Pohár SKFS (1.kolo): „Áčko“ v kombinované sestavě vypadlo v Kunicích

[1. 9. 2022 14:18:19]
Pohár SKFS (1.kolo): „Áčko“ v kombinované sestavě vypadlo v Kunicích

FC Kunice – „A“ muži 3:1 (2:0)
G: Kouklík

 

Sestava:
Dřevojan L. – Repetný, Brotánek L., Janoušek Z., Rákosník (85. Krůta R.) – Chlasták (85. Brunclík), Kouklík, Hanuš, Sirotek M. (72. Kvěch R.) – Haas, Sochůrek

V krajském poháru nás los poslal do Kunic, které hrají I.B třídu ve skupině s naším B týmem. Díky velkému počtu omluvenek se na hřišti objevila řada dorostenců a hráčů z béčka, přesto jsme si přijeli pro postup do dalšího kola.


V úvodu zápasu nebyl rozdíl dvou soutěží příliš patrný. Domácí na nás nastoupili s velkým elánem a odměnou jim byla branka v 5. minutě, kdy nezafungovala komunikace Dřevojana k obráncům a domácí útočník zakončoval do prázdné brány. Nám chyběl důraz a agresivita ve středu pole, soupeře jsme ohrozili jen tvrdou střelou Hanuše z 20 metrů, s kterou si gólman poradil. Ve 27. minutě jsme byli nedůrazní u levé lajny, domácí útočník utekl po křídle a před brankou našel spoluhráče, který zvýšil na 2:0. Pak jsme přeci jen přidali, ale šance Sochůrka a Haase branku nepřinesly. Naopak Dřevojan zlikvidoval samostatný nájezd domácích.


Druhá půle byla již v naší režii s tím, že soupeř využíval každou možnost zaútočit do naší nepříliš jisté obrany. Branky tak mohly padnout na obou stranách. My jsme měli problémy ve finální fázi, když jsme celou řadu dobře rozjetých akcí nedotáhli ke kvalitnímu zakončení. Přesto se nám podařilo snížit v 55. minutě. Po autu na pravé straně uvolnil Haas Kouklíka, který zblízka propálil brankáře a snížil na 2:1.  O pět minut později jsme mohli vyrovnat. Repetný našel centrem Sochůrka a jeho střelu z voleje dorazil do sítě Haas. Bohužel byl v ofsajdu a vyrovnání se nekonalo. Řada dalších nadějných situací zůstala nevyužita. Nejblíže ke gólu jsme byli v 79. minutě, kdy Kouklík posunul na Haase a ten z 18 metru trefil levou tyč a Kvěchovu pohotovou dorážku vykopl zázračně domácí brankář. Naší ofenzivní nemohoucnost potrestal soupeř v 82. minutě, kdy po dlouhém míči do levého křídla a přihrávce před bránu ukázal domácí útočník jak si počínat ve vápně a zkušeně zvýšil na 3:1.


I přes řadu absencí jsme měli zápas určitě zvládnout. Bohužel se stále potýkáme s nekvalitou ve finální fázi a tentokrát jsme měli i hodně okének v oslabené obraně. Další kola poháru tak budou bez nás.

Zpět na články »