Páteční zápas béčku body nepřinesl

[22. 10. 2024 6:16:51]
Páteční zápas béčku body nepřinesl

I. B třída, skupina D – 9. kolo  
Pátek 18. 10. 2024 (hřiště: Dolní Břežany)


Dolní Břežany – „B“ muži 4:1 (1:0)

G: Dvořák

Sestava:
Jiráček – Petrásek (69.T.Hodouš), L.Mošnička, D.Čipera, P.Krotil, R.Krůta (76.V.Tatek), M.Dvořák, M.Vondrák, P.Lípa, L.Matoušek, F.Havelka (57.J.Brunclík)

 

V nezvyklém večerním čase v pátek jsme k dalšímu mistráku zajížděli do Dolních Břežan. Z kádru nám chybělo několik lidí a větší příležitost se ukázat na hřišti, tak tentokrát dostali i ostatní hráči. Vzhledem k postavení v tabulce bylo jasné, že nás čeká těžké utkání, ale i tak jsme se chtěli pokusit s domácími držet krok a nějaký bod vybojovat.

Hned ve 2.minutě přiletěl dlouhý pas za obranu na P.Lípu, ten si míč zpracoval a jednoduchou kličkou se uvolnil do vápna, jenže jeho následné zakončení postrádalo razanci a brankář míč bez problémů sebral. V 18.minutě se domácí tým dostal do vedení, když z naší pravé strany přiletěl centr směřující na zadní tyč, který před brankářem jeden z útočníků hlavou chytře tečoval do branky – 1:0. V 26.minutě po trestnému kopu domácích přišla další šance, ale střela hlavou tentokrát mířila těsně vedle. O minutu později jsme si vytvořili 100% příležitost na srovnání skóre. Po pěkné kombinační akci na levé straně vápna zatáhl P.Krotil míč až ke koncové čáře, přesnou přihrávkou pod sebe našel na úrovni penalty volného F.Havelku, ale tomu míč sjel z nohy a nepovedená střela skončila daleko vedle branky.


Druhý poločas začal obrovským tlakem Dolních Břežan, ale ve hře o body nás podržel brankář J.Jiráček, který nejdříve na roh v 46.minutě vyrazil dalekonosnou střelu a za další minutu zlikvidoval velkou šanci z bezprostřední blízkosti. A tak i tentokrát přišlo na řadu pravidlo nedáš-dostaneš, protože ve 49.minutě M.Dvořák utaženou střelou z hranice vápna vyrovnal na 1:1. V 52.minutě nás zachránilo břevno, které jeden z domácích hráčů nastřelil po trestném kopu z 30 metrů. Následně se hra uklidnila a docela vyrovnala a zdálo se, že zápas směřuje k remízovému výsledku. Bohužel v 78.minutě domácí hráči prakticky okopírovali akci, z které šli do vedení a po dalším tečovaném centru odskočili na 2:1. Naše snaha o závěrečný tlak se příliš nedařila a byl to naopak ještě soupeř, kdo přidal další branky. Nejdříve si v 90.minutě zpracoval útočník dlouhý míč do vápna a tvrdou střelou do tyče, která se odrazila následně nešťastně od zad našeho brankáře dal na 3:1. Prakticky po rozehrávce připravil P.Lípa dobrou pozici pro M.Vondráka, ale jeho střela šla těsně vedle. Konečnou podobu dostal výsledek v 92.minutě, kdy kousek za vápnem dostal hráč soupeře spoustu času a přesnou střelou k tyči zvýšil na 4:1.


Bohužel, i když to dlouho vypadalo, že bychom si mohli s domácími body rozdělit, tak v závěru se štěstí přiklonilo na soupeřovu stranu. Zároveň si ovšem musíme přiznat, že Dolní Břežany byli celkově mírně lepším týmem a jako tradičně nám v posledních minutách chybělo více sil. Nyní nás čeká ve čtvrtek 24.10. dohrávka ve Voticích od 16 hodin a následně o víkendu domácí zápas s Lety, který se hraje v neděli 27.10. od 14:30 hod.     

 

Zpět na články »