Podzimní loučení bez bodů

[14. 11. 2022 14:35:53]
Podzimní loučení bez bodů

Sparta Kutná Hora – „A“ muži 3:0 (2:0)

G: ---

 

Sestava:
Dřevojan L. (46. Dřevojan F.) – Hrabák, Sosnovec, Plesl, Krůta M. – Repetný, Matoušek L. (8. Kouklík (82. Krotil), Novotný (86. Hofman), Sirotek M. – Haas, Sochůrek

V posledním podzimním zápase jsme zavítali do Kutné Hory, která měla o tři body méně než my. Úkol byl tedy jasný, minimálně zachovat stejný rozdíl do jarních bojů. Bohužel jsme měli tradiční problémy se sestavou a chyběli nám hlavně zkušení borci, kteří by se moc hodili. Nemohli jsme počítat s Kdolským, Habartem, Brotánkem a Hanušem. Problém se zády nepustily do základní sestavy Hofmana. Na lavičce jsme  měli pouze kluky, kteří měli páteční večerní zápas v nohách…


Zdravě namotivovaní domácí vlétli do zápasu jak velká voda a v prvních pěti minutách jsme jen se štěstím přestáli tři obrovské závary před naší brankou. Navíc musel hned v osmé minutě střídat zraněný Matoušek. Hororový začátek zápasu vyvrcholil v 11. minutě, kdy zkušený domácí útočník udržel ve vápně míč, přistrčil ho Exnerovi a ten se trefil k bližší tyči - 1:0. Poté jsme se přeci jen vymanili z domácího tlaku a hráči si trošku přivykli kluzkému terénu, na němž většina našich hráčů klouzala jako na bruslích. Hra se však stále odehrávala převážně na naší polovině a v 25. minutě musel Plesl po rohu zachraňovat na brankové čáře za překonaným Dřevojanem. O minutu později předskočil Hrabák útočníka a od nohy  se mu míč nešťastně odrazil na ruku. K našemu překvapení rozhodčí odpískal, a protože se situace odehrála v rohu vápna, kopala se penalta. Křelina si počkal na pohyb Dřevojana a doprostřed brány zvýšil na 2:0. My jsme prvně ohrozili domácího brankáře až ve 33. minutě kdy Haas uvolnil Sochůrka, který postupoval zleva sám na branku, křižné zakončení se ale mezi tyče nevyšlo. Ve 37. minutě jsme byli ke snížení ještě blíže. Trestný kop na levé straně zahrával Sirotek, k míči se ve vápně protlačil Novotný, ale tvrdé zakončení šlo doprostřed branky a gólman Malý dokázal vyrazit na roh. Do konce poločasu jsme přežili ještě jednu nebezpečnou situaci, když do branky zahrávaný roh z levé strany skončil na zadní tyči.


V poločase jsme se rozhodli maximálně zjednodušit hru a dlouhými míči hledat rychlého Sochůrka a Repetného. Ten se vysunul na hrot a kapitán Haas se stáhl do středu zálohy. Do druhé půle již nenastoupil lehce zraněný Lukáš Dřevojan a nahradil ho bratr Filip. Ten předvedl výborný zákrok hned ve 48. minutě, kdy vyrazil tečovanou střelu z 22 metrů. Změna taktiky nám přinesla územní převahu. Mnohem více míčů na útočníky dělalo domácím obráncům problémy. Naše otevřenější obrana ale přinášela i další domácí šance. V 50. minutě propadl trestňák ke dvěma volným domácím, ale míč jim nakonec utekl do zámezí. V 52. minutě si domácí záložník všimnul Dřevojana ve vyšším postavení a jeho lob zlikvidoval Filip nadvakrát s vypětím všech sil. V 55. minutě pak opět úřadoval náš brankář a tvrdou střelu vyrazil na roh. I když se hra v poli v druhém poločase vyrovnala, tak jsme si vytvořili vlastně jedinou opravdu velkou šanci po hodině hry. To Sirotek zahrával trestný kop od pravého rohového praporku a po velké skrumáži zachraňovali domácí obránci až na brankové čáře. To soupeř se nakonec ještě jednou trefil v poslední akci zápasu, když učebnicově vyřešili rychlý brejk po levé straně a Kukal zakončoval do prázdné brány - 3:0.


Poslední zápas se nám nepodařil. Bohužel se projevil úzký kádr a to že nám na hřišti chyběli zkušení hráči. I přes nepodařené poslední tři zápasy přezimujeme na sedmém místě. Spokojeni můžeme být se střeleckou produktivitou. S 36 brankami jsme na úplné špičce tabulky. Zapracovat budeme muset na obrané hře, protože více než dvě obdržené branky na zápas je opravdu moc a proto jsme pouze ve středu tabulky. Závěrem bychom chtěli poděkovat všem fanouškům a podporovatelům fotbalu v Sedlčanech a popřát hodně zdraví a štěstí do nového roku.

Zpět na články »