MOL CUP – 1.kolo: Nestačili jsme na Táborsko, které hraje ČFL

[13. 8. 2019 8:49:15]
MOL CUP – 1.kolo: Nestačili jsme na Táborsko, které hraje ČFL

„A“ muži – FC MAS Táborsko    0:4 (0:0)

 

Sestava:
Dřevojan - Repetný, L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, D.Krůta, Kdolský, M.Dvořák (78.Bláha), Čipera (66.Sirotek), K.Kvěch (73.Hájek), L.Matoušek

Fotogalerie: ZDE (Karolína Kabíčková – Táborsko)

 

Po jasné výhře v předkole v Nové Včelnici (0:10), nám los pro první kolo celostátní pohárové soutěže přisoudil třetiligové Táborsko. Do sestavy se vrátili David Čejda, David Čipera a Michael Dvořák, což výrazně přispělo k tomu, že Tatran předvedl dobrý výkon a byl Táborsku do 60.minuty vyrovnaným soupeřem.

První střelecký pokus soupeře na branku přišel ve 12.minutě, ale Dřevojan byl na místě. Ve 14.minutě vystrašil hostujícího brankáře Kvěch, který zjistil že stojí na velkém čtverci a dalekonosným lobem z poloviny hřiště se ho snažil přelobovat. K úspěchu moc nechybělo, protože hostující brankář míč jen s velkou námahou vytáhl na roh. V 19.minutě vystřelil Kdolský a byl z toho další roh. Ve 27.minutě se vytáhl Dřevojan, když likvidoval tvrdý projektil. V 35.minutě se připomenul další střelou Kvěch. V závěru poločasu se prosadil přes dva hráče Dvořák, ale jeho centr nikoho nenašel. První poločas přinesl až nečekaně vyrovnaný průběh a strhnout vedení na svoji stranu mohla obě dvě družstva. Zmínit je potřeba také moment přibližně z poloviny první části, kdy byl ve vápně sražen L.Matoušek, ale rozhodčí situaci jako penaltovou neposoudil.

 

Druhý poločas začal dobrou střelou opět Dvořák a kopali jsme dva rohy za sebou. Po druhém z nich zakončoval hlavou Čejda těsně nad branku. Potom hostujícího brankáře donutil k těžkému zákroku David Krůta, když na něj vyslal nebezpečnou a nečekanou střelu z třiceti metrů. Postupem času hosté prostřídali a začali mít herní i fyzickou převahu, což bylo způsobeno hlavně tím, že našim hráčů ubývali daleko rychleji síly. V 52.minutě přišla velká chyba Brotánka, který nepovedenou malou domů poslal hostujícího útočníka do samostatného úniku, ale Dřevojan byl na místě a skvěle ho vychytal. V 60.minutě už se nám bohužel nepodařilo další nebezpečnou situaci u naší branky odvrátit a hosté se ujali vedení 0:1. V následujících minutách Tlak Táborska ještě zesílil a Dřevojan musel předvést několik dalších skvělých zákroků. Potom přišli tři slepené góly jako v Soběslavi. 71.minuta - 0:2, 73.minuta - 0:3, 75.minuta - 0:4.

 

Naopak nám se i přes veškerou snahu už nepodařilo výsledek ani zkorigovat, a to i přesto, že další střely na branku vyslali Čipera, Kdolský, Krůta a Repetný. Za předvedený výkon si hráči určitě zaslouží pochvalu - největší Dřevojan a fanoušci, kteří povzbuzovali do posledního hvizdu a doprovodili hráče do kabin potleskem a skandováním.

 

V neděli nás čeká zápas 2.kola divize, v kterém se na domácím stadionu střetneme s Hořovickem (začátek 17:00 hod). A vzhledem k tomu, že se jedná o tradiční „pouťové“ utkání, tak se diváci mohou těšit i na některé speciální akce, jako například tombola a prodej suvenýrů, a proto doporučujeme přijít na stadion s předstihem! Zároveň upozorňujeme, že kvůli probíhající pouti nebude v okolí stadionu téměř možné zaparkovat, takže je potřeba auta nechat například na náměstí, u zimního stadionu apod.

 

 

 

 

Zpět na články »