Přestřelka s tradičním soupeřem

[24. 7. 2023 8:43:12]
Přestřelka s tradičním soupeřem

Spartak Soběslav – „A“ muži 5:3 (3:1)
G: Habart M., Hanuš, Krůta M.

 

Sestava:
Dřevojan L. (46. Dřevojan F.) – Krotil, Plesl, Novotný, Krůta M. – Říha (78. Dvořák), Hanuš (46. Brotánek L.), Dvořák (65. Hanuš), Habart M. (65. Brunclík), Sirotek M. – Schwarz (46. Kvěch)

K dalšímu přípravnému zápasu jsme nastoupili v Soběslavi. Domácí měli výbornou minulou sezónu, kdy skončili na druhém místě v divizní skupině A. Nám stále chybí zranění Sochůrek a Kouklík a na poslední chvíli kvůli drobným zdravotním problémům vypadli i V. Lípa, Repetný a Štemberk.


Zápas jsme nezačali vůbec špatně a během prvního poločasu jsme byli více na míči než soupeř. Bohužel v předbrankovém prostoru nejsme příliš efektivní. Jak na to nám ukázali domácí v 17. minutě. Rychlý brejk po levém křídle vyřešili výborně a po přihrávce pod sebe neměl L. Dřevojan na prudké zakončení nárok - 1:0. O čtyři minuty později jsme mohli vyrovnat. Hanuš dal do uličky Schwarzovi, který obstřelil brankáře, ale trefil jen levou tyč. Další ukázkovou rychlou akci předvedli domácí po půlhodině hry. Po naší ztrátě na levé straně přišlo uvolnění středem a domácí hráč šel sám na L. Dřevojana. Po kličce na pravou nohu zakončoval do prázdné brány - 2:0. Nám se povedla rychlá odpověď. Hned v následující minutě centroval zleva Sirotek, Habart si míč dobře zpracoval a trefil se k první tyči - 2:1. Ve 40. minutě další rychlý brejk domácích tentokrát na pravé straně a po přesné přihrávce před bránu přišlo pohotové zakončení - 3:1.


Druhý poločas už nebyl z naší strany v takovém tempu. V 54. minutě jsme přesto mohli snížit. Střídající Kvěch dostal pěkný míč za obranu, sám před gólmanem zvolil zakončení lobem, míč ale pouze zazvonil o břevno. K odraženému míči se dostal Krůta, ale příležitost trochu prováhal a trefil jen domácího brankáře. V 60. minutě jsme nedokázali nadvakrát odvrátit míč před bránou a domácí nás opět potrestali - 4:1. V 69. minutě jsme dostali pátý gól. Soupeřův útočník se dobře uvolnil ve vápně a tvrdou střelou k levé tyči rozvlnil síť - 5:1. Nám se ještě podařilo v závěru dvakrát skórovat. Nejdříve v 72. minutě postupovali Kvěch s Hanušem na dva domácí obránce. Robert zkušeně potáhl míč před vápno a v pravou chvíli posunul na Marka, který si věděl rady a snížil na 5:2. V 81. minutě si pak našel ve vápně volný míč M. Krůta a i když si na střelu do horního rohu brankář sáhl, nedokázal ho vyrazit - 5:3.


Herně jsme se zvláště v prvním poločase domácím minimálně vyrovnali. Ti však těžili z naší zbraně -rychlých protiútoků a ukázali nám, jak se mají zakončovat. Právě v efektivitě v koncovce byl hlavní rozdíl. Samozřejmě je třeba zapracovat i na defenzivě, gólů a často zbytečných dostáváme opravdu hodně. Na odstranění nedostatků v naší hře budeme pracovat od čtvrtka do neděle na krátkém soustředění v Novosedlech. V pátek od 18 hodin se tam střetneme s dalším divizním soupeřem z nedalekého Českého Krumlova.

 

Zpět na články »