Porážka na závěr

[19. 6. 2023 13:57:07]
Porážka na závěr

Mnichovohradišťský SK – „A“ muži 2:1 (0:1)
G: Dvořák

 

Sestava:
Dřevojan F. – Hofman, Plesl, Novotný, Sirotek – Repetný, Štemberk, Kouklík (66. Brotánek L.), Dvořák, Schwarz (81. Krůta R.) – Lípa V.

K poslednímu zápasu sezóny jsme odjeli s torzem kádru doplněným o Radka Krůtu z Béčka. Domácí jako nováček přeboru měli před zápasem o čtyři body méně a jistou záchranu.


Začali jsme velice dobře. Dobrým pohybem jsme se tlačili před soupeřovu branku a hned v druhé minutě jsme měli první šanci. Po rohu z pravé strany zblokovala obrana na zadní tyči Pleslovu hlavičku, k míči se dostal Štemberk a z otočky z 8 metrů přestřelil. Ve 13. minutě dal na levé straně Dvořák na Schwarze, ten byl v dobré pozici, ale místo zakončení hledal na penaltě Lípu, míč se k němu ale nedostal. Ve 22. minutě udržel míč domácí hrotový útočník, předal doleva a střelu z dobré pozice Dřevojan vyrazil na roh. Ve 24. minutě jsme po ubráněném rohu přešli do rychlého protiútoku, Schwarz hledal před brankou Repetného, ale Jarda dostal míč trochu na paty a ve složité pozici přestřelil. O minutu později centroval Sirotek po autu na levé straně, na zadní tyči našel Hofmana, ale ani jeho zakončení se mezi tři tyče nevešlo. Ve 27. minutě trefili domácí pěknou střelou z 20 metrů břevno. Ve 29. minutě hledal Schwarz míčem za obranu Lípu a míč odvrátil domácí obránce jen kousek vedle levé tyče. Ve 37. minutě jsme otevřeli skóre. Plesl vybojoval na půlce míč, předal ho Lípovi, který před vápnem posunul na Dvořáka a jeho lehce tečovaná střela skončila u pravé tyče - 0:1. Ve 45. minutě ještě zahrozili domácí, ale přízemní střela z 22 metrů skončila těsně vedle levé tyče. V prvním poločase jsme byli určitě aktivnější a poločasové vedení bylo zasloužené.


Do druhého poločasu poslal domácí trenér hned tři nové hráče a obraz hry se výrazně změnil. Domácí zlepšili pohyb a mnohem více se tlačili před naší branku. Hned ve 46. minutě měl soupeř výhodu trestňáku z ideální pozice 20 metrů od branky. Se střelou přes zeď si ale Dřevojan poradil. V 54. minutě se už domácí radovali z vyrovnání. Na dvakrát se jim podařilo dostat míč do levého křídla, kde měl domácí hráč dostatek času přehodit si míč na pravou nohu a umístěnou střelou na zadní tyč nedal Dřevojanovi šanci - 1:1. V 66. minutě šli domácí do vedení. Po rohovém kopu jsme odvrátili míč pouze k volnému hráči kousek za vápnem, který měl dostatek času na zpracování míče, a tečovaná střela zapadla k levé tyči - 2:1. Hra pak byla hodně rozkouskována. Rozhodčí Špicl totiž nechal bez trestu hodně tvrdé zákroky z první půle a bohužel nedokázal ukočírovat nastolený trend. Řada hráčů pak byla po běžných zákrocích podrážděná a mladý rozhodčí si s tím nedokázal poradit. V 75. minutě byl za zdržování hry po druhé žluté kartě vyloučený domácí Radačovský. Bohužel v té době už byla řada našich hráčů zralá ke střídání a doplatili jsme, že nás přijelo jen třináct. Závěr utkání ještě ovlivnil silný déšť a tak prakticky jediná šance na vyrovnání přišla v 90. minutě, když odražený míč napálil kousek za vápnem Sirotek, ale domácí brankář balón vyrazil nad bránu. V nastavení měli ještě obrovskou šanci domácí, ale Dřevojan dobře zmenšil střelecký úhel a osamocenému útočníkovi skórovat nedovolil.


V posledním zápase jsme bohužel utrpěli třetí jarní porážku, která měla s těmi předchozími společného jmenovatele a to velký počet absencí. V posledním zápase nám výrazně chyběl režisér Hanuš a i možnost posílení ofenzivy prostřídáním v druhém poločase. Po sestupu z divize jsme dokázali uhrát klidný střed tabulky, a kdyby nebylo ztrát bodů se sestupujícími mančafty, mohli jsme v pohodě skončit do pátého místa, což byl náš předsezónní cíl. Velice pozitivní je zapojení dorostenců Štemberka a Plesla, kteří odehráli poslední zápasy v základní sestavě a jsou velkou nadějí do budoucna.


Na závěr trochu statistiky: Skončili jsme na 7. místě se 45 body a skóre 73:55. V počtu vstřelených branek jsme skončili dokonce druzí za vítěznou Hřebčí. Nejvíce zápasů odehráli Repetný 29, Hanuš a Novotný 28, dále Sirotek a Brotánek 27. V produktivitě byli nejlepší Hanuš 12+17, Sochůrek 10+11 (pouze 20 zápasů), Haas 8+6 (pouze za podzim) a Repetný 6+8. Doufáme, že krátká letní pauza postačí na doléčení zranění u několika hráčů a pravděpodobně tradičně o pouti se budeme těšit na naše fanoušky při prvním domácím zápase.

 

Zpět na články »