Podzim 2018 – hodnocení („A“ muži)

[20. 11. 2018 8:17:56]
Podzim 2018 – hodnocení („A“ muži)

Fotbalisté Tatranu Sedlčany skončili po podzimní části na desátém místě s 21 body (skóre 31:29). V tabulce pravdy je to osmé místo a nula. 

Začátek sezóny se nám vydařil a po šestém kole jsme atakovali přední příčky. Zlom nastal po zbytečně ztracených bodech doma s Rakovníkem, kdy jsme ještě v 93.minutě vedli 2:1 a nakonec získali jen jeden bod. A to zanechalo na našem mužstvu následky, neboť jsme doma ztratili další body po prohrách s Přešticemi a Klatovy. Celkem jsme doma ztratili devět bodů a ze sedmi zápasů jsme dokázali porazit jen Dobříš, Beroun a Hořovicko. Zato venku se nám celkem dařilo, protože jsme dokázali přivést devět bodů. Porazili jsme Jindřichův Hradec, Aritmu, dva body jsme s mládežníky v mužstvu uhráli v Tachově a bod jsme přivezli z Doubravky. Přesto i venku jsme zaznamenali zbytečné ztráty. Hlavně v Táboře, kde jsme dva nula vedli a odešli nepochopitelně poraženi, a i bod z Doubravky byl málo.

 

Kde hledat příčiny nevyrovnaných výkonů? Za prvé je to, že se nám rozeběhnou hráči do škol a vystudovaní nastoupí do zaměstnání. Samozřejmě, že v Sedlčanech není tolik pracovních příležitostí jako v Praze, kam většinou hráči míří. Fotbal je neživí, a tak dávají přednost práci před tréninkem. Kluci jsou sice mladí, ale jeden páteční trénink je na divizi málo a v týdnu chodí trenérům jen torzo hráčů. A tak hráči žijí z toho, co natrénují na soustředěních, jak letním tak zimním, a proto je to na začátku soutěží vidět. A to se celý kádr hráčů ještě na soustředění nesešel, přesto že to vědí velmi brzo v jakém termínu se pojede. Druhá příčina je neproměnění šancí a i tady vidíme, že se na tom podepisuje neúčast na tréninku! Kdybychom proměnili polovinu šancí, tak musíme být v první pětce. Za třetí to byla neúčast dlouhodobě zraněných hráčů: Repetného, s kterým se nedá počítat ani pro jaro, dále nám v útoku citelně scházel Haas, který už nastoupil v posledním mistráku proti Hořovicku a hned to byl platný hráč. Na jaře nás nečeká procházka růžovou zahradou, ale tvrdá práce. Je dobře, že máme v tabulce pravdy nulu, což je dobrý odrazový můstek. Získáme-li na jaře 24 bodů, tak je to na konci 45 bodů v tabulce pravdy nula a s tou se nesestupuje. To by znamenalo vyhrát všechno doma. Mužstvo má na to aby bodovalo i venku.

 

Podzim se vydařil Glogarovi, který se po odchodu Vančáta stal jedničkou v brance a trenérům se za to odvděčil dobrým výkonem. Okoukal i umění Capoucha v chytání penalt a dost jich chytil. Rovněž Kvěch měl výborný podzim a ukázal že je to kvalitní střední záložník. Stabilní výkony předváděli Soldát, Vystyd, Kdolský, Lípa a v útoku Němec. Rovněž Dvořák je pro nás nepostradatelný hráč, který má výbornou přihrávku a umí i vystřelit, i když by mohl dávat více branek. Přesto se mu některý zápasy nepovedli, dokonce krátce vypadl ze základní sestavy, ale po návratu na hřiště předvádí opět velmi dobré výkony. Přes obrovskou snahu se střelecky nedařilo Senftovi, ale na jaře to může být všechno jinak. Tomáš před svým zraněním patřil k našim nejlepším hráčům. Do mužstva se úspěšně zabudovává ještě na jaře dorostenec David Krůta, který podává dobré výkony.

Na lavičce čekají na svojí šanci další vlčáci: Hájek, Matoušek, Sirotek, Špaček, Venca Lípa a talent dorostenec David Čejda, kteří už dokázali v Tachově, že můžou v divizi nastupovat.

 

12 hráčů se podílelo na brankách: 4 branky dali Lukáš Brotánek a Pavel Lípa, 3 dali Němec, Soldát, Senft, K.Kvěch, D.Krůta a Kdolský, 2 dal Dvořák, po jedné Vystyd, L.Matoušek a Špaček. Asistence: 7 Němec a Kdolský, 5x Senft, 3x Soldát, 2x M.Krůta, D.Krůta, M.Dvořák a Vystyd, 1x P.Lípa, L.Brotánek, K.Kvěch a Hájek. Nejúžitelnějším hráčem se stali Kdolský a Němec, kteří se dělí o první místo, následuje Senft. Žlutou kartu obdrželo 15 hráčů - nejvíce 4 Kdolský, po 3 mají Dvořák, Glogar, M.Krůta, Němec, Vystyd, Kvěch, 2 mají Matoušek, D.Krůta, Brotánek a po jedné P.Lípa, Soldát, Kvěch, Hájek a Senft.

 

Statistiky zpracoval Jiří Voráček (vedoucí mužstva).

Zpět na články »