Poslední zápas Béčku body nepřinesl.

[19. 6. 2017 9:41:03]
Poslední zápas Béčku body nepřinesl.

V posledním zápase sezóny vyvrcholil jarní zmar se skládáním sestavy. Tentokrát jsme do Komárova odjeli pouze se 12 hráči s tím, že kapitán Pudil musel do branky…

FK Komárov  - Tatran Sedlčany „B“ 5:2 (4:1)

 

G: Sirotek M., Lípa V.

 

Sestava Tatranu: Pudil  - Brotánek T., Řehák, Čížek, Dvořák J.  -  Lípa V., Otradovec, Matoušek P., Sirotek M.  – Vrbický(46.Repetný), Kabíček.

 

ŽK: 71. Otradovec

 

Přes problémy se sestavou jsme chtěli hrát kombinační fotbal po zemi. To se nám sice dařilo, chyběl ale lepší pohyb a to nahrávalo domácím. Vysunutým presinkem nás nutili k chybám a ty pak trestali. Hned v 8.min jsme ztratili míč na levé straně, přišel centr do vápna a první gól po hlavičce z 12 metrů 1:0. V 17.min jsme nevystoupili proti střednímu záložníkovi, který technickou střelou z 20 metrů zvýšil na 2:0. Hororový začátek pokračoval. Po hrubici ve středu obrany se ve 21.min ocitnul domácí útočník úplně sám před Pudilem a bez problémů skóroval 3:0. Po té domácí trochu ubrali a nám se podařilo hru vyrovnat. Začalo se hrát i před druhou brankou. Ve 34.min se prosadil Vašek Lípa na pravé straně, centrem našel Kabíčka a jeho sklepnutí poslal hezkou technickou střelou do sítě Marek Sirotek 3:1. Hned o dvě minuty později mohlo být ještě veseleji. Otradovec vysunul středem Kabíčka, který sám před brankářem vystřelil po zemi, branku ale minul. Bohužel místo snížení jsme inkasovali gól do šatny. Ve 41.min jsme opět vyrobili velkou chybu v obraně a domácí útočník sám před Pudilem nezaváhal 4:1.

 

Druhá půlka začala stejně jako první. V 53.min se domácí kanonýr Srp prokličkoval přes tři naše hráče a sám před bránou neměl problém zakončit 5:1. Tempo druhého poločasu bylo nižší než první půle. Domácí se přesto dostali do několika slibných šancí. Pudil včasným vyběhnutím vyřešil dva samostatné nájezdy a hlavička z malého vápna skončila vedle. Na druhé straně jsme se dostali také k několika zajímavým situacím. Zvláště pohyblivý Repetný dělal domácím problémy. V 82.min se probil přes tři domácí hráče, sám před bránou ale trefil jen dobře vyběhnutého brankáře. O minutu později se nám přeci jen podařila korekce výsledku. Matoušek přesným pasem do levého křídla uvolnil Dvořáka, ten posunul do vápna na Lípu, který se efektně uvolnil a s přehledem na zadní tyč zakončil 5:2.

 

Ne příliš povedené jaro jsme zakončili vysokou porážkou. Co je platná pochvala domácích, že jsme u nich jako jedni z mála hráli otevřený fotbal, když jsme jim prakticky všechny góly darovali hrubými chybami v obraně!

 

Celkově je třeba celou sezónu hodnotit pozitivně. Páté místo v I.B třídě je historicky nejlepší umístění Béčka Tatranu v historii. Pro Tatran je výborné, že si mužský fotbal vyzkoušeli dorostenci, kteří se vůbec neztratili, spíše naopak. Na 25 podzimních bodů jsme navázali pouze 17 body na jaře. K 51 podzimním gólům jsme přidali jenom 28 a hned 30 gólů jsme dostali. Bohužel nikdo z mladíků nedokázal zastoupit kanonýra Petra Chlastáka a jeho góly nám chyběli. Střelců bylo celkem 13, nejlepšími střelci jara byli Kryštof Kvěch a Vašek Lípa se 4 góly. Nejvíce asistencí 4 měli Kryštof Kvěch, Marek Sirotek a dorostenec Lukáš Matoušek. Obdrželi jsme celkem 21 žlutých karet a na jaře to bylo bez vyloučení. Nejvíce minut nasbíral David Otradovec 1089, který jako jediný zasáhl do všech 13 zápasů. V mistrácích nastoupilo celkem 35 hráčů z toho 10 dorostenců! Příprava na další sezónu začne 10. července a věříme, že po přechodu dorostenců silného ročníku 98 do mužské kategorie, nebude tak velký problém se skládáním sestavy jako celé jaro.

Zpět na články »