, Hanuš, Kouklík (74. Kvěch), Dvořák, Chlasták (46. Schwarz) – Lípa V.

Druhý venkovní zápas v řadě a další obrovské problémy se sestavou. K už tak velké marodce přibyli další absence – Brotánek a Sirotek. Obětavě nastoupil s nedoléčeným kotníkem Kouklík a i Schwarz by ještě potřeboval nějaký čas na úplné doléčení třísla. Domácí museli bodovat, aby se dostali do klidnějších vod středu tabulky.


V úvodu z nás byla trochu cítit nervozita. Není se co divit. Průměrný věk základní jedenáctky byl pod 24 lety a obrana měla v průměru dokonce jen 20 let. Ke všemu hned první domácí útok skončil rohem a po něm hlavičkoval Talůžek jen těsně vedle. My jsme poprvé zahrozili ve 13. minutě. Dvořák se uvolnil středem a pěknou střelu z 25 metrů musel vyrazit domácí brankář Vašák na roh. V 16. minutě jsme vystihli špatnou rozehru domácí obrany a Repetný s Lípou postupovali na jediného obránce. Jarda to vzal na sebe, ale s jeho střelou si Vašák poradil a míč vyrazil do bezpečí. O dvě minuty později si přetažený centr zprava zpracoval na prsa domácí Boudník a pěknou střelu k tyči vyrazil Dřevojan na roh. Z toho přišla další nebezpečná situace, ale tečovaná střela skončila naštěstí těsně vedle. Další roh ve 30. minutě jsme už bohužel neubránili. Po míči na zadní tyč se ve skrumáži nejlépe zorientoval domácí kapitán Talůžek a netradičně nohou z otočky prostřelil vše včetně Dřevojana - 1:0. Ve 43. minutě jsme nebyli daleko k vyrovnání. Hanuš dal do pravého křídla dlouhý míč na Repetného, jeho centr srazila obrana k Dvořákovi a jeho pohotová, lehce tečovaná střela skončila jen těsně vedle levé tyče.


První nebezpečná situace v druhém poločase byla k vidění po hodině hry před domácí brankou. Dvořák našel přetaženým centrem Lípu, který si míč zpracoval na prsou, ale jeho nebezpečná střela trefila pouze Štemberka. V 66. minutě šli domácí do dvoubrankového vedení. O to se postaral střídající Junek, který byl na hřišti sotva pět minut. A bylo to opět po rohu, když si naběhnul na první tyč a hlavou dostal míč do sítě. Velká škoda, protože jsme se přesně na tento signál připravovali před utkáním. V 70. minutě jsme se vrátili do zápasu. Aktivní Dvořák se individuálně prosadil středem a jeho tečovanou střelu dostal z úhlu do sítě důrazný Štemberk. Ondra dal svou prémiovou branku v Áčku a zvláště ve druhém poločase dokazoval, že posunutí z dorostu do dospělých v rozehrané sezóně byl správný krok. Posledních dvacet minut jsme se hnali za vyrovnáním a neměli jsme k němu vůbec daleko. V 83. minutě jsme se cítili poškozeni. Po závaru ve vápně padl míč na nataženou ruku Talůžkovi, ale píšťalka sudího se neozvala. V 87. minutě zahrával kousek za půlkou Hanuš trestňák a ostrý míč před bránu si našel v následné skrumáži brankář Vašák. V 88. minutě mohlo být vyrovnáno. U levé lajny prostrčil Kvěch míč na Štemberka, ten našel přesným centrem 12 metrů od brány Repetného, který ale bohužel trefil obránce před poloodkrytou bránou. K odraženému míči se dostal za vápnem Hanuš a jeho technická střela skončila na horní straně břevna. O chvíli později posunul ve vápně Novotný opět na Repetného, tomu se ale míč svezl po nártu a bránu domácích neohrozil. Víc už jsme do závěrečného hvizdu nestihnuli a nevyválčili jsme tentokrát ani bod.


I když bojujeme s mnoha absencemi tak jsme i v druhém venkovním zápase sahali po bodu. Opět jsme měli v základní sestavě tři dorostence, pro které jsou tyto zápasy velkou školou a jak Plesl na stoperu tak Štemberk na nezvyklém místě na kraji obrany obstáli na výbornou. Poděkování patří L. Mošničkovi, R. Kvěchovi a T. Brotánkovi, kteří s námi jeli na lavičku a v závěru pomohli s marným bojem o vyrovnání. Na další zápas už budeme moci počítat se Sirotkem a kapitánem Brotánkem a doufáme, že by mohl naskočit i někdo z marodů. Čeká nás těžký soupeř z čela tabulky Nespeky. Máme jim co vracet, na podzim jsme na jejich hřišti prohráli 4:0. Věříme, že se nám to s domácími fanoušky v zádech podaří. Zápas je na programu tradičně v neděli 28.5. od 17:00.

Zpět na články »