Po výhře v Jankově přišla zbytečná ztráta bodů doma

[18. 9. 2017 9:53:20]
Po výhře v Jankově přišla zbytečná ztráta bodů doma

„A“ muži  – Malše Roudné   3:4 (1:2)

 

Sestava:
Capouch - Hofman, Brotánek, Lípa, Repetný, Soldát, Kvěch (82.L.Matoušek), Kdolský, Dvořák, Hájek (57.Sirotek), Němec 

Fotogalerie z utkání: ZDE (D.Štverák)

 

Videozáznam zápasu: ZDE

 

Tatran předvedl doma mizerný výkon a zaslouženě prohrál. Každý si myslel, že musí zůstat body doma, když k nám jede soupeř, který se nachází na posledním místě. A to si asi mysleli i naši hráči, že se soupeř porazí sám. A tak, i přes důrazné varování trenérem, k zápasu přistoupili laxně. Láďa Šach pravidelně před našimi zápasy jezdí koukat na našeho soupeře a potom dopodrobna hráčům před zápasem rozebere jejich hru. Přesto, že byla Malše poslední, hrála dobrý fotbal a je to mužstvo složené z mladých hráčů a jen se čekalo, kdy si to sedne. Mužstvo hraje důrazně, někdy to přehání a důsledkem bylo sedm žlutých karet. Výborně zahrává standardky a z toho dává branky. O tom se přes důrazné varování trenérem přesvědčilo i naše mužstvo. První poločas byl z naší strany katastrofální, vůbec jsme nehráli přes zálohu, míče jsme spíš bezmyšlenkově nakopávali. Přesto jsme šli do vedení, a to ve 21. minutě z pokutového kopu, který po faulu na Hájka zahrával Brotánek – 1:0. Poslední minuta prvního poločasu patřila hostům, kdy otočili výsledek ve svůj prospěch. Hosté kopali ve 44. minutě roh a zahráli ho nečekaně zpátky ke svému obránci, naši hráči na vzniklou situaci vůbec nereagovali, místo aby okamžitě vyběhli, zůstali čučet v pokutovém území a střílený centr si srazil Hofman do vlastní sítě - 1:1. Vzápětí kopali hosté další standardku a míč skončil opět v naší brance, když nehlídaný Otepka v klidu z malého vápna skóroval hlavou - 1:2.

Druhý poločas přes důrazný proslov trenéra začal hrubkou Brotánka, kterou stačil ještě napravit Capouch. Za třetí gól v naší brance by se styděli i hráči přípravky, když nejdříve skončil míč na břevnu a tři naši hráči nebyli schopný míč odkopnout, a tak dobíhající hostující hráč Růžička neměl problém míč poslat do sítě - 1:3. Dobrou střelu Kvěcha brankář vyrazil, přesto svitla jiskérka naděje, když po přihrávce Repetného utekl Němec a snížil na 2:3. Jenže ze dvě minuty přišla další hrubka naší obrany a bylo to znova o dvě branky - 2:4. Hned po rozehrání přišel faul v pokutovém území na Němce a rozhodčí odpískal penaltu. K ní se postavil opět Brotánek a kopnul jí tentokrát lajdácky, a tak brankář neměl problém jí chytit. Trenér šáhl ke střídání a na hřiště přišel Matoušek, který okamžitě vystřelil na branku, gólman míč jen vyrazil před sebe a Brotánek odčinil neproměněný pokutový kop brankou - 3:4. Blízko k vyrovnání byl Lípa, který se po závaru před soupeřovou brankou dostal k míči a mířil do šibenice, jenže na brankové čáře stál obránce, který míč vyhlavičkoval.

Zbytečná ztráta bodů znamená, že místo posunů na třetí místo jsme se propadli na deváté a v tabulce pravdy jsme přišli o tři body získané venku. Pravdou je, že i takové zápasy přijdou. Ano prohrát se může, ale musí být vidět snaha a bojovnost a to tam tentokrát úplně nebylo. Další obrovský problém je s nedostatkem hráčů, když tentokrát pro zranění, práci, či dovolenou chybělo hned šest hráčů (Glogar, J.Čejda, Vystyd, Haas, Krůta a Senft). Tentokrát chválím diváky, kteří se snažili vyprovokovat naše hráče k lepšímu výkonu. Další zápas hrajeme v Karlových Varech v neděli od 10.30.

 

Zpět na články »