Povltavská akademie trestala chyby a hlavně díky tomu porazila naše starší žáky

[12. 11. 2019 12:35:55]
Povltavská akademie trestala chyby a hlavně díky tomu porazila naše starší žáky

Povltavská fotbalová akademie – Starší žáci  3:0 (0:0)

 

Sestava:
Jiráček, Chlasták, Matoušek, Pešta, Plachý Fr., Brunclík, Novák, Pšenička, Jindráková, Macháček, Pechač, Hodouš J., Hodouš T., Kuba, Timofte, Zapach

V předposledním podzimním kole jsme hráli ve Štěchovicích, kde mají své domácí hřiště hráči Povltavské fotbalové akademie. Utkání se hrálo za opravdu podzimního počasí a musíme si přiznat, že hlavně první poločas mnoho pohledného fotbalu ani z jedné strany nepřinesl. Hra byla hodně nepřesná z obou stran, velký problém byl dát si dvě až tři přihrávky po sobě. Bylo k vidění hodně nakopnutých míčů, ztrát míče po prvním doteku, hra se odehrávala od vápna k vápnu a hodně se hrálo na zhuštěném středu hřiště. Takže k vidění byl na hřišti spíše boj o každý míč, což přinášelo mnoho osobních soubojů.

 

V poločasové přestávce jsme se snažili vysvětlit, že naše hra musí být s míčem na zemi, se zlepšeným prvním dotekem na míči a přesnou kombinací s využitím celé šířky hřiště. Druhý poločas byl po fotbalové stránce o dost lepší. Bylo k vidění více pěkných kombinací, vypracovali jsme si pár dobrých brankových šancí ovšem bez gólového vyjádření. Domácí ve druhém poločasu předvedli dvě pěkné akce po levé straně hřiště, které byli gólové, ale také s nepřesným zakončením. Zápas rozhodli naše individuální chyby a špatně vyřešené herní situace. V 55. minutě si to do našeho velkého vápna namířil domácí útočník, kterého bránili naši dva obránci a i přes naší početní výhodu v této situaci se dokázal prosadit a bylo 1:0. V 60. minutě jsme propadli v osobním souboji na půlce hřiště, když jsme v souboji byli nedůrazní a domácí hráč si to přes další dva souboje namířil na hranici našeho velkého vápna a střelou asi metr od levé tyče bylo 2:0. V 62. minutě zasáhl do hry hlavní rozhodčí asi 1 metr od středové čáry na naší obranné polovině, byl z toho míč rozhodčího, který jsme podcenili a naopak domácí hráč byl velmi šikovný. Podíval, kde stojí náš brankář, který byl na úrovni penalty a nikým neatakován míč po odrazu od země z první napálil přímo na branku a trefil přesně nad naším brankářem - 3:0. Do konce zápasu jsme si ještě vypracovali dvě slibné šance po dobrých kombinacích, ale chyběla nám přesnost v zakončení. V tomto zápasu jsme nebyli horší, nebojovali jsme méně, domácí nás nepřehráli fotbalem, ale rozhodli naše chyby, které domácím darovali vítězství.

Podle mého názoru tomuto zápasu odpovídala remíza. Musím pochválit za zlepšenou hru ve druhém poločasu, nasazení v zápase a snahu prát se o výsledek až do konce. V neděli 17.11. nás čeká poslední mistrovský zápas. Na domácím hřišti přivítáme v tradičním derby Spartak Příbram. Přijďte nás povzbudit v posledním zápase podzimní sezony. Po zápase nás čeká závěrečná, kde hráči dostanou plán zimní přípravy.

 

 

Zpět na články »