Přes bojovný výkon zůstalo „áčko“ bez bodů.

[4. 4. 2022 8:04:46]
Přes bojovný výkon zůstalo „áčko“ bez bodů.

„A“ muži – FK Robstav Přeštice  1:2 (0:1)

G: Čipera

 

Sestava:
Dřevojan  – Lípa P. (83. Kouklík), Brotánek L., Hofman, Krůta M. – Repetný (78. Habart M.),  Kdolský, Dvořák M. (78. Sosnovec), Hanuš, Sirotek (60. Čipera D.) – Haas (60. Lípa V.)

Videozáznam utkání: ZDE


Po první jarní porážce v Lomu nás čekal soupeř nejtěžší - Přeštice. Hosté zatím ztratili pouze čtyři body za remízy, přesto jsme šli do zápasu s jasným cílem bodovat. Bohužel pořád máme zaplněnou marodku. K Novotnému, Haškovi a Krotilovi přibyl ve slušné formě hrající Sochůrek. Po jednozápasové pauze jsme naopak mohli využít Pavla Lípu. V nominaci se opět objevil Matěj Habart a z Béčka nám vypomohl Vašek Lípa.

 

Přeštice věděly, že po ztrátách Lomu a Budějovic mohou navýšit náskok v čele tabulky na 10 bodů a tomu odpovídal úvod zápasu. Míč měli na kopačkách převážně hostující hráči, nám se vlastně vůbec nedařila plánovaná hra na rychlé protiútoky. Krajní hráči byli hodně zaměstnáni útočnou aktivitou hostů a samotný Haas na hrotu útoku byl většinu odsouzen k marnému boji se soupeřovou obranou. Naopak naše obrana fungovala spolehlivě a nepouštěli jsme soupeře do vyložených střeleckých pozic. Je však pravda, že jsme se velice často bránili pouze za cenu odkopů, nedařilo se nám udržet míč na našich kopačkách a Přeštice přecházely okamžitě do dalších a dalších útočných akcí. První vážnější situaci si ale hosté vypracovali až ve 28. minutě. Trestný kop z pravé strany zahrál Beránek a na penaltě našel hlavu Hegera. Ten mířil přesně k pravé tyči a za bezmocným Dřevojanem musel zasáhnout na brankové čáře Brotánek. O minutu později jsme se po dobrém napadání u vápna hostů dostali k ojedinělému ohrožení branky. Michal Dvořák zakončoval pravou nohou z 20 metrů, ale s nepříliš tvrdou střelou si hostující brankář nadvakrát poradil. Ve 35. minutě kopali hosté trestňák z ideální pozice 20 metrů od brány. K míči se postavil kapitán Chocholoušek, trefil ale jenom zeď. Ve 40. minutě se snad poprvé povedl hostům míč za obranu na hbitého Mudru, jeho pohotová střela ale skončila vedle levé tyče naší branky. Když už jsme věřili, že půjdeme do kabiny za bezgólového stavu, přišel roh z pravé strany. Ostrý míč do malého vápna propadl až na zadní tyč, kde ho Přibáň pohotovou hlavičkou umístil přesně k tyči - 0:1.

 

I přes gól do šatny byla v kabině bojovná nálada a stále jsme pomýšleli alespoň na jeden bod. Hned ve 49.minutě jsme se dostali do zajímavé situace před brankou soupeře. Dvořákův dlouhý míč na Repetného odvrátila obrana jen k Haasovi, který posunul do levého křídla na Sirotka. Marek se nerozpakoval a z 20 metrů vystřelil na bližší tyč, střela ale skončila těsně nad bránou. Hra se i v druhém poločase odehrávala pod taktovkou Přeštic. Naše obrana ale pracovala stále spolehlivě a do vyložených šancí soupeře nepouštěla. Po hodině hry jsme poslali na hřiště čerstvé ofenzivní síly, když na hrotu vystřídal Haase Vašek Lípa a Sirotka vyměnil Čipera. Oba hru oživili, přesto mohli v 69. minutě hosté navýšit skóre. Po nakrátko rozehraném rohu na levé straně se dostal k přetaženému míči stoper Heger, po nepodařeném centru se k němu míč vrátil a technická střela pravačkou skončila na levé tyči. Prakticky z protiútoku byl na levé straně faulovaný Kdolský, který rychle rozehrál do pravého křídla na Dvořáka, ten se prosadil přes Böhma a po zemi poslal míč na první tyč. Tam si ho zpracoval Čipera a pohotovou přízemní střelou z otočky na první tyč překvapil brankáře Švihoříka a vyrovnal na 1:1. Naše radost, ale trvala pouze 8 minut. To hosté rozehráli roh z pravé strany na přední tyč a střídající Arzberger hlavou obloučkem přes celou bránu rozhodl - 1:2. My jsme se v závěru pokoušeli o aktivnější hru na půlce soupeře, ale na vyrovnání to nestačilo.

 

Před zápasem jsme věděli, že k bodovému zisku proti lídrovi z  Přeštic bude potřeba velká bojovnost
a zodpovědný výkon. To se podařilo. Všichni na hřišti dřeli, a i když jsme k bodovému zisku nebyli daleko, nakonec to nestačilo. K těsnému vítězství soupeři pomohly dobře zvládnuté standardky. Všichni hráči si ale zaslouží velkou pochvalu a věříme, že nasazení a bojovnost si přeneseme i do dalších zápasů a podaří se nám i bodovat.

 

Další zápas sehrajeme v sobotu 9.4. v Katovicích.

Zpět na články »