Pouťový zápas za 3 body

[21. 8. 2023 11:11:46]
Pouťový zápas za 3 body

„A“ muži – Sparta Kutná Hora 4:2 (3:1)
G: Habart, Plesl, Sirotek, Sochůrek


Sestava:
Dřevojan F. – Štemberk (90. Kouklík), Brotánek L., Plesl (87. Kvěch), Krůta M. (73. Schwarz) – Repetný, Hanuš, Habart M. (55. Dvořák), Novotný, Sirotek M. – Lípa V. (63. Sochůrek)

Zajímavé momenty ze zápasu: VIDEO


V tradičním prvním domácím pouťovém mistráku jsme přivítali Kutnou Horu. Soupeř přijel v sestavě s Dominikem Maškem a s nepříjemnou porážkou 0:5 z domácího startu do sezony. My jsme měli po dlouhé době plnou, kvalitní lavičku. Alespoň na část zápasu jsme už mohli nasadit Sochůrka a Kouklíka. Chyběli pouze Krotil s Hofmanem.


Náš záměr do úvodu zápasu byl na soupeře vlítnout a rozhodnout co nejdříve. Částečně se to podařilo. Hned ve 4. minutě dal Plesl přesný pas za obranu na Štemberka, ten si kličkou vylepšil pozici a na penaltě našel volného Habarta. Matěj přebral míč zádě k bráně a z otočky se trefil po zemi k pravé tyči - 1:0. Bohužel v 10. minutě bylo vyrovnáno. Mašek přesným pasem do levého křídla našel Němce, ten před brankou posunul na Křelinu, jehož střelu Dřevojan vyrazil, ale na důraznou dorážku Šámala už byl krátký - 1:1. To hosty povzbudilo a hned o minutu později mohli jít do vedení. Dřevojan špatně odhadl dlouhý míč na pravé straně a po centru před prázdnou bránu se soupeř dožadoval penalty po důrazném souboji tělo na tělo – nepískalo se. Akce pokračovala dále a Maškovu chytrému zakončení, když Dřevojan očekával centr, chybělo jen pár centimetrů - míč skončil na horní síti branky. Ve 27. minutě dobře napadal Lípa a donutil stopera k těžké malé domů, kterou brankář Malý promáchl, a balón se dokutálel kousek vedle levé tyče na roh. Po půl hodině hry zahrozili zase hosté. Vysoký míč od Malého prodloužil do vápna Mašek, ke kterému se dostal po zpětné přihrávce zpět. Ten ho posunul do lepší pozice na Piskače a jeho střela z 18 metrů skončila jen těsně vedle levé tyče naší branky. Závěr poločasu patřil zase nám. Ve 38. minutě zahrával Hanuš roh z levé strany. Na zadní tyči si počínal důrazně Habart, který vrátil míč před bránu na dobře postaveného Plesla, od kterého se odrazil za brankovou čáru - 2:1. V poslední minutě první půle dal Hanuš do uličky na Sirotka, který zatáhl míč po levém křídle, před obráncem si ho navedl do středu na pravou nohou a přesnou střelou po zemi z 12 metrů trefil k zadní tyči - 3:1.


Tempo v úvodu druhé půle nebylo díky velkému dusnu vysoké, přesto jsme hned v úvodu mohli navýšit skóre. Novotný dal dlouhý míč do levého křídla na Sirotka, který hledal před bránou volného Habarta. Díky skluzu hostujícího obránce se k němu míč nedostal, ale brankář Malý měl plné ruce práce vytěsnit míč mimo tři tyče. Po hodině hry mohl podruhé skórovat aktivní Sirotek. Dvořák ho vyslal do levého křídla a Marek postupoval z úhlu sám na branku, ve vápně se ještě kličkou do středu zbavil dobíhajícího obránce, ale střela z 8 metrů se mu nepovedla a trefil jen Malého. Hosté naší branku téměř neohrozili, ale v 65. minutě z nenápadné akce snížili. Na levém křídle se důrazně probil Stieber, navedl si míč na střed a skákavou střelou z 22 metrů k pravé tyči vrátil hosty do zápasu - 3:2. Soupeř se však k ohrožení naší branky dostával pouze po standardních situacích, které se nám dařilo odvracet. To my jsme měli v poslední desetiminutovce několik velkých šancí na rozhodnutí, ale se zakončením se stále pereme. V 80. minutě vyvezl míč na pravé straně Schwarz a na vápně našel volného Sochůrka. Matějovi míč trochu utekl, takže ho stihnul stoper zakřižovat a po následné kličce a obstřelení brankáře musel obránce uklidit míč z prázdné brány na roh. V 84. minutě rozjel akci od našeho vápna Hanuš, přes Dvořáka se míč dostal ke Schwarzovi, který ho dal za obranu na Štemberka. Ondra postupoval z pravé strany sám proti Malému, který si ale se střelou po zemi na zadní tyč poradil. Akce pokračovala, Hanuš čistým skluzem odebral míč obránci a ve vápně našel přesným centrem Sochůrka. Ten si míč zpracoval do středu, ale z 11 metrů trefil jen Malého do hrudi. Matěj se dočkal až v nastaveném čase. Novotný vyhrál hlavičku u pravé lajny, přes Hanuše se míč dostal do křídla na Schwarze, který hledal před brankou Kvěcha. Ten byl dobře pokrytý, ale míč se od obránce odrazil na vápno k Sochymu, který křižnou střelou, na kterou si Malý sáhl, rozhodl - 4:2.


Na jaře jsme se s našimi diváky vítězstvím nad Spartou z Kutné Hory loučili a stejně tak jsme začali i sezónu novou. Do zápasu jsme dobře vstoupili, po hostujícím vyrovnání jsme ale nechali na pár minut aktivitu hostům a to se nemuselo vyplatit. Naštěstí jsme do přestávky přidali dvě branky, což bylo ve velkém vedru hodně důležité. Druhou půli jsme oživili střídáním a všichni čerství hráči byli hodně vidět. Škoda, že jsme dovolili soupeři návrat do zápasu a díky špatné efektivitě rozhodli až v závěru. Vítězství však bylo naprosto zasloužené a všichni zaslouží pochvalu za bojovný výkon v tropickém počasí. Nyní nás čekají dva venkovní zápasy. Nejdříve se v sobotu 26.8. od 10:30 utkáme s Chlumcem u Berouna a ve středu 30.8. pojedeme do Tochovic, kde se hraje od 17:30. Budeme moc rádi, když nás přijedete povzbudit.

Zpět na články »